Ulanovas, Lekavicius lift Zalgiris to third straight win 24

Zalgiris Kaunas registered its third consecutive win by pulling out an 89:85 decision over visiting FC Barcelona on Thursday at Zalgirio Arena. Zalgirs improved to 9-12 on the season, while dropping Barcelona to 8-13.

The game featured countless lead changes and ties, and neither team had a lead bigger than 6 points in the first 38 minutes. However, a pair of fourth quarter runs, first 9:0 and later 11:2, gave Zalgiris the lead for good and the Lithuanian champs managed to hold on.

Lukas Lekavicius had a career-game with 17 points on 8-of-8 two point shooting along with 5 rebounds, 4 assists and 2 steals. Edgaras Ulanovas also scored 17 points, his season-high, along with 4 rebounds and 4 assists. Paulius Jankunas added 15 points and Arturas Milaknis hit 4 of 7 three-pointers for 14 points in victory.

Barcelona had five double digit scorers, led by EuroLeague scoring king Juan Carlos Navarro, who had a season-high 17 points with 4 assists. Tyrese Rice tallied 12 points and 7 assists, Petteri Koponen also netted 12 points and Justin Doellman and Vitor Faverani had 11 apiece in defeat.

Koponen and Rice hit from long range, and Faverani scored 9 of Barcelona’s first 17 points in helping the visitors to a 13:19 lead. Brock Motum hit a three-pointer for the hosts, but Victor Claver answered with one of his own for Barcelona, giving the visitors an 18:24 lead after 10 minutes.

Barcelona kept the lead in the second thanks to Navarro, who hit a pair of triples and a driving layup. But Milaknis hit a three for the hosts, who managed to get to the free throw line and put together a 10:2 run and open a 39:34 lead late in the second. However, Koponen made a runner, which after 2 free throws from Faverani, made it 39:38 at halftime.

The third quarter alone featured five lead changes and six ties, and neither team had a lead bigger than 3 points. Lekavicius was the driving force for the hosts and Milaknis and Jankinas each hit a triple, while Stratos Perperoglou had 7 points for Barcelona during that stanza. It was only fitting that the teams were tied at 61:61 going into the fourth quarter.

Navarro hit his fourth triple, and with help from Rice and Ante Tomic the visitors built a 64:70 margin. But Milaknis got a lucky bounce on a corner triple, which sparked a 9-0 run. Navarro got Barcelona back in front, 73:74, but only briefly because the hosts scored the next 6 points, Ulanovas drove for a tough layup and Leo Westermann picked Navarro’s pocket for an easy layup and an 84:76 advantage. Rice and Doellman gave Barcelona a chance, cutting to 85:83 with 17 seconds to go, but Zalgiris made all the free throw at the end to seal the win.

Comments

  1. Langford

    Lekavičius nemoka kamuolio varyt ,lygioj vietoj pameta ir taškai mums į krepšį,šitą liliputą parduot ir juoduka su geru driblingu aukštesnį įsigyt…Dar reiks pažiūrėt kaip klounas Seibutis žais ,turbut vėl už atsirišusio šniurelio užlips nugrius praras kamuolį,o kitą ataką gaus stogą,beje svirdulys per kelias minutes praleistas aikštėj nelabai sugadino reza ,…

  2. to Langford

    Tu tikras LOPAS. Luką tik Luką į rinktinę. Kokia drasa, koks ryštas. Daugiau Lietuvoj gerų ižaidėjų nėra.

  3. su pergale

    eina zvezdos keliu zalgiris

  4. Seibuti lauk

    Su 3 is eiles pergale. Nera ka daug analizuoti, vyrai, isskyrus sena apipaisyta svirduli ir klipata, suzaide nuostabias rungtynes, aciu jiems uz nuostabia kova. Luko turbut buvo geriausios rungtynes karjeroje ? Bravo Uliai, pagaliau isimete Milas ir puikiai kovojo kapitonas. Nervina tik 2 nuolatiniai inkarai.

  5. Seibuti lauk

    Situacija tokia, kai dziaugiesi zmogus visa sirdim, apie top 8 svajoji. Bet kas matet japtoko zaidima, jei ne akli, tai ten buvo katastrofa. Kosmaras, siaubas kvadratu. Apgailetina, pasibaisetina, ziauru. Kiek tie du inkarai gali skandinti komanda ? Gerai, kad turime ir gyvu krepsininku 9. Ir viena jauna, kuri nusodins gi. Japtokas sudarankis gi geriau uz perspektyvu HARTENSTEIN. Pikta

  6. super kaunas selo

    Tikrai siendien daugiau vede lietuviai i pergale nei kad liegionieriai luko karjeros runktynes

  7. ant bangos

    Atrodo kai pagalvoji kad galejo but dar geriau kai taip isivaziavom tetruko pries unics galatasaray pergales but visai fantastika

  8. visus

    tikrus komandos fanus su pergale, jau dabar virisijo sezono lukescius, o verkslentojams dabar siek tiek laiko atsikvepti, tai yra juokinga kai nugalim grandus vos keli komantarai ir tai dar nepatenkintu yra, o kai pralaimim virs 50. Palikim ramybeje Roberta , pernai luzo koja , pilnas metalo, siemet reikejo jau kabint sportbacius arba bent i rinktine nevaziuoti, bet vaziavo ir dabar visai nepazaidzia, o seibutis manau prarades pinigus dabar yra gilioj psichologinej duobej.

  9. Laimis

    Labai DIDELIS AČIŪ už kovą, už pasiaukojimą. Man tai buvo vienos iš geresnių Žalgirio rungtynių.
    Sveikinimai iš Vilniaus

  10. lauk Seibutį

    Kodėl turėtume palikti jį ramybėje ? Juk žaidė. Išėjo į aikštelę, subaudavo, nes neapsigyne. Gavo sviedinį ant žingsnio, išsigando, po krtepšiu apsisuko į savo krepšio pusę ir metė bile kur. Nubėgo į gynybą, ant medinių kojų po krepšiu praleido Navaro, kuris mažiukas iš po krepšio apžaidė japtoką ir įmetė iš apačios. Dar kartą nubėgo į ataką, vėl gavo sviedinį, kurį vėl metė bile kur į autą, Milaknis puolė gelbėti sviedinį, bet ištraukė varžovams, tie nulėkė į greitą ataką, kur Pangos gavo nesportinę. Su japtoko išėjimu visiškai sugriuvo žaidimas, bet turėtume tą svirdulį palikti ramybėje ? Tegu jis mus pagaliau palieka ramybėje ir čiuožia į visas 4 puses.

  11. Seibuti lauk

    Dar buvo epizodas, kai japtokas visai laisva po krepsiu paliko varzovu centra afrikieti. Tas dejo i kase is jegos ir per stebukla neidejo, pasiseke mums. As tikrai neketinu tokiu apgailetinu suvargusiu krepsininku kaip seibutis ir japtokas palikti ramybeje. Zalgiryje jiems ne vieta.

  12. puiku

    uzsispyrimas gera savybe, visi viska mato kas kaip zaidzia, jei seibuciui tavo priekaistai teisingi tai robkei daug galima atleisti, bet ka darysi su tavim , jei patinka tai rasyk, nepalik jo ramybeje, i sveikata

  13. atsidavimas kova energyja

    Rimta signala sia ispudinga serija zalgiris pasiunte netik visai europai bet ir jo sekmadieni vilniaus siemens arenoi laukianciam lietuvos rytui

  14. XXVICX

    Jokiam sudryciui Zalgiris jokio signalo nepasiunte nes wainausko komjaunimo parodija ir taip be jokiu signalu zino kad atvaziuoja komanda, kuri paprasciausiai atvaziuoja kad eilini syki atspardyti laikrascio komandai subines ir ramiai sau isvaziuoti.

  15. nesamone

    as nesuprantu kaip jus galite ant tu krepsininku varyt visi klysta. Patys aiksteje daug kartu blogiau pasirodytumet

  16. saulius145

    zalia kurva atavziokit sekmadeni gaysit nuo musu 3 prlimejima turesit kavaliauska palikit kaune plikas visas

  17. saulius145

    zalia kurva atavziokit sekmadeni gaysit nuo musu 3 prlimejima turesit

  18. saulius145

    zalia kurva

  19. saulius145

    zalia kurva visa simienc ariena rieks

  20. Ro to saulius145

    Ar tu supranti ką ir ant ko rašai ?
    Vaikeli pažiūrėk į savo komandą. Ji jau palūžo ir fiziškai ir emociškai lyginant kai susitinka su Žalgiriu. Aš nesišaipau, bet jau pats rytas atvažiuja su mintimi – o gal būt mums ir pasiseks.
    Vėl pasikartosiu, aš nesišaipau, bet dabar lietkabelis labiau savim pasitiki nei rytas.

  21. petras

    Juokingiausia yra tai ,jog net laimejus komandai atsiranda super komentatoriu,kuriems net laimejimas yra kaip pralaimejimas.Reikia dziaugtis kad viskas klostosi gerai.Nebukite jus Ceponiais!

  22. krepsinis.net

    Zalgiriui eurolygos akrintamuju traukini reikes vaikytis su stambulo klubais

  23. Seibuti lauk

    Kuo blogas Ceponis ? Vienas is paciu geriausiu krepsinio komentatoriu. Vienintelis, kuris mato komandu taktika, pakomentuoja gynybos sistemas, o pvz petrauskis mato ir megsta komentuoti turnyrine lentele. Turnyrine lentele – petrauskio arkliukas, vinis. Ceponis bent jau yra zaides krepsini, o kazkada berods Lietkabelio sudety yra Zalgiriui ikrates virs 20 tasku.

  24. Neatsakinekit

    Jūs tam psichikos invalidui, tegu gyvena savo iliuzijų pasaulyje, kur sudrytis geriausi