Zalgiris’ streak is over in a surprise loss to Lietuvos rytas 48

Lietuvos rytas were the surprise winners of the Betsafe LKL classic in Kaunas, defeating long-time rivals Zalgiris in front of a packed Zalgirio arena on Sunday evening.

The visitors from the capital emerged victorious 65-63 in a close-fought battle to their first win against the defending champions in nearly two years.

The last time Lietuvos rytas had defeated Zalgiris was in the 2015-16 season, when the Vilnius club triumphed in the Final of the King Mindaugas Cup. It also snapped a 14 wins streak by the greens in head-to-head LKL match-ups.

Zalgiris captain Paulius Jankunas, who came into the game with some minor injury issues, scored a game-high 18 points, grabbed 8 rebounds and drew 6 fouls for an overall efficiency rating of 29.

Vasilije Micic was the only other player in double figures for the home side with 12 points and 5 assists, but did most of his damage in the first quarter.

Travis Peterson led the guests with a team-high 17 points, while youngster Martynas Echodas turned in a remarkable 14-point, 6-rebound and 4-block performance.

Rokas Giedraitis and Ben Madgen chipped in with 10 points apiece, with the latter also leading the team in rebounding with 7 boards.

Lietuvos rytas improved to a 10-4 mark and climbed to third place with a win against the Betsafe LKL leaders Zalgiris, who dropped to 12-2 in the standings.

Comments

  1. 709

    LINKIU ZALGIRIUI GRAZIOS PERGALES

  2. Martynas

    Zalgiris !!!

  3. zzzz

    visi i arena gaidunu pest

  4. zalgiris

    reksim dar garsiau vienas skaitytojas net gal kiek persigando is kur toks sujudimas prie gelezinkelio stoties daug policininku

  5. zalgiris

    bus kova aistros emocijos

  6. zalgiris

    bus vel fantastisi perdavimai pangoso kaip ir white uzmest

  7. pzdabarzdis

    krrrva koks baravykas tas Kavaliauskas jau net Saras pats neturi kantrybės ,kaip nuvarytas arklys vien tik per pusantro kėlinio sugadino 5 atakas kaip nieko,nespėja niekur neužsiima pozicijos lėtai masto

  8. ,

    issipilde blogiausias scenarijus del butkeviciaus – nuejo i ryta. visiski veplos zalgirio vadyba. butu labai tikes kita ar net si sezona su ulanovu ar kitu zaideju

  9. Kaunas

    Tas Boostas penkis kart geresnis uz Valinska, palaiko 2min ir vel pasodina :DD Valinskui siuo metu tik ranksluoscius padavinet.

  10. S

    Tikra beprotybė.
    Šaras jau senai galėjo pasiimti Girdžiūna, bet paėmė kažkokį Tumpaną, o Milaknį pakeisti Butkevičium. Tumpanas vos atvykes parodė jog yra tupas, o Milaknis jau nėra snaiperis kokiu buvo prieš pora metų.

  11. /

    laimekit sveciuose pries fene. ir viskas bus atleista

  12. Ro

    Gaila kad pralaimėjom, gaila, kad pražiopsojo du gerus krepšininkus “lietuvius”. Kita vertus yra ir vienas pliusas, LR jau trečias, o ne ketvirtas.

  13. KB

    Eik tu Jasikevičiau toli toli.. Pats ir mokėk algas savo Kevalui, kreivanosiui Milakniui ir Boostui su Toupane.. Prisipirko didysis treneris atliekų.. Visos sezono pergalės Eurolygoje nuplaukė prieš tokį gėdingą pasirodymą, gėda žiūrėt, gėda ir neatleistina. Didysis treneris nuolat teisėjams aiškina ir technines užsidirba nuo kurių komanda keičia, tegul eina savo superiniais pirkiniais geriau rūpintis nei su teisėjais laiką gaišti. Gėda, fuuuuuuuu.

    Ne tam didelius pinigus už bilietus nuolat moku, kaip tavo nuolat ginami superiniai pirkiniai gėda daro,fuuuu

  14. Sexy

    Turėkit gėdos tokius kaip Toupane ar Kavaliauskas komandoje laikyt…. Visos komandos koreaguoju sudėtis, o šitie toliau šimtus tūkstančių už atliekas moka ir labiau rūpinasi teisėjavimu, nei savo žaidėjais. Bravo looseriai, bravo

  15. SAMB

    Del pralaimejimo nieko baisaus bus laikas bus rytas savo vietoj tik labai idomu kaip legionieriai gauna pastoviai zaist po kelias minutes tai reiskia kad jie netinka o tai tada jiems cia ne vieta jie turi tempti komanda i prieki kitai as nesuprantu

  16. a

    jo,kazkodel kitos komandos,tiek eurolygoj,tiek kitur gali koreguot sudetis sezono metu,bet ne zalgiris. jei nusiperka kokiu lavonu,tai su jais ir uzbaigia sezona ir tvarkingai moka algas uz nieka visokiem netikeliam

  17. zal

    Milaknis pataikė 1 tritaškį iš 6 jei neklystų,ant kiek žmonės tūrėtų nejausti relybės kad jį vadintų snaiperiu,paimk bet kury iš NKL ar LMKL ir tas asmuo tikrai pataikys bent 2 krc padovanojo pergale,,,,,,,o tas bostas visiškai tuščias neturi nieko kai jis su kamuliu prasideda betvarkė o pats lipa į medį ar meta ir nepataikoš,,,,,,,,,,,,,tiupanas sužaidė pačias prasčiausias rungtynes kartu su barzdyla

  18. .....

    Pykit nepykit, bet šiandien atvažiavę ryto fanai parodė kaip reikia daryt palaikymą. Yra ko pasimokyt, nes mūsų fanai jau keli meti kaip užmigę.

  19. a

    galetu peineri perpirkt is kabelio,uz tupana blogiau tikrai nebutu. dabar kai neliko latvio trenerio tai ir pats kazin ar ten likt nores

  20. aha

    Aj už šitą pralaimėjimą galima ir atleisti vien dėl tos pergalės prieš Pao. Pasakysiu atvirai, kad kažkoks stebuklas tos 6 pergalės Eurolygoj. Net galvoj netelpa kaip su pusę komandos abejotino lygio žaidėjų išvis ten sugebam laimėt.

  21. Tadas

    Taip nesistengti prieš pilną areną sirgalių, kaip taip jie gali spjautbį veidą savo sirgaliams.

  22. rytas = vilnieciai = zalia qrva

    Tokia zinia istransliavo 500+ vilnieciu.

    Kazin, po kiek laiko ju protelis suvoks, kaip apsijuoke? :)

  23. Hyper

    Rytas istransliavo zinia apie 500 savo sirgaliu, o kad Zalgirio atejo apie 11.000 palaikyti niekam nesvarbu, gal jau iprato…

  24. Kleiza Kauno gaidys

    Sitos rungtynes yra geros tuo, kad gal pagaliau Motiejunas su Šoronu Jasikevicium pamate, kokiu atlieku pripirko i komanda. Deeeee Bost su Tupu Tupaku jau metas vyti lauk ! Be to, Jasikevicius ir pats i 1 vartus prapyle rungtynes staliui. Visas rungtynes tik ir taikesi prie raudono sudo gabalo. Ne, kad paciam kirsti per silpna vieta, atvirksciai, iskritus Mavrokefalofalofidilifidziui jis nesugalvojo, kaip reikia uzpult is po krepsio, nors ten stovejo degtuko storio Petersonas su 4 prazangom ir geltonsnapis Echodas. Jam neuzteko smegenu negauti ir technines. Sedek dabar ir analizuok irasa, kaip menstruacija mums iskedeno rura namie. Ir jei visai nera smegenu, toliau palikit ta pacia sudeti su lavonais Deeeeee Bost ir Tupu Tupaku.

  25. to Kleiza Kauno gaidys

    Deja, bet nesutinku su kolega :)

    Pradedant nuo to, kad net nebande laimeti (kaip kitaip paaiskinti nenora zaisti per aukstaugius, kurie PAO nugalejo).
    Ir baigiant, kad kleza – ne gaidys, o vista :)
    (nes gaidys yra rimtas paukstis, o kleiza kudakavo kaip vista apie meile Kaunui ir Zalgiriui vos pries kelis metus)

  26. to .....

    Geriau is tokiu nesimokyt, nes ka jie parode – tai kad yra zalukurviai troliai, viso labo :)

    Sugebejo isskanduoti zinia, kad “rytas = vilnieciai = zalia qrva”, ir tiek. Ir dar paskanduoti ‘rytas rytas’, kai Zalgiris atakuoja – naiviasi tikintis, kad atsiras pakankamai nemastanciu, kad imtu silpti, tuo budu nusvilpdami savo komanda.

    Tokiems no respect. Never. Neveltui juoda-raudona.

  27. Darius

    Gerbti reikia 2 Zalgirio krepsininkus, tai musu kapitona Jankuna ir Kavaliauska. Jankunas veda komanda i prieki kaip tikras kapitonas, o Kavaliauskas yra zodzio zmogus, pasake niekada nezais uz Zalgiri ir nezaidzia. Nuo pat pradziu sis Ryto karys nedenge graiko, tas tritaskius mete, o atakose gerb kavaliauskas skirste kamuolius buvusiems komandos draugams.

  28. Zf

    Nuvile ir toliau ypac legionieriai…(bostas ir toupanas) jau taip silpnai zaidzia..sezonas ipuseja…ir niekas nesikeicia :/ is lietuviu aisku kavaliauskas siandiena prastai atrode…valinskas jaunas..taip kad stabilumo is jo nereikia reikalauti….visi kiti kaip ir kovojo..trauke komanda..bet pabreziu..nuvile kiekvienose varzybose bostas ir toupanas..gal ir zalgiriui reiketu pabandyti pajudinti sudeti ir pakoreguoti ja ? Nes eurolygoje zalgiriui dee ir axelis yra nuliniai…

  29. jstl

    pangosui patiket lemiamas atakas, tai tas pats kas net nemest i kase. uzpisa jau kiek metu negali gero scorerio nusipirkt nuo andersono laiku. tikiuosi kitamet grigonio vietoj ‘snaiperio’ milaknio

  30. Aiškiaregis

    Gaila, bet tai gera pamoka ateičiai. Nors daug faktorių susidėjo, kad taip buvo žaista, nors Žalgiris gali pralošti bet kam , bet tik ne bedvasiam rytui. Pirmyn, tegyvuoja Žalgiris.

  31. kaunas

    Gal vel truko kiausu ir tiesiog daug geru progu 4 kelini pramestu metimu tai pat truko salto proto

  32. saras

    Nesuprantu kodel zaidejai neatsiduoda pries tokia atmosfera

  33. zalgiris

    Galejom gale laimet bet fortuna nusisuko bet ir patys kiek skystai gynesi pries ryta giedraiti petersona

  34. nelabai suprantu

    kaip gali būti ne gėda. Ir nereikia išvedžiojimų apie “nesisekusius metimus”. Noro lošti nebuvo. Gera, stipri komanda gėdingai pasielgė prieš savus žiūrovus. Ne prarastas taškas juk svarbu. Savigarbos nebuvimas baisiausia.

  35. zaide

    zalgiris labai blogai, bet niekas dar nesibaigia , taigi tik ryto sirgaliams buvo leista kveptelti siek tiek oro, kas cia verkiat del girdziuno ir butkeviciaus , jus klystat , nera tai auksto lygio zaidejai, ir nebutinai zalgiryje tuetu zaisti, aisku vis labiau kyla klausimas ka komandoje veikia bostas, kad net LKL nepazaidzia ? Pats laikas keisti ji , bet matyt yra sutartis ir galima tik nemoketi atlyginimo kad pats iseitu

  36. Jasikevičiui

    ka dabar sakysi apie Milakni? žalias, ištikimas. aš irgi žalias, ištikimas, bet 280k man nemoka.
    Ka pasakysi apie legionierius? JU NEREIKIA KEISTI??? kas cia per durni principai?
    Kodel praziopsojot Butkeviciu? vel principai?
    kas tas Daviesas – geriau jau susigintu seimo narys K. Pūkas. dar nemačiau tokios niekines gynybos ir rebound-u.
    Milakni, Kavaliauska, valinska – pas psichologa. Legionieriam – ultimatuma.
    Klausimas – kuo Davis geresnis uz Biruti? Toupanas uz Butkeviciu? Boostas uz Girdziuna? atsakykit kas nors

  37. sirgaliams

    na, alaus plempejai ir lojikai, kai Zalgiris neimeta, ka pasakysit? jautetes kaip siemense? ar sunku isleisti kazkoki garsa? LOCHAI esate. jau geriau neikit visai, nei toks gedingas palaikymas. Vieni grren boysai niekaip meperreke rytfaniu, kurie atidirbo sauniai. o jus, tylieji LOCHAI – likit namie, nes tik ora gadinate

  38. sedejau

    gana arti tos jusu tribunos ir tkrai jauciausi kaip siemense , jusu visai beveik nesigirdejo, palaikymas buvo geras , maziau uostyt reikia.

  39. kostas,

    apie Z sudeti…….. tyliu……. jeigu ne gynyba pusetina, tai Z butu amen bele kur….ir sukomplektuok tu man tokius pseudo zaidejus….. su jankunu ir pangosu sezono nepravarysi, uzsilenks vyrukai fiziskai……ech vadyba, atsibuskit pagaliau.

  40. Darius

    Nieko jie nesiruošia nei keisti, nei su sirgaliais diskutuoti. Būtų stebuklas, jei kokį lavoną atleistų. Tas Bost toks suvargęs, kad atrodo tik ką po gimdymo, lyg ne jo boba, o jis būtų vaiką pagimdęs. Tupakas yra geras žaidėjas krepšinyje bėk ir mesk be derinių ir gynybos, bet čia tokio krepšinio nėra ir nebus. Išvada – irgi mest lauk. Vietoje tų dviejų lavonų būtų pats tas tie klaipėdiečiai, bet juos nukniso Rytas, nes jie gudresni ir naglesni. Jei bus palikta kaip yra, Rytas bus labai sustiprėjęs, o mes liksime su senu bagažu ir puse komandos neaišku ką veikiančių krepšininkų.

  41. Jankis

    Maziau pergyvenkit. Viena karta pasiseke raudonai krwai issikapstyti, o jus jau laidojate komanda? Paziurekit kiek metu mes zaginam raudona qrwa kad tie is nevilties ir skausmo vis kartoja kad cia ne jie qrwos, o kiti? Vakar Zalgiris zaide blogai, imete vos 63 taskus savo arenoje tai norit pasakyti kad taip ir toliau bus? Raudona qrwa bus zaginama ir toliau nes tai yra jos karma.

  42. to Jankis

    Biski kultūros pasimokyk. Rašai taip lyg būtum tarp jų gyvenęs ir pats tokiu tapęs.

  43. f

    Baisu, o Šaras dar sakė šiais metais komanda buvo rinkta specialiai eurolygai. Tegu graičiau atsikrato tų tupo ir milo.

  44. TT

    Bostas iskeliavo I Prancizija, o Milaknis toliau demonstruoja 7 bandymai prie savu namu lanku imest trajaka , vienas ikrito. Uz 40 km esanciam Prienu Vytautui taip reikia sio zaidejo. Bet Lampedziai neatiduos, greiciau dar konrakta prates, o Daukanto g. gyventojas dar pabars sirgalius- Arturas saunuolis, jus cia neismaneliai.

  45. ka Jaska pasakytu

    del Milaknio? taip, jei jis kainuotu 45 000 – butu dar pusetina. bat kai 7-1 snaiperis gauna 280 000 – cia iskrypimas. ir negraudink, Jaska sirgaliu. uzknisai su savo pamokymais mesijas atsirado. priversk zaisti tuos lavonus uzuoz sirgalius auklejes. po tokio spjuvio i veida kaipvakat, graikai menesi neitu i varzybas.

  46. zalgiris

    sekmes pritruko ir tiek tegu pasidziauge rifvainiai prisiveze fanu buri po tiek metu laimet ir tai tik dviems taskais rytui pasiseke vien todel kad zalgiriui nekrito gale svarbus metimai

  47. nemirtingas anegdotas

    kas super snaiperis kuris pataiko net 1 iš 7 bandymų niekada neatspėsit nes net Jasikevičius neatspėja ir visa LT nes snaiperis per daug geras kad kas atspėtų

  48. kaunas

    nereikia kaltint vien kad ir snaiperio milaknio tas pats pangosas pramete tritaskiu tas pats valinskas du tritaskius laisvas