Sabeckis to join MHP Riesen on loan basis 6

Having joined Zalgiris this summer on a 1+1 contract, Donatas Sabeckis will not finish his season with the Lithuanian champions, as he will be joining FIBA Champions League side MHP Riesen in Ludwigsburg, Germany on loan basis.

Sabeckis has played in 7 games in the Betsafe-LKL championship so far, averaging 4.4 minutes. He had his best performance in the Zalgiris’ season opener against Pieno Zvaigzdes, as he put up 5 points, 4 assists and 2 steals in 10 minutes.

The decision to loan out the point guard was agreed upon after the addition of Derrick Walton, as Sabeckis‘ playing time would have been cut short.

Zalgiris sports director Robertas Javtokas had nothing but good words for the 25-year-old: “Donatas is a very talented player and has shown a great work ethic. He left a good impression on coach Sarunas Jasikevicius, but with the addition of Derrick Walton, his playing time dwindled even more. We want our Lithuanian players to progress and gain some much-needed game time and experience and at this moment we cannot offer that to Donatas. We wish him all the best and we’ll be looking to have him back next year.”

Comments

  1. kaunietis

    Triocala Šaras, vienaip kalba kitaip daro. Neigiamai vertinu, kad nedavė galimybės Sabeckiui žaisti. Jo mes geriau legioną, auginam kitoms rinktinėms ir klubams, o ne saviems duodam šansą žaisti aukštam lygyje, tai yra Eurolygoje. Taip ir ritasi, lietuvių žaidėjų lygis. Ką mes dabar turime iš lietuvių, kurie būtų Eurolygoje žvaidždės, o ne vidutiniokai ar atsarginiai? Taigi nė vieno jau nėra lietuvio Eurolygoje, kuris būtų žvaigždė, ar bent komandų lyderiai. Žalgiryje legionas pagrindiniai, prakute išvaro į kitas komandas pinigus kalti, o mūsiškai, tik rankšluoščių pdavinėtojai galėtų būti tokiose komandose kaip CSKA, Real, Barcelona. Taip ir toliau Šarai prastuminėk, savo mėgstamus legionierius, o lietuvius skolink žemo lygio hansų komandoms

  2. Vaidas

    mažiau negatyvo. Labai teisingas sprendimas, gaus daugiau žaidimo laiko ir, jeigu patobulės, grįš į Žalgirį ir gaus žaisti ir čia. O legionieriai praktiškai pas visus yra pagrindas. Jeigu norit, kad pagrindas būtų lietuviai – tuomet galėsim kautis dėl 13-14 vietos. Kai vėl pasieks stebuklingus rezultatus – vėl visi beprotiškai džiaugsimės nepaisant nieko.

  3. Vaidai

    Pakaikau tave ir pritariu 100%. Nėr daugiau ką sakyt…

  4. 709

    Tai kad lietuvi tureti komandoje yra prabanga. Dar nieko neparodes ka sugeba nori milionu o kai pasirodo aiksteleje nezino ka veikti. Siais laikais jaunimas lepus nori daug ir iskarto

  5. Darius

    Dabar jiems reikia rezultatu, nes atsirado pinigu, susimokejo skolas. Kai buvo kiauros kisenes, buvo kitaip. Dabar jiems nebera kada uzsiauginti top lygio krepsininko, reikia pergaliu, uz kurias mokami pinigai. O su sabeckiais daug eurolygoje nelaimesi. Todel perka walkupus, waltersus, walkerius ir tt, o kad beveik nebera lietuviu zvaigzdziu, kas jiems rupi.

  6. praleidciat

    daug progu patyleti , pamate jaska koks lygis donato ir pasieme woltona, viskas cia kaip ir aisku, o tas apsitrins geram klube ir sugris kitais metais.