Stunning comeback leads Zalgiris past Olympiacos 40

Zalgiris Kaunas mounted a stunning second-half comeback to record a thrilling 83-75 victory over Olympiacos Piraeus in a red-hot atmosphere at Zalgirio Arena. Zalgiris improved to 5-6 with Olympiacos one win better at 6-5.

The home team was led by a career-high 19 points from Marius Grigonis, and Nate Wolters combined 14 points, 7 rebounds and 6 assists. Three big men all scored in double figures, with Aaron White netting 13 while Antanas Kavaliauskas and Brandon Davies both scored 12.

Olympiacos’s night was summed up by Georgios Printezis, who scored 16 points in the first half, but only 2 the rest of the way. Zach LeDay contributed 15 points in defeat.

A trio of three-pointers from Printezis gave Olympiacos an early lead, but solid inside shooting, including three baskets by Kavaliauskas, sent Zalgiris ahead 14-13. Printezis’s fourth triple restored the visitors’ advantage and further long-range strikes from Kostas Papanikolaou and Janis Timma made it 16-24. Then Vassilis Spanoulis connected from downtown for a 19-29 lead after 10 minutes and LeDay started the second quarter in similar fashion with another triple.

White and LeDay exchanged big dunks, but Zalgiris gradually pulled closer with another flurry of close-range scores. A triple from Grigonis – the first for Zalgiris – made it 38-42, but Papanikolaou and Janis Strelnieks struck again from deep and it was 40-48 at the break.

Zalgiris started the second half with an 8-0 burst to tie as Davies stepped up, but another triple – this time from Timma – sent Olympiacos back in front. 4 points from Spanoulis protected a narrow lead, but a thrilling finish to the third saw both White and Wolters steal and score to give Zalgiris its first lead, 60-59.

Wolters netted again at the start of the fourth before Edgaras Ulanovas and Arturas Milaknis buried key triples to complete a 12-0 run. LeDay’s mid-range jumper ended that sequence and a Nigel Williams-Goss three gave Olympiacos further hope, but Wolters struck from deep and Grigonis also nailed a three-pointer for a 76-66 lead with 2:24 left. There was no way back from there, and the home fans celebrated raucously.

Comments

  1. kaunas

    perkam bilietus

  2. aivaras

    ka darai

  3. zalgiris

    Na pritruko iki sold out na bc zalgiris speliojo iki kurias greiciau ispirks sold out oly ar maccabi

  4. zalgiris

    Su maccabi ir cska bus sold out

  5. zalgiris

    Reikia siendien geresnio waltono zaidimo suzybejimo nes darius atejes vel kritikuos

  6. zalgiris

    Reikia siendien waltono gero zaidimo nepasimetimo aktyvaus gerose situacijose nes darius vel atejes kritikuos

  7. Vanabe looser

    Tas grybas juodas dvi atakas praško tik iėjas, ant tiek klišas kad oly žaidėjai jo net nepasitinka prie trajako, Šiaulių lygio žaidėjas

  8. Kur

    Kur Milas? Kada iseiles bent 2 rungtynes pataikys daugiau kaip 1 tritaski?

  9. Ro

    Šaras pernai akcentavo ginybą, ginybą ir gynybą. Dabar jo žaidime tik puolimas, puolimas ir tik puolimas be normalios ginybos.

  10. T

    kada pradesit mest tritaskius?

  11. kaunas

    Gaunam tritaskiu serija o dar printezis sove tritaskiais

  12. Grybanovas

    Meta bet kur svarbu mest, 3ar 4 po savo krepšiu negali kamuolio nusiimt, bardakynas dar išleis tą juoduką kokias 3 atakas paleis vėjais ir viso gero

  13. kaunas

    Atrodo galejom kabintis kai buvo 40-42 bet ne dar pagadint 8 taskai

  14. kaunas

    Leo isvis tuscias nemeta

  15. d

    ulavonui alga rezti trigubai, nevertas jis daugiau nei per kur

  16. Ro

    Net juokas ima kaip teisėjai mėgina gelbėti Oli

  17. MARIUS GRIGONIS!!!

  18. Frog selfish useless

    Done 4 this season

  19. Darius

    Dziaugiames pergale, bet liudina musu naujausio izaidejo zaidimas. Jau 8 Eurolygos rungtynes, tai kojas apsilo, bet kuo toliau, tuo zaidzia blogiau. Sako ji ilgai stebejo, kol issirinko, bet kaip paaoskinti, kad tas bachuras tik Madagaskaro lygai tinka ? Tai bent legionierius, visiskas totalus minusas. Beviltiskas. Atrodo, kad zmogus nesupranta kur pateko, lyg tiesiai nuo palmes is Papua Gvinejos nukeltas ir i aikstele ileistas. Ziauru. Dabar dar parasysiu apie Westermana. Apgailetina tiesiog ir liudna. Zmogus nebegyvas statykit jam laseline. Ar reikia mums tokiu zaideju legionieriu ? Kada jis pagaliau prades zaisti ? Niekaip neissijudina. Jam reikia 1 geru rungtyniu ir atsigaus, bet kokiame etape tai ivyks ?

  20. grigonis karstas

    Geriausias mariaus grigonio vakaras dabar varzovai nebeduos man mesti

  21. zalgirio galia

    Zalgirio galingas smugis fantastinis vakaras emocijos

  22. zalgiris

    Ulanovas kaip tik su woltersu antroi pusei daug prisidejo prie kibios gynybos surakino olympiakosa

  23. zalgiris

    Man ir pikta ziuret i leo zaidima nors gal ir saras apgintu kad vadovauja komandu be tasku

  24. zalgiris

    Antroi pusei parode visai kita savo veida zalgiris gynyba suveike idealiai

  25. Darius

    Šiais metais mums liko 4 rungtynės, laukia labai svarbios išvykoje su Bayernu, tada su blogiausia Eurolygos komanda Darušafaka, tada Maccabi ir Herbalife. Visos komandos lentelėje yra žemiau Žalgirio, tad būtina kuo daugiau iš tos serijos iškovoti pergalių, būtų žymiai smagiau pamatyti savo komandą aštuntuke, o ne šalia jo. Tikėsimės jau prisijungs Jankūnas. O tą naują juoduką, jei nesužais ir per ateinančias 4 rungtynes, jaučiu metas siųsti į Gvinėją pas jo pusbrolius kokosų rinkti. Džiaugiausi kai jį nupirko, maniau įkirtimais papjaustys varžovų baudos aikštelę, 2 prieš 2 sužais, kur tau. Kuo lauke šalčiau, tuo labiau žmogus atrodo sustingęs. Siųskit jį į Kongą, nes rasit namie užšalusį.

  26. To Darius

    Eik Dariuk tu žaisti ir treniruoti Žalgirį, ta prasme, būsi žaidžiantis treneris. Kam Žalgiriui Jasikevičius ir tie legionieriai, jei turim vunderkindą Darių!!! Bet va, vieną mažą problemą turi mūsų supergenijus Dariukas, krepšinio kamuolys neturi klaviatūros, tai gal ir neitų žaidimas taip sklandžiai, kaip barškinti klaviatūrą. Ane, Dariuk? O šiaip nežinojau, kad beprotnamyje, Dariuk, turi išskirtines sąlygas ir tau leidžiama naudotis kompiuteriu… Geras, ane? O šiaip tai man tavęs šiek tiek gaila, matosi, turėjai sunkią vaikystę, jei būtum gimęs mergaite, būtum išvis neturėjęs su kuom žaisti:))). Ačiū, kad skyrei savo brangų laiką, paskaityti šį komentarą. Gali eiti toliau tampyti savo slieką ir toliau kurti savo nesąmones. Sėkmės kūryboje, “genijau”, nes tokie kaip tu, gimsta tik kartą per 100 metų.

  27. Darius

    pasirodo, turime netgi Waltono fanų. Aš nieko prieš, kad tavo akį džiugina sušalęs vaikinas, tai sėdėk ir džiūgauk, man nei šilta, nei šalta. O kad apie beprotnamį užsiminei, man smagu, kad ten gyveni, nes šiandien oras ne koks pasivaikščiojimui, tikiuosi tavęs į kiemą neišleis, nes paslysi ir prasiskelsi savo durną galvą.

  28. Pagaliau

    Plūgai pradėjo leisti normalią muziką kad net oly žaidėjai nori tūsintis per breikus

  29. kaunas

    saras jega

  30. su

    puikia gynybine pergale, dziaugiames, del westermano tikiu ka sako saras kad atsigaus, bet woltona kaip ir bosta pernai reikia paleisti , jam dar reikia augti iki eurolygos , sprendziant is to kad saras leido zaisti jam tik kelias minutes reikalai krypsta i ta puse, bent jau galima tiketis , niekur nematau jo stipriu pusiu , nes ju tiesiog nera .

  31. nu ka

    lauksim rytunu sekmadieni atpuskuojant traukiniu

  32. 15min

    su sypsena kritika priemes ulanovas ateis ta forma ateis ir vel iseis

  33. delfi

    olympiakos zaidejai bego nuo ziniasklaidos stabtelejes printezis zavejosi raumenis auginanciu zalgiriu

  34. krepsinio zona

    ar eurolygoje isibegejes zalgiris nusluos ryta klaustukas

  35. tai

    kad ten nera ka sluot

  36. gal ir klystu

    bet be Jankūno Žalgiris atrodo geriau

  37. Šaras

    Gangsteris net juodiem reikia pasitempti, kad galėtų rankšluostį paduoti

  38. OK wer e

    But frog u re done so pssss of to bdčnost to lift ur self from begining

  39. sold out kaledos

    Su maccabi bus fantastinis vakaras i pergale pasitinkant sventes

  40. delfi

    neitikeinas pasiekimas zalgiris pagal ziurovus eme lenkti net nba komandas