Zalgiris stays strong to overcome Maccabi 29

Zalgiris Kaunas made it two wins out of two in the double-round week by staying strong to overcome Maccabi Tel Aviv 80-73 in Lithuania.

A second quarter surge allowed Zalgiris to take a double-digit lead and the margin was more or less the same for the remainder of the action, although Maccabi never gave up.

The home side was led by 16 points from Arturas Milaknis on 4-of-6 three-pointers. Aaron White contributed 12 points and 7 rebounds, and fellow big man Brandon Davies had 13 points and 5 boards. Edgaras Ulanovas scored 13 points, and Leo Westermann combined 11 points, 5 rebounds and 4 assists.

Scottie Wilbekin led all scorers with 20 points for Maccabi, followed by Johnny O’Bryant with 18. The victory takes Zalgiris to 7-7 in a four-way tie for sixth place, while Maccabi drops to 4-10.

Defenses were on top early, as Davies scored twice for Zalgiris while O’Bryant made a three-pointer and a trio of free throws. Wilbekin and Ulanovas traded triples, and Wilbekin struck from deep again to make it 16-16 at the end of the first.

A huge put-back slam by White was followed by two more baskets from O’Bryant, before Milaknis scored 7 straight points for a 29-22 lead. Wilbekin beat the buzzer from way downtown to end the run, but Thomas Walkup, Ulanovas and another Milaknis triple stretched the lead to double digits as Zalgiris’s defense hung tough, before Wilbekin’s fourth triple made it 39-33 at the break.

The second half started with a dunk from Davies and a layup plus one from Walkup, before DeAndre Kane made a triple to reignite Maccabi. White scored twice, Derrick Walton made a trio of free throws and a three-pointer from Ulanovas made it 54-40, but a long-range buzzer-beater from Kane and a pair of two-pointers from Wilbekin, followed by another buzzer-beater from Michael Roll, pulled it back to 59-53 after three quarters.

Alex Tyus dunked at the start of the final period but Westermann and Milaknis answered with key triples. Walton struck from deep and White threw down an alley-oop for a 70-60 edge midway through the fourth, and another Westermann triple appeared to make the hosts safe. Roll’s three-pointer gave Maccabi hope, but Westermann’s third downtown strike effectively ended the game.

Comments

  1. delfi

    Ceponis ir eurolygos cempionas nesutaria ar maccabi pavogs zalgirio kaledas ?

  2. kaunas

    nieks nieko nepavogs laimim pries zydus ir einam alaus gert

  3. kaunas

    na nusimato sunkios runktynes na namie zaisim turim suzaist kietai agresiviai gynyboje isnaudot geras progas

  4. kkk

    graziai atrodysim lenteleje kai laimesim

  5. 709

    Tai visi i arena palaikyt komandos paskutinese metu eurolygos rungtynese!!!

  6. sold out fantastika

    Su pao ispirkta

  7. lenteleje grustis

    Reikia pergales sustiprinus labiau padeti islikus 7 galbut 6 lenteleje kad nereiktu dar karta krist uz 10 ribu

  8. kaledos

    Kauno zalgiris turi puikia proga palypeti net i eurolygos vieta taip nutiks jei zalgirieciai namie neiteiks dovanos tel avivo maccabi klubui, o Miuncheno bayern neparbloks titula ginancio real

  9. Juzas

    Krepšinis gyvai
    https://goo.gl/gE92mG

    HD kokybė
    LT komentavimas
    be reklamų

  10. g

    vel waltonas startiniam??

  11. 709

    Visus su pergale!!! Visiems linksmu Kaledu

  12. fantastika

    santurus saro dziaugsmas del gynybos ulanovo leo ir isgyvenimo

  13. kaunas

    jasikeviciaus pagyros i senasias vezes grizusiam ulanovui

  14. kaunas

    su pergale galima sakyt gynyba raktas i pergale pagaliau ir zalgiriui kaledoms uzmete tritaskiais

  15. Darius

    Visus su pergale ir kol kas solidzia 6 vieta ! Dabar pora pastebejimu, iskovotos 2 pergales per 1 savaite puikus rezultatas, bet sita savaite labai apnuogino musu silpna vieta – mums tiesiog truksta zaideju. Traumuoti Jankunas ir Woltersas vercia Jasikeviciu i aikstele isleisti tokius penketus, kuriuos varzovai sudauzo i vienus vartus. Pvz 3 kel Zalgiris zaide nuostabiai, skirtumas isaugo iki 14 tasku, bet treneris buvo priverstas pakeisti zaidejus ir isejes rezervas is 14 tasku persvaros issaugojo vos 6. Ka kalbeti, kai vienu metu aiksteleje zaide Birutis, Kavaliauskas ir Grigonis ? Visi MINUSINIAI. Siandien jiems pataikyti i krepsi nepavyko nei karto, o mete 6 sykius. Baisu. Birutis atrodo kaip iskrites is medzio, Grigonis su Kavaliausku visai neatpazystami. Uztai pergale nukale kiti vyrai, Milas, Davies, Westerman, White ir Ulia. Su Waltonu dar daug vargo, bet ir jis jau po truputi atsigauna. Tikimes Jankuno ir Wolterso sugrizimo ir dar 1 pergales Eurolygoje siais metais.

  16. walton

    na geriausiai kolkas runktynes suzaide waltonas asistu atlieka nemazai puikiai dalino perdavimus

  17. kaledos

    antri metai baigiam metus pergalingai namie na 6 vieta sunkiai tai pasiekem daugiau kitu klubu deka palankiai susikloscius

  18. antanas

    kavaliauskui nereikia traumu dabar matom netoks koks buvo pries tai kai praleidi savaite dar grigonis zaide kaip nesavas naudos nebuvo

  19. Darius

    Ps. Labai gaila Darusafakos. Jie tikrai nenusipelno tik 1 pergales. Ir siandien jie vel pralose tik per marytes plauka.

  20. Dūchui Dariui

    Bet vis randi kam protą papisti? Jau ir Grigonis tau blogas… Išgama blet, kokių reta.

  21. Darius

    Varganas silpnaproti, as niekada nesakiau, kad Grigonis yra blogas, Kavaliauska tas pat liecia, bet jie siandien zaide i minusa. Nuo pat pradziu buvo ne ju diena, o Jasikevicius juos buvo priverstas isleisti i aikste 3 kel, nes nera kam zaisti kai Jankunas ir Woltersas traumuoti. Ar tu, besmegeni, gali tai suprasti ? Jei per sunku del igimtos silpnaprotystes, gali vel pasiulyti man duoti i snuki.

  22. pritariu dariui

    Pats buvau arenoi prie + 14 su kavaliausku ir grigoniu zaidimas strigo kaip saras mini musu beda tai antros prastos runktynes grigoniui tiesiog jam vakar nieks nesiseke kazka kurt ar is toli mest

  23. x

    Labiausiai neramina Jankuno ir Wolterso traumos. Vakar kai Saro per spaudos konferencija paklause, ar jau kas nors aiskeja, pasake, kad ne. Negi jiems ten taip blogai? Bijau, kad dar ilgai ju nebus, o per ta laika Zalgiris gali prarasti kelis svarbius taskus. Kai sugris bus tikriausiai visiskai neformoj, tai kol isivaziuos vel nezinia kiek laukt reikes

  24. Darius

    Ziuredamas i Waltono zaidima prisimenu De chuana Colinsa. Waltonas zaidzia panasiu stiliumi, bet yra blogoji De Chuano kopija. Abu laiko kamuoli po 14-18 sek, tada kazkur lenda link baudos aiksteles ir atmetineja pasa. Waltonas taip suvelia daug ataku, sustabdo zaidima, nes nejuda kamuolys. O kas yra aiksteleje greiciausias ? Atsakymas – kamuolys. Norint pagreitinti zaidima, reikia ne vienam begioti su kamuoliu, o pasuotis. Izaidinejant Waltonui daznoje atakoje atliekam vos viena pasa, kada ilindes i dezute Waltonas ne pasuoja, o tiesiog atsikrato kamuolio, nes kitaip rizikuoja isvis ji prarasti. Nezinau, juk per treniruotes jo taip zaisti turbut nemoko. Tada jau kita ataka Waltonas, gaves pizdulei nuo Jasikeviciaus uz perlaikyta kamuoli, tiesiog persivaro ji per vidurio linija ir pasuoja kam papuola, bile greiciau. Kol kas daug tokio broko is jo puses, nors jau kartais ir pasitaiko, kad is 3 ataku 1 suzaidzia gerai, jau galima sakyti progresas. Tik kad labai jau letas tas progresas is sio vyruko.

  25. ceponis facebook

    lietuva zalgiris westermanas keledos nebus liudnos

  26. ceponis facebook

    ir toliau maloniai stulbina westermanas jo tritaskiai ketvirtajame kelinyje perlauze runktynes pasirodo ir bunant tokio amziaus galima patobulinti metima prancuzo metimo technika nera prasta gal anksciau jis prastokai atakuodavo del psichologiniu problemu galima tik spelioti bet faktas kaip blynas westermanas tampa snaiperiu tai maloni staigmena zalgiriui ir kartu papildomas koziris

  27. delfi

    Megaukimes tuo kol galime sis zalgiris tarsi zydejimas vysnios

  28. woltersas

    wolterso trauma per ilgai uztruko negi taip ilgai gyja ciurna bet saras nemate reikalo forsuot su maccabi praleidus dvi savaites komandai nieko neduotu

  29. pykstates

    del nieku, pries olimpiakos grigonis buvo lyderis, praeitose blogai zaide, naturalu , pirmas seonas eurolygoj, o birutis dar atsigavineja po kelio operacijos pasak saro irgi matyt negali zaisti pilna jega, manau antroj pusej sezono komanda bus ant bangos, su artejanciomis sventemis, o po nauju visi varom palaikyt zaliu!!!