Antanas Kavaliauskas announces his retirement 6

Lithuanian center Antanas Kavaliauskas announced that he was retiring from basketball via an Instagram post early Monday.

Kavaliauskas, 34, spent the previous three seasons with Zalgiris Kaunas, during which he averaged 5.5 points and 2.6 rebounds in 84 games. He helped Zalgiris reach the 2018 Turkish Airlines EuroLeague Final Four, win three Lithuanian championships and two Lithuanian Cups.

In his retirement announcement, Kavaliauskas wrote: “It was not an overnight decision. I made this decision with a calmness in my heart and a smile on my face. Something I have been contemplating for some time now, especially with my injuries this season. Thank you everyone who I had a chance to play with and play against. Thank you to my family for being there every single day. Thank you to all the coaches that I had the opportunity to learn from and work with. Finally, a big thank you to BC Zalgiris for welcoming me and giving me the opportunity to play for such an incredible organization. I could not be prouder to have worn the green and white and time I spent in Kaunas and all that we accomplished together will never be forgotten (always in my heart).”

Kavaliauskas enjoyed a successful career in which he played basketball in six countries. After playing college basketball in the United States at Texas Tech, he returned to Europe first with Panionios Athens and then Kavala in Greece. He later played for Caserta and Veroli in Italy, VEF Riga in Latvia, Bilbao in Spain and Rytas Vilnius in Lithuania. A long-time member of the Lithuanian national team, Kavaliauskas was a member of the silver-medal winning squad at EuroBasket 2015.

Comments

  1. ???

    Nuoširdžiai ačiū, Antanai, už metus, atiduotus “Žalgiriui”. Sėkmės gyvenime, bet gal dar per anksti atsisveikinti su profesionalų krepšiniu?

  2. paleidžia tai ką jie pirks arena daro sold out biudžetas didėja o komanda prastėja nesuprasi.

    Ne į temą bet įdomu ką Žalgirio vadyba galvoja dar ir leo paleido arena daro sold out biudžetas didėja o sudėtus prastėja nesuprasi.

  3. ....

    Antano nebebus, Leo paleido, visa priekinė linija keisis. Tai ką, vėl iš naujo visą komandą renkam ??? Jau matėm pernai kokia sezono pradžia buvo. Reikia patikrintų žaidėjų ir lietuvių, kurie supranta sistemą ir žino kas yra Žalgirio dvasia. Kad ir kaip Kalnas paielgė pabėgdamas, bet dabar manau jis tiktų, kad padėtų suklijuot naują komandą.

  4. Tomas

    Dėkui Antanai kad buvau tikras karys ir įnešei savo indėlį į Žalgirio sėkmę. O visiems čia verkiantiems dėl sudėties – eikit visi nx, tikri su.pisti gloryhunteriai. Tikiu komanda, tikiu naujais žaidėjais ir treneriu. Pirmyn į priekį!!!

  5. Motiejunas

    Tai neveltui buvo tylu is leo puses delse nors informacija apie westermano perejima islindo tik paskutine diena zalgiris apie tai zinojo kur kas anksciau nuo pat pradziu viskas vyko atvirai ir pats leo ir jo agentas ir Zeljko obradovicius ir fenerbahce yra ne tie kurie nesidalintu informacija pasakojo motiejunas fenerbache musu paklause ar gali vesti derybas o europos krepsinije tokie atvejai nera dazni eurolygos klubams reiketu pasitempti kad galetume zaisti atviromis kortomis

  6. zaliai baltas

    AČIŪ, Antanai!!!