Zalgiris gains 6-point advantage in King Mindaugas Cup 41

The first leg of King Mindaugas Cup quarterfinal was played in Siauliai on Tuesday. Zalgiris Kaunas defeated Siauliai 85-79 on the road.

The guests were surging through the first quarter (18-8, 20-15) but Siauliai sent Zalgiris to knockout in the second quarter which they won 25-17. Although, that led only to three points lead after the first half (40-37).

Zalgiris took the control of the game back after the third quarter and were in the lead 63-56. Siauliai tried to come back but Zalgiris looked better in the clutch time.

Nigel Hayes was the top scorer for the visitors with 22 points. He converted all four three-pointers. Edgaras Ulanovas added 21 point and five three-pointers.

Siauliai center Rokas Gustys grabbed 16 rebounds and set new King Mindaugas Cup rebounds record. Siauliai grabbed 26 offensive rebounds – that is new all-time record too.

Gustys added 22 points, drawn 11 fouls and recorded 37 efficiency rating. 37 efficiency is tied for the third highest in King Mindaugas Cup history.

Second-leg of the quarterfinal between Zalgiris and Siauliai will be played on the 12th of the February in Zalgirio Arena.

Comments

  1. zalias

    bus vieni vartai siaulenskiems

  2. Bus motyvuoti

    Lauksim saro interviu ?

  3. Lrytas

    Milaknis tarp Eurolygos legendu bet iki P jankuno labai toli

  4. tai

    zalgiryje visi legendos cia ne kokie makulaturscikai

  5. Šneka nesamones

    Laimėjot nes jum leido laimėti, tonybetas gerai pafinansavo žalius

  6. pirmyn

    zalieji atlupkit tuos kaimiecius hey hey

  7. Fanas

    Bl.. tie svolačiai ir šiandien žaisti nesiruošia ? Na.. jau uzp..sa negyvai toks šlykštumas. Gal algų nebemoka, kad toks vimdantis žaidimas prasidėjo ?Snukius išmalt ir subines išspardyt.
    Net rezultatas beveik toks pat kaip Kaune buvo.

  8. Taip

    Žalmėšliai- nėra pasiteisinimo. Mėšlių mėšliai

  9. TT

    Pirma kelini laimi neklykiancio trenerio komanda. Kur ta sistema, skaiciai, patirtis?

  10. Fanas

    Šarai, žinai eik tu na… su savo jobana sistema, totalus šūdas, besaikis kriokimas irgi savo davė. Bl.. turim daugiau aukštų žmonių, bet lentą pralaimim vos ne perpus. Išsiskerskit jūs padlos su tokiu žaidimu, kad jus tikrai visus šikančius susuktų.
    Užpisot jau, ir dabar net ne GĖDA, o tiesiog šlykštu. Vienintelis Ulia dar žaidžia, visiems kitiems pochui. Išvaikyt tokią komandą k čiortavoj materi. Ir ką Šarai vėl per konferenciją darysi – matais varysi, žurnaliūgas tujinsi, ir kaip aiškinsi tokią iškreiptą pornografiją aikštėj. Jomajo, ne komanda, o degeneratų šou

  11. kaunas

    viskas bus normaliai tuoj bus ijungtas eurolygos rezimas ir artojams bus klapah

  12. x

    zjbs, ko gero neiseis net i pusfinali, puiki iliustacija sitam tragiskam sezonui

  13. kaunas

    nedek i kelnes iseis i finala ir paims ta taure

  14. Darius

    Siauliai puolime atkovojo 26 kamuolius, jei komentatorius nesuklydo. Bet tai 26 kamuoliai ! Puolime pries Zalgiri ! Jau zodziu truksta. Kaip visa si sezona rasau, sitie zaidejai neturi elementariu pagrindu kovoje po savo krepsiu del atkovotu kamuoliu. Neturiu kito paaiskinimo.

  15. kaunas

    kaunas svencia seuliai verkia

  16. 709

    Visus su pergale. Zaide du zaidejai aciu jiems,kitiems reiketu pagalvoti kad ir Siauliai moka zaisti krepsini.

  17. Šarui

    Treneri, gal pirma susirinkite savo zvaigzdes is baru (po rungtyniu su Neveziu, Kauno “Bardakas”, Jock, Thomas, Zach, 3 ryto). Pries dviguba Eurolygos savaite, ar tai normalu? Gal tada ir zaidimas pasikeis?

  18. zuokas

    jei netie fuksiski bibalino ir ciorno trytaskiai butumet malku gavo antra kart is eiles ahahahahahahahaha

  19. Darius

    Ziuriu i statistika ir netikiu savo akimis, Siauliai atkovojo 50.kamuoliu. gal kas paaiskins kame saknys ? Ir Zalgirio arenoje Siauliai uztikrintai lenta laimejo. Musu gviazdos jau nuo visu klipatu lenta gauna.

  20. kaunietis

    Akivaizdiai matos, kad Gebenas psichologiškai palūžęs nuo Šaro rėkimo ir nepasitikėjimu tiek juo tiek kitais naujais atėjusiais lietuviais. Čia ne tik Gebenas, bet ir visa komanda palūžus, matyt visus veikia tas Šaro rėkimas, staugimas, metimai nekrenta, gyvyboj visą priekinę liniją Gustys su Griciūnu sulaužė. Štai ką reiškia puikus treneris Antanas Sireika. Man tai jis puikus treneris, ramiai sau kalba su žaidėjais, žaidėjai net pasitaria su juo kaip geriau žaisti, tai ne mūsų didis Šarūnas už menkiausią klaidą aprėkia, tuoj ant suolo ilgam pasodina. Ai baisu kas dedas su Žalgiriu, Šiaulių biudžetas išleidžiamas ant žaidėjų kažkur 500 000 euru, kaip vieno Ulanovo kontraktas, bet toks vaizdas kad Šiaulių komanda labiau verta žaisti Eurolygoje, nei Žalgiris. Dauguma vis lygina Žalgirio biudžeta Eurolygoje su kitų klubų, kad tipo mažas ir t.t. Tai dabar palyginkim Šiaulių ir Žalgiro biudžetus, tai ką dabar pasakysit? Dar kartą įrodyta, kad ne pinigai žaidžia, o žaidėjai ir trenerio gera parinkta taktika, tiek puolime tiek gynyboj. Šaras savo knygoj,negražiai kalbėjo apie Sireiką, bet dar jam reiktų daug ko pasimokyti ir iš to paties Sireikos. Ypač bendravimo su žaidėjais ir sugebėjimu lietuvius žaidėjus padaryti dar geresniais žaidėjais, ko iš Šaro labai pasigendu Žalgiryje. Jaučiu kol bus Šaras Žalgirio treneris nė vienas lietuvis neiškils į aukščiausio lygio žaidėju. Ulanovas jau antri metai kaip degraduoja, o ne progresuoja, Gebenas, jaučiu ir karjeros nepadarys Žalgiryje, Jokubaitis ir šiam sezone dar praščiau atrodo ir nekyla jo žaidimas. Grigonis jau Ispanjoj ir Vokietijoj iškilo. Vienas Lukas galim sakyti, kad prie Šaro iškilo. Todėl aš net neysivaizduoju, kurie lietuviai žaidėjai atėja į Žalgirį galėtų puikias karjeras padaryti. Čia jie tik sužlugdomi ir tada tenka palikti komanda.

  21. Svarbu pergale

    Liutas vel patampytas

  22. Saras

    Kova del kamuoliu nusivyles jasikevicius yra pergaliu kurios nedziugina

  23. 26 kamuoliui

    LKL Eurolyga cia musu beda del kamuoliu Landale’as skystas gynyboje

  24. Zalgiris

    Hayes as su ulanovu sudejus 43 taskus

  25. Dziugu

    Del Hayeso 22 taskus abu su ule trauke zalgiri

  26. 3 kelinini

    Iniciatyva pereme po pertraukos atkarpa 18-3 zalgirio 55-45 bet per walkupa Jokubaiti praradom persvara

  27. Kam ta jokubaiti

    Reikejo 4 leist jokios naudos klydo nepataiko

  28. Ugis

    Turejom kavaliauska Davies nebuvo problemu dabar turim po krepsiu skyles dar duodam antrus sansus gynejams su gusciu nesusitvarke

  29. Nusikalbi

    Visa komanda paluzus nei paluzus neI ka ant visu nerekia viena kita zodi pasako

  30. a

    gustys puikus lietuvis centras, manau labai tiktu mums kaip 2-3 zaidejas sioj pozicijoj, labai fiziskas ir kovingas zaidejas, turetu ribota role ir vaizdo tikrai negadintu

  31. Faktas

    Faktas, kad jasikovičius tik gadina jaunus žaidėjus,
    aima iš kitų komandų geriausius ir numarina savo staugimu.Geben, Birutis, Sabeckis, Lukošiūnas…
    Šūdas jis, o ne treneris.Tuoj ant tvorų rašys: Jasikevičius-Kauno GĖDA.

  32. kad

    maziau tas treneris rekia , atsikniskit ir nuleiskit vandeni, as tai irgi rekciau , ir kaip rase fanas spardyciau uzpakali tokiam gebenui su landeilu kuriuos gustys sau tarp koju pastoviai laiko, jokios savigarbos jokio sportinio pykcio ir dar ziopli abu kaip avys . Priedo dar walkupas kaip apsinuodijes zaidzia begalvis, cia rekti jau neuztenka. Maloniai nustebino heiss ir ulia kurie istrauke varzybas , kad islaikytu tokia forma , kad nebutu momentinis nusvitimas , labai linkeciau

  33. To kad

    O kas tokius zaidejus pasirinko ? Ne Jaska ? Nes uz toki pasirinkima tai tik subine atspardyti kaip reikalas.

  34. Jaunimas nepalose

    Gustys dominavo po krepsiu kai kiti skysti Landale’as nesavo vietoi laksto jau nepirmos runktynes kaip kai pralaimim kova del kamuoliu

  35. Hayes parode save

    Puolime Kad galI pagaliau isaut kaip ir ulanovas buvo karsti

  36. Nei rekia nei ka

    Vakar tikrai Walkupas begalvis nemaciau kad walkupas gautu pylos nuo saro atrodo nemato komandos draugu

  37. kad

    sportas jau toks reiskinys , jei laimi tai zaidejai o visais kitais atvejais kalti treneriai ir administracija

  38. Darius

    nereikia kalbėti šabloniškomis frazėmis, viskam yra priežastys. Trenerių štabas tikrai viską analizuoja po kaulelį ir daro išvadas, bet įdomu yra ir man. Ką pastebiu aš, tai kad mes neturime tvirto ramsčio po krepšiu, tokio, kuris rinktų kamuolius. Tą lėmė komplektacija, pvz mūsų geriausi kovotojai dėl atšokusių kamuolių yra Leday ir Landale, kurie turi po 4,5 a.k. vidurkį per rungtynes ir jie vos vos patenka į geriausių 30-tuką šioje kategorijoje. Žalgiris kovoje dėl atšokusių kamuolių Eurolygoje užima berods 13 vietą. Pvz blogiausia komanda šioje grafoje yra Fenerbache ir jie išvis neturi nei vieno žaidėjo tarp geriausių kovotojų dėl atšokusių kamuolių. Užtai Feneris turi didžiulių problemų. Jei žiūrėti į atskiras rungtynes, Žalgiris lentą laimi maždaug kas antras rungtynes, tačiau geriau sekėsi sezono pradžioje, o vėliau jau daugiausia lentą gaunam. Net Šiauliai po lenta darė ką norėjo.

  39. zalgiris

    reikia gusty i zalgiri kviest

  40. o

    gal nereikia ta pati per tapati , viskas ir taip aisku , nera kovotoju del kamuoliu nera pargindinio izaidejo , niekas to neneigia . O del zaideju kurie super gerai suzaidzia pries zalgiri geriau neskubetumem , paziurim kaip jie atrodo kitose rungtynese, pvz siauliai jei taip zaistu kaip su zalgiriu pastoviai tikrai uzimtu dabar 2-3 vieta ir turetu dvigubai daugiau pergaliu, bet kad kol kas neiseina, taip pat ir dimsa ?

  41. Pasimato bedos

    DaznaI nu gal ryt nenusileisim atkovotais kamuoliais