EuroLeague reached decision: 2019-2020 season officially over 16

The 2019-2020 EuroLeague season is officially over. The decision to end the season was reached in the EuroLeague meeting on Monday. During the video conference, EuroLeague officials and the eleven A license clubs presented their arguments.

“Without a doubt, this is the most difficult decision we have had to take in our 20-year history. Due to reasons beyond our control, we have been forced to cut short the most successful and exciting season in European basketball history,“ – noted EuroLeague president Jordi Bertomeu.

Having explored every possible option, the Executive Board made the decision to cancel the season to ensure the health and safety of the basketball community, including athletes, fans, staff and partners. Besides that, the varied evolution of the virus and travel restrictions in different countries did not provide the same conditions for the teams to prepare and travel to the games.

A month ago, Zalgiris announced the possibility to receive refunds for the three games that didn‘t take place. 66 percent of fans took this opportunity, while the rest of them did not make ask for refunds, this financially aiding their beloved team.

Now that the season is officially over, Zalgiris season ticket holders will also have a chance to receive a compensation. The compensation is based on the value of the unplayed games and was set at 25 percent of the season ticket‘s price.

To receive a compensation for the EuroLeague and LKL games that were not played, you should fill out this form. The form can be filled out until the 30th of June.

Season ticket holders will be able to receive compensation in two ways: either receiving a refund to their bank account, or receiving a discount for next season‘s ticket. THose who wish to help the team financially may choose not to receive compensation and use it as support for Zalgiris. In that case, you should still fill out the form.

We hope to send out compensations in 14 work days, but due to the working restrictions under the quarantine, the process might take longer. We hope for understanding and patience from our season ticket holders.

Zalgiris is thankful for all the fans who‘ve immediately said that they will not be asking for refunds for their tickets and season tickets, this helping the team financially.

Comments

  1. Darius

    Atsitiko tai, kas ir turėjo, Bertomeu siekė neįmanomo ir drumsdamas vandenį tik pratęsė sezono agoniją. Nutrūkusio sezono, aišku, labai gaila, nes šitas buvo stipriausias ir įdomiausias iš visų prieš tai buvusių. Bet dabar dar ir sekančiam negali duoti 100 proc, kad taip ims ir normaliai įvyks su visomis kelionėmis ir žiūrovais. Abejoju, ar taip jau ims ir rudenį įleis visus 15 000 sirgalių į areną. O dar, neduok dieve, 2020-2021 m eigoje paaiškėtų, kad yra užsikrėtę keli eurolygos klubų krepšininkai ir vėl bus eilinis sezono sustabdymas dėl saviizoliacijų ir kitokio šlamšto. Pasaulis konkrečiai kraustosi iš proto. Liūdna.

  2. Zalgiris

    Paleistas atostogu bet Sake Kad ir Toliau Zalgiris treneruosis palaikant forma jau prisiatostogavo

  3. Eurolyga

    TAI Bertomeu ilgai tempe guma lauke

  4. Bertomeu

    Pareiske jog vyrauja per didele rizika zaideju sveikata o turnyro atnaujinimas nepazabojus koronaviruso neimanomas

  5. Eurolyga

    Del ziurovu Tai tikrai dar ne bet Buvo zinau sarasas del ziurovu tam tikrais zmoniu skaiciais palaipsniuI Apie tai uzsimena Skvernelis tuo paciu rengynius

  6. Darius

    PS Jau prieš gerą mėnesį rimtų abejonių kėlė Jordi Bertomeu pastangos reanimuoti velionį. Ko jis tikėjosi taip tempdamas gumą ? Stebuklo ? Bet kaip suprasti, kai žaidėjams už likusius 2 mėn varžybų, treniruočių, o pridėjus ir saviizoliaciją, tai ir visi 3 mėn gautųsi, yra pasiūloma vos 5 proc sezono uždarbio ? tai aišku, kad jie ims 80 proc sezono algos ir nežais. Kam jiems už papildomus 5 procentus važiuoti, treniruotis, arti šitiek likusių varžybų tuščiose salėse ? trintis po viešbučius ? Dėl 5 proc ? jau prieš 2 mėn parašiau, kad Jordi Bertomeu yra durnius, nes sezoną reikia nutraukti, bet ne, tas tampėsi tampėsi. Valstybės užsidarę, niekas niekur nevažiuoja, jokių žiūrovų, renginių, legionieriai išsilakstę kas kur. Aš klausiau, kas apmokės likusias sezono kovas, jei nebus žiūrovų ? Viešbučius, maitinimą, logistiką, organizavimą, teisėjų algas, viską, bet eurolygos vadas vis tiek kažkokiose svajonėse kažką fantazavo. Gal Aladino lempą trynė ? O su tais 5 procentais už neįvykusią sezono dalį Bertomeu pasirodė visai nesiorientuojantis aplinkoje.

  7. Vaidas ceponis

    Eurolygos ejima ivertines Ceponis apie krepsininku nenora zaisti ir liudnas pasekmes Zalgiriui

  8. Teisybe

    Tai jei net zaidejai pasisake uz sezono nutraukima Tuo labiau Del Legionieriu buvo dar nezinomybe del krepsininku grizimo I klubu miestus esant apribojimams apie 70 JAV esanciu zaideju turetu sunkumu grizti I Europa tai pat Keltu pavoju sveikatai sau ir savo seimoms

  9. Motiejunas

    Pats Motiejunas turejo vilties zaisti norejome zaisti

  10. 709

    Tai pagaliau suzinojom rezultata ir galim laukt kito sezono.Visiems sveikatos ir kantrybes laukiant kito sezono.

  11. Eurolyga

    Eurolygos zaideju reakcijos plojimai zinute klubams ir zvilgsnis I kita sezona

  12. Be sirgaliu

    Eurolygos vadovas neatmeta galimybes kad kitas sezonas gali prasideti be sirgaliu

  13. 15min

    Lietuvai padekojes Bertomeu apie Eurolygos ateiti ir kitokIa krepsinio realybe

  14. Vycka

    Dariau, bet bent dabar pripažįsti, kad tavo argumentas dėl pinigų buvo nieko vertas? nenukentėtų Žalgiris juk finansiškai tuos 5 procentus primokėdamas, na, dar šiek tik išlaidų netiesioginių, bet ir tai, skiriamos sumos už pergales, nemanau, kad jis būtų be pergalių likęs

  15. Krepsiniozinios

    Zalgirio laukia dideles permainos kluba turetu paliktI Ulanovas Walkupas ir dar keli zaidejai

  16. heyhey

    nemanau kad jie gavo didziausia atlyginima komandoje, yra labai didelis trenerio atlyginimas ir sitoje situacijoje netgi labai geras treneris , su is pakampiu surinktais zaidejais nepadarys stebuklo. jei neliks situ ir bus paimti gerokai silpnesni uz 100-200 kitas sezonas laukia labai liudnas , bet ka darysi palaikem komanda ir dar blogesniais laikais.