Zalgiris is handed the first loss of the season 34

A surprising result landed in Zalgirio Arena, as the green-and-whites couldn’t take care of business in the Betsafe-LKL, falling short to Lietkabelis Panevezys, 61-72. It was the first defeat for Lithuanian champions this season.

The guest team scored the first basket but Zalgiris surged to 14-5 lead and was in front 19-13 after 10 minutes. Kaunas team maintained narrow margin in the second quarter, and led 36-33 at halftime.

The third quarter was a game-changer. Lietkabelis started it hot, made 7 three-pointers and on the shoulders of Kyle Vinales created a double-digit lead, 47-62.

Zalgiris put on an iron defense in the fourth quarter and didn’t allow Lietkabelis to score for more than 6 minutes in one stretch. However, the hosts themselves were toothless on the offensive end and scored only 6 points in the same span. That wasn’t enough, as Panevezys got the first victory of the season.

Vinales was the top scorer of the game with 20 points, while Paulius Valinskas scored 13.

Augustien Rubit scored 11 points for Zalgiris. Joffrey Lauvergne had 10 points, while Steve Vasturia finished the game with 9 points.

Comments

  1. kostas

    idomu ka ten veikia sculeris?

  2. Darius

    Sveikinimai molio motiejūnui. Super trenerį išsirinko. Bravo. Tokio šūdino krepšinio nemačiau daugiau kaip 40 metų. Ačiū, bet toks krepšinis nereikalingas, bent jau man. Parodija kažkokia.

  3. Fanas

    Čia buvo geras smūgis iš kairės į tarpukojį ir iš dešinės į snukį. Nežinau, kokią ten gynybą demonstravo toj G lygoj, bet iš visų rungtynių jau neblogai matosi, kad Žalgiryje tokio daikto kaip gynyba beveik nėra. Slidininkas su savo “uraganiniu” puolimu sukištas snukiu į šūdą. Taip, daugelis pasakyk – tipo jokios problemos, dar tik pati sezono pradžia, dar bus galima laisvai atsigriebti. Sutikčiau, jei nesimatytų tendencijos – daug girdžiu kalbančių apie žaidėjų leidimus pagal lapelį (ale buratino fintai) ir šiandien kaip žinodamas specialiai nuo pradžios stebėjau, ar išties rotacija pagal lapelius. Aš tai mačiau, nežinau kaip atrodo kitiems. Eina ragai ilgesnį laiką, bet minutės pertraukėlių neima, visiškai jokios orientacijos į besikeičiančią situaciją, žaidėjas grybas, bet jis vis tiek laikomas užsispyrusiai aikštėj lyg čia kažką jame super mato :-( , jokio bandymo komandą užvesti ar pažadinti iš letargo, viskas palikta savivalei. “O gal išplauksim”. Neišplauksim niekaip, nebent bus drąstiškai kažkas per kelias dienas pakeista (aš asmeniškai netikiu). O kadangi dar vis tik neatšaukta pandemija ir vėl gali būti sezono nutraukimas, dabar yra ypač aktualu susirinkti ku įmanoma daugiau pergalių, jei neaiškiom aplinkybėm spręsis sezono laimėtojas. Bet austrui juk tai neaktualu, svarbu kažkokius grybus vasturijas prastuminėti. Dimša bent jau lietuvis ir žino, kad reikia varyti su užsidegimu ypač vietiniam fronte, jei jau Žalgiris (beje, Šaras) pasikvietė, o slidininkui pofik, svarbu 8 berods rungtynes su tuo pačiu penketu varyt (čia matyt kažkokia nežinoma geniali taktika), pofik kad daugeliu atvejų niekas neina, o po to keisti pagal lapelį. Oluchas. Sužaidus dar kelias rungtynes bus galima sudaryti tikslų grafiką, kas ir kada bus pakeistas. Jau galvojau debiliški buratino laikai praėjo, nifiga, šiemet panašu renesansas. :-(

  4. Aha

    Apgailetina. Zalgiris taip zaist negali. Mest nx Schilleri, kol dar nevelu.

  5. 709

    Manau siemet nera nesvarbiu varzybu. Reikia zaisti del ziurovu kurie dar susirenka i rungtynes. Prarast ziurova galima greitai o susigrazint uzims laiko. Manau kiekvienas pralaimejimas namie LKL yra nepagarba ziurovui. Siandien atvykus panevezieciu seima triumfavo ir dziaugesi o mes arenoje liudejom.

  6. Krikštatėvis

    Gėda, vaikinai

  7. a

    krapikas >> schintzel

  8. a

    krapi i vyrtrenerius

  9. Avies galva

    Buvau parašęs komentarą – žiūriu, jau nebėra :D. Cenzūra sugrįžo į Žalgirį? Ok, trinkit komentarus, žaiskit toliau savo vidurinės mokyklos lygio “anti krepšinį”, sėkmės. Dar keletas tokių varžybų ir galėsit vieni bumpsėti savo arenoje, nes reikia būti idiotu, kad gadintis nervus, palaikant tokią “kovingą” ir taktiškai paruoštą komandą. Nykus žaidimas, kur be lakstymo aplink tritaškį, daugiau jokių variantų NĖRA. O apie gynybą kalbėti iš viso nėra ką. Su tokiu grajum galima gauti minus 30 nuo graikų.

  10. Darius

    Jau po pirmu draugisku rungtyniu parasiau, kad Schnitzelio taktika puolime labai skurdi. Galvojau, kad tik pradzia ir bus brandesnis krepsinis. Kur tau, visiskas bek ir mesk. Deriniai 2-3, gynyba retis. Puolime atakos labai trumpos net poziciniame zaidime. Visiskai nevercia varzovo sukti galva, vargti gynyboje, nes patys meto lempas. Varzovui telieka susirinkti kamuolius. Puolime niekas nezino, ka reikia daryti, kamuoli pasuoja draugui net i nugara. Klaida ant klaidos. Nemoka ir net nesistengia isnaudoti priekines linijos. Lieja nesamoningus tritaskius, net kai nera jam lovoti del kamuolio, nes neissideste, nepasiruose. Neizaidzia kamuolio iki geto metimo, nereaguoja i ivykius aiksteleje. Paemes minute stovi atokiai nuo zaideju ir mala suda su treneriu kolektyvu. Vyksta cirkas, atvaziavo kazkoks apsisaukelis Schuleris ar Schnitzelis. Motiejunai, staigiai irskai naujo trenerio, sitas netinka net NKL.

  11. Schilleris

    Po pertraukos sustojom prasti puolimo skaiciai

  12. Kosmaras

    3 kelini pralaimejo 11-29 komentatorius nustebino na Zalgiris sutriko ar Lietkabelis ismuse is veziu

  13. Lkl Eurolyga

    Pasiemem Siaulius Dzukija Su Lietkabeliu suklupom padrikos atakos sansu nebuvo

  14. Schilleris

    Siaip 1 kelinis nieko blogo nezadejo Startinis penketas gerai pradejo bet Schilleris ipusejus 1 kelini pakeite zaidejus ir isbalansuoja zaidejus

  15. Zalgiris

    Per daug klaidu padaryta ir siaip daug puolime Ipac Grigonis po klaisu nervavosi prastos runktynes dauguma zaideju strigo puolime

  16. Zalgiris chilleris

    Tuom Vasturia pasitikI jei daug nieko neniveikia

  17. Zalgiris c

    Reik Tiketis Kad bent Siendien taip prastai sekes metimai nekrito Draugyskose kazkaip Laimejo cia paslydo Geben Jokubaitis isimuse

  18. Lkl

    Dabar Grazu ziuret Nevezi 2 vietoi

  19. Zalgiris

    Geriau butu Rivers pasilike

  20. Zalgiris

    As Taip ar taip Ziuriu per Tv Si Sezona Internetu neperku

  21. Darius

    Beje, prie Jasikevičiaus aš nežinojau Žalgirio derinių, žiūrėjau visas rungtynes, bet derinių nežinojau. Nežinojau kaip baigsis ataka, iš kurios vietos mes į kašę. O dabar žinau. Vos kelias rungtynes pamačiau ir jau žinau abu Žalgirio derinius ir žinau kaip jie baigsis. Ir žinau, kad tuoj pat bus metama lempa į krepšį, vos tik kuriam nors gavus kamuolį. Bet nežinau, kokio galo tas Vasturija praleidžia daugiausiai laiko aikštelėje, nors yra blogiausias žaidėjas komandoje. Dar žinau, kad Schtrudelio dienos Kaune suskaičiuotos. Net Brazys su Krapiku būtų geriau paruošę komandą.

  22. Šančiai

    Mano komentaras ištrintas, matyt sistema nepriima kritiškų nuomonių. jei reikia tik pinigų, kuriuos uždirba Lietuvos verslas ir žmonės ir čia atiduoda, kad juos išsidalintų bekiaušiai žaidėjai, ,,treneriai” ir begalė vadovų. GĖDA.

  23. Darius

    Būna, kad ryte atlėgsta ir į pralošimus reaguoji ramiau, bet šiandien ne ta diena. Nerimas kilo jau po pirmų draugiškų rungtynių su Panatinaikos, kurios buvo laimėtos, bet žaidimas buvo tragiškas, be jokios minties. Tada taip ir parašiau, kad man nepatinka ir pergalė džiaugsmo nekelia. Milanas mus jau sunešiojo, o dabar Lietkabelis uždėjo taškus ant i. Galima konstatuoti, kad Žalgiris sezoną pradeda nepasiruošęs, mėginimai žaisti laisvą krepšinį rezultatų neduos. Tokiam krepšiniui reikalingi labai gerai individualiai pasiruošę žaidėjai, o kai mūsiškiai susitiks su geresniais arba su panašaus lygio ir papildomai prie to laisvo stiliaus teks įjungti smegenis, taktiką, mes gausime malkų, nes taktikos tiesiog nėra. Čia tas pats, jei koks nors vadukas išrikiuotų kariuomenę, pakeltų kardą į viršų ir sukomanduotų – pulkit juos ! Ir kavalerija nulėktų į priekį prieš gerai įsitvirtinusį priešą. Rezultatas būtų aiškus ir pas mus jis aiškus. Su tokia taktika Žalgiris tikrai įveiks Alytų, bet Eurolygoje taip gaus malkų, kad per visą istoriją dalyvavimo turnyre taip negavo. Schuleris turi būti nedelsiant pakeistas. Motiejūnas privalo tuojau pat čiuožti pas Kemzūrą arba Adomaitį, jeigu jie dar laisvi. Nes pasiruošimas sezonui jau prarastas dėl Žalgirio vadovų sprendimo pasirinkti Schtrudelį. Šito pasirinkto Schnitzelio krepšinio suvokimas diletantiškas. Jis toks prastas treneris, kad galima skelbti jį pačiu blogiausiu Žalgirio treneriu šiame amžiuje ir per paskutinius 40 metų. Jis yra mūsu Corey Beck tarp trenerių. Ačiū Motiejūnui. Tuoj prašiks visus sirgalius tribūnose

  24. Vaidas ceponis

    Pries Zalgirio Starta Eurolygoje darosi neramu

  25. Laukimas

    Na prisiskaiciau portaluose Komentaru ivairiu nuomoniu apie Zalgirio zaidima ir Schillerio sistema ar kad zalgirio nepataikyma po pertraukos uz buksavo sustojo

  26. SirgaliaI

    Sirgaliu ir taip nedaug O eurolygoje Idomu ar uzpildys tiek kiek galima 7500

  27. heyhey

    as irgi vakar labai piktas buvau sedejau su suprakaitavusia morda arenoj ( nuo kaukes), bet siandien prisiminiau kad ir prie šaro buvo panasiu rungtyniu , pvz uzpernai zalgiris tris kartus neptunui prašiko ir dar panašiu žaidimu ir rezultatu namuose ir netiktai , tikiuosi kad komandos senbuviai ir zaidejai ir treneriai sugebes visus uzvesti sekančioms kovoms . gel net treneriui išaiškins kas yra šita komanda sirgaliams. Vakar treneris net neatsiprašė sirgaliu , neprisiime kaltes o kazka vapejo per konferencija. Duodu laikotarpi 5 eurolygos rngt ir jei niekas nesikeicia prisijungiu prie tu kurie kietai kritikuoja. Nezinau ar jusu nesiutina timeoutai , kai nba yra 5 minutes tai gali ir i tualeta nubėgti, bet kai europjoje 1.5 min tai tie pasitarimai viduryje aikstes yra juokingi , be to kas krito i akis kad pralosinejant savo aikstej nebuvo bandymo spausti bent pries kokias 5 min iki pabaigos o suskubta likus 30 s ? Ir kodel jokubaitis būdamas vieninteliu tikru izaideju pastoviai zaidzia antru numerius? Kaip cia lyginot treneri su Krapiku tai kol kas jis labai atsilieka nuo Gintaro , man jisai panašesnis i Štomberga kai buvo puse metu treneris.

  28. Qwerty

    Mes buvome ipratinti matyti Zalgiri zaidzianti tam tikrose remuose, kur kiekvienas zaidejas turejo savo role. Dabar tokiu remu nera, duota laisve, bet kyla klausimas ar zaidejai tinkami tokiam stiliui?

  29. Eurolyga

    Ir Dar kaip Tycia su Nauju Treneriu Shilleriu sunkus laukia Eurolygos startas Oly CHIMKI Belgrado zvezda EFES

  30. jjjj

    Pralaimėjimas savaime nėra tragedija galbūt net teigiamas dalykas mobilizuoti komandą atkreipiant į svarbias detales. Bet šiuo atveju juokinga kuomet treneris bando teisintis ale nepakrito kad visų pirmiausia nebuvo minties puolime. Metimai dzin gali nekristi bet jeigu nėra minties ką norima padaryt tai ir metimai negelbės. Vaizdelis labai liudnas regis treneris iki galo nesuvsivokė kur papuolė ir ilgainui suteiks minučių Dimšai ims gliaudyti varžovus. Žaidėjai ims viską ant savo rankų nes jau dabar matosi treneris be kiaušų jei leidžia Wasturiai daryt ką nori be jokios ATSAKOMYBĖS

  31. Visiškai

    Komandos dar nenurašau,bet kuo toliau tuo labiau atrodo, kad naująjį trenerį ištiks fiasko

  32. Qwerty

    Marekas bent kartu treniruojasi? Kas cia per nusistatymas, per tiek laiko neduoti pazaisti?

  33. LInas

    Zalgirio zaidima labai graziai apibudina si rusiska fraze: begi, brosaj, triochu nakidai:D:D:D Man idomu, ar musu “treneris” bent zino,ka reiskia gynyboj keistis dengiamais zaidejais…Tribunu tustejimo metas arteja.

  34. bbd

    sniceli out, woltmana i trenerius ir canaka asistentu