Zalgiris leaves Belgrade with perfect record intact 15

Zalgiris Kaunas remained perfect on the season with its third straight road win on Tuesday, 69-75 over Crvena Zvezda Belgrade at Aleksandar Nikolic Hall. Zalgiris became the first team to ream three wins while dropping Zvezda to 1-2.

Lukas Lekavicius came off the bench for 16 points on near-perfect shooting to lead the winners and Joffrey Lauvergne returned from a one-game hiatus to post 12 points and 8 rebounds.

Jordan Loyd paced the Zvezda attack with 19 points and Dejan Davidovac and Corey Walden netted 11 points apiece.

Round 2 MVP Loyd remained hot with a three-pointer for the game’s first points. A Marius Grigonus layup was all Zalgiris could musted in the game’s first 5 minutes as the hosts raced to a 9-2 start. Teenager Rokas Jokubaitis came off the Zalgiris bench to hit a jumper and assist on a Lekavicius triple that rallied the visitors to tie it at 11-11. Paulius Jankunas free throws gave Zalgiris its first lead, 14-15, but Zvezda came right back through Langston Hall and the score was tied at 19-19 after 10 minutes.

Ognjen Kuzmic got going for the hosts to jump ahead 26-23 before Steve Vasturia responded for Zalgiris to take a 29-30 advantage. Lauvergne had 3 offensive rebounds on a single possession before converting a three-point play to make it 31-36. Martinas Geben scored 3 points and blocked a shot in the final minute of the half to leave Zalgiris with a 33-39 cushion at halftime.

A three by Nigel Hayes to start the second half gave Zalgiris its biggest lead of the night, but Davidovac scored 8 in a 10-0 run as Zvezda surged ahead 43-42. The lead switched hands several times over the ensuing minutes with Lauvergne and then Loyd playing big roles. A one-legged fadeaway jumper by Augustine Rubit lifted Zalgiris in front 60-62 at the end of the third quarter.

Zvezda was held without a basket in the first 7 minutes of the fourth quarter while Jokubaitis drilled a three to make it 62-69. Zvezda turned things around, keeping Zalgiris without a point for more than 5 minutes before a jumper by Hall got Zvezda within 2. Zalgiris made 6 free throws without a miss in the final minute to hold on for the victory.

Comments

  1. Labas

    Durneli Dariau. Laukiam tavo nusišnekėjimų/pamokslų.

  2. 709

    Visus su pergale! Lenteleje trys taskai. Taip ir toliau!

  3. Hyper

    Jaučiasi, kad Martinas Schilleris puikiai paruošė komandą. Jankis taip pat jau antras varžybas gerai atlošia. Visus su pergale!

  4. Andrius

    Ačiu už geriausią gimtadienio dovana ?????

  5. 3/3

    Nu sezonas idomiai klostosi nors ir kaip Klampiai sugebejom parodyt Charakteri saltakraujiskuma pabaigoje

  6. Jankunas

    Jankunas nemazai zaide 4 taskai nieko daug nepadare Rubitas jau geresnis

  7. Darius

    Smagu po trečios pergalės iš eilės, šita jau buvo kitokia, negu prieš Chimki. Matėsi, kad treneriai prieš rungtynes padarė didelį darbą. Schileris už šitas rungtynes nusipelno pagarbos, šaunuolis. Žalgiris laimėjo kovą dėl kamuolių, taikliau metė dvitaškius ir tritaškius, atliko daugiau asistų, bet vos laimėjo, nes pridarė daug klaidų. Matėsi, kad Saša Obradovičius irgi padarė namų darbus ir gerai išstudijavo Žalgiriuką. ketvirtame kėliny Zvezda visiškai supančiojo Žalgirio puolimą, Walkupas buvo visai išnykęs, o Jokubaičiui su Lekavičium serbai visai nedavė eiti į kairę stiprią jiems pusę. Ir kai jau Zvezda lipo ant kulnų, Lekavičius, varydamas kamuolį dešine, prasiveržė į dešinį kraštą, kur buvo subauduotas ir sumetė 2 baudas ir pasidarė lengviau. Tai mano pastebėjimas toks, kad Jokubaitis dar labai jaunas ir padaręs pažangą, bet Lukas jau patyręs įžaidėjas ir jam būtų žymiai lengviau žaisti, jei sustiprintų dešinę ranką. Nes dabar bėga į ataką, varžovas uždaro prasiveržimą į kairę, o Lukas vis tiek bando praeiti būtent pro kairę pusę ir gauna pražangą puolime. Bet Lukui už rungtynes ačiū, manau, kad jis iš žalgiriečių aikštelėje buvo geriausias. Prasčiausiai sekėsi Milui ir Walkupui, o Vasturija gynyboje yra tiesiog rėtis. Iš pat pradžių du kartus neteisingai užsiėmė padėtį gynyboje ir iškart gavo dvi kvailas baudas, buvo pakeistas, o vėl išleistas į aikštelę daugiau neprasižengė, bet kiek pro jį atakavo, sumetė viską. Nei jis iš už užtvaros spėja išeiti, nei vienas prieš vieną apsigina. Visiška skylė. Ir ta skylė ne tik vakar, o pastoviai. Tai, kad jis ten du syk pataikė, neatperka to, kiek sumetė per jo galvą.
    PS pirmam komentatoriui, man lygiai vienoje vietoje, ką tu ten nuskriaustas kvaksi.

  8. Minvydas

    trūksta pikempopų su rubitu ir jankkunu

  9. taigi

    perskaitau pirmas dvi Dariaus komentaro eilutes ir einu prie kito komentaro. Daryk išvadas, paklodžių mezgėjau. Žalius su pergale!!!

  10. Minvydas

    Kur pikempopai su 4 pozijos žaidėjais visi turi gera vidutinį metimą

  11. Darius

    pastebėjau, kad net rungtynių dieną šitame portale nebūna jokio straipsnio apie būsimas rungtynes. Negi taip sunku parašyti, pareklamuoti, paanalizuoti, paprognozuoti, ar neturite noro to padaryti dėl fanų ? Vykstant rungtynėms ankstesniais metais būdavo aprašomi įvykiai aikštelėje, o šiemet nieko, tuščia. Ir tik po rungtynių atsiranda straipsnis. Ir kas čia per straipsnis ? Net nėra ką skaityti. Aš suprantu, kad yra tokių, kurių galvos perkepa po perskaitytų trijų eilučių ir kuriems užtenka numesti rezultatą ir kas kiek pelnė taškų, bet juk ne visi tokie, čia juk elitinės Europos krepšinio komandos portalas. Susidaro įspūdis, kad niekam jis neįdomus.

  12. heyhey

    su pergale žali broliai ir pusbroliai , ir žaidimas jau matosi ir treneris jau rekauja ir nervuojasi , zodziu visi isitrauke , rodo pastangas . Taip vasturia gauna prazangas kai aukstai ir zemai kisa rankas praleides dengiamaji ir tai rodo kad neturi gynybos igudziu , dar gerai kad nesportiniu neskiria . Turi komandos vadovai ir treneris daryti isvadas , ne akli lygtai.

  13. Tomas

    Laikas Rokui ant stalo padeti nauja sutarti dar bent trims metams su gera ispirka.. Kils sitas bicas aukstai

  14. Zalgiris

    Zalgiriui reikia venkti Tokiu sausu atkarpu kada nepelno 4 5 minutes tasku Kai sustojo ant 69 na bet Zalgiriui buna tokios atkarpos kai uztringa