Lauvergne inspires Zalgiris to thrash Khimki 24

Joffrey Lauvergne produced the best performance of his career to power Zalgiris Kaunas to a 102-75 home win over Khimki Moscow Region on Friday night.

Lauvergne scored 29 points on 13-of-14 two-point shooting and hauled down 9 rebounds to give Zalgiris its sixth consecutive victory, improving to 11-7 while Khimki stays in last place at 2-16.

Khimki initially competed well and used a 2-16 run to establish a 32-43 lead before half-time, but Zalgiris fought back after the break and took total control with 11-2 and 16-0 runs, winning the third quarter 39-13 to put the outcome beyond doubt.

Lauvergne’s spectacular performance was complemented by 18 points and 8 assists for Marius Grigonis, and 14 points for Nigel Hayes.

Khimki was paced by Alexey Shved with 22 points and 8 assists, while Devin Booker had 19 points and 7 rebounds.

Zalgiris focused its early efforts inside, scoring through Lauvergne, Grigonis and Arturas Milaknis, while Shved got Khimki moving with a three-pointer. Lauvergne and Booker traded alley-oops, making it 8-7 midway through the opening period. Shved twice dished for Sergey Karasev to score, but Lauvergne continued to dominate inside with 7 more points, stretching the lead to 17-11. Jordan Mickey’s triple was answered by Hayes before Shved scored 6 straight points including a four-point play. Augustine Rubit had the first quarter’s last word with a buzzer-beating dunk for a 22-20 lead.

Martinas Geben started the second quarter scoring, but another Mickey threeball and Vyacheslav Zaytsev’s layup-and-one kept Khimki close, 28-27, despite 4 points from Hayes. An inside score from Grigonis was bettered by Shved from deep, and 4 straight points from Booker gave Khimki the lead, 30-34. Another Lauvergne alley-oop was answered by two more scores from Booker, and a deep three from Stefan Jovic made it 32-43 after a 2-16 run. Lukas Lekavicius got Zalgiris back on the board, before Lauvergne and Booker both scored twice inside to make it 39-48 at the break.

Lauvergne opened the third quarter with another alley-oop, and Thomas Walkup penetrated to score before Grigonis struck from deep for a quickfire 7-0 run. Booker responded with a powerful dunk but Milaknis drove the baseline to layup and Lauvergne scored again to tie the game, 50-50. Jovic and Walkup exchanged deep strikes and Hayes sent Zalgiris back in front from beyond the arc. A three-point play from Lauvergne and a transition three from Grigonis made it 64-55, before two more scores from the unstoppable Lauvergne and free throws capped a 18-0 run, making it 74-55. Errick McCollum finally scored Khimki’s first field goal in nearly five minutes, before Lekavicius made it 78-61 after three quarters.

McCollum and Mickey offered some resistance early in the fourth, but Grigonis twice struck from long-range to extend the lead beyond 20 points. A pair of dunks from Geben made it 96-72, and Walkup scored in transition before Rokas Jokubaitis took Zalgiris into triple figures from the foul line, and teenager Marek Blazevic completed the scoring with his first career field goal.

Comments

  1. 709

    Sunkoka. Du keliniai be gynybos.

  2. opa

    su tokiu teisejavimu tikrai nelaimesim

  3. A. Masėnas

    Walkupas yra komandos inkaras. Jei nesužais mūsų gynėjai, gausim.

  4. 709

    Trecias superinis SAUNUOLIAI!!!!

  5. 709

    Su pergale! Super antra rungtyniu dalis ,o ypac trecias kelinys.

  6. Ble

    Aš nesuprantu ale fanų. Kai Žalgiriukas laimi, tyla, jei pralaimi, ar nesiseka atkarpa kokia, tokie lavonai A. Masėnas, ar priedurnis Darius, iškart pila šūdą ant Žalgiriuko. Neverti jūs tokie ūrodai net stebėt Žalgirio varžybų iš padvalo. Kiek ir kaip, tūlas Darius, po pralaimėjimų įžeidinėdavo trenerį ir žaidėjus, o laimėjus – bandydavo reabilituotis savo durnais komentarais. Manau, už tokius bajerius, drąsiai būtų galima užsidibti bent jau piniginę baudą.

  7. Heyhey

    Nervuotis del kvailu komentaru neverta, jie tam ir padaryti , o paidžiaugti tikrai yra dėl ko nors ir chimki visiškai lavonai , su pergale žaliai balti!

  8. Darius

    Visus dorus Zalgirio sirgalius su pergale. Manau, kad tai buvo paskutines Kurcio rungtynes Chimki vyr trenerio poste. Jei jo neismes, turetu iseiti pats.

  9. Kurtis

    Kurtinaitis Lengviausia yra viska mesti ir vaziuoti zvejoti bet as lengvu keliu neieskau

  10. Du keliniai

    Nebuvo geri gynyboje nesusikaupe Kiek Himku tritaskiai ismuse zalgiri

  11. 3 Kelinis

    39-13 ? Galutinai uzdusino Himkus priverte Klysti Zalgirio visai kitas veidas po pertraukos

  12. Rekordai 39-13

    Taikesi ne tik I klubo bet ir apskritai Eurolygos rekorda Daugiausia per kelini zalgirieciai buvo surinke 2009 uju sausi dvikovoje su Nansi SLuc 41 taskas o Rekordas priklauso Maccabi 43

  13. Hyper

    Super Zalgiris siemet !!!!!

  14. A. Masėnas

    Šiaip tai aš niekada nieko nestumiu ant Žalgirio, bet kažkoks apsirūkęs tešlagalvis mane su kažkuo sumaišė. Jeigu kažkam nepatiko mano komentaras apie Walkupą, nieko negaliu padėti. Pirmus du kėlinius Walkupas žaidė 30% to, ką gali. Man toks vaizsas susidarė, kad nelabai ir stengėsi. Aš galiu ir suklysti, bet kažkoks triznius už kitokią nuomonę pradeda labai jau aršiai spurdėti kaip koks nupešiotas gaidelis.

  15. Lauvergne

    Mes esame tarsi didele seima

  16. Dviguba

    Nu Dabar reikes atsillaikyt nuo Cska Zenito Zalgiris 5

  17. Kurtis

    Kurcio zaidejams buvo eile Runktyniu bet ir eile tokiu kai komandaI yra sunku truksta pasitikejimo aisku zinome kad po tokios serijos zaidejai paluzta

  18. Ceponis

    Ochocho Pergale pries nesiginancius psichologiskai paluzusius Fiziskai nepasirengusius Chimki krepsininlus Buvo galima nesunkiai prognozuoti kol pirmoje puseje zalgirieciai gynyboje buvo per daug atsipute kol sveciams krito ir Fuksai Rusijos ekipa dar laikesi

  19. Qwerty

    Post factum visada galima prirasyti ir i viena puse ir i kita. Bet kaip jau rasiau ir per ta laikotarpi liudna, kad rotacija buvo keista, dabartiniu momentu treneris pakeite i tai poziuri, 3-ios pozicijos spraga lopija Nigelu, Rubbita pabando 4-tu, aisku prisidejo kad ir Paulius igavo forma. Kas del Lauvergne tai vakar jis buvo superinis (del chimki gynybos) bet 30min atlosti esant reikalui turbut negaletu, galetu dar dadeti zaidimo nugara. Paziuresim ant kiek progresavom su sezono pradzia per sias dvi isvykas i Maskva. Su pergale!

  20. Vycka Kurčiui

    palūžta nepalūžta, bet kažkaip Žalgiris ir pernai, ir šiemet po tragiškų serijų galingai atsitiesė, o pas juos tik nuolatiniai žodžiai: jau tuoj tuoj – ir taip tris mėnesius

  21. a

    jei na saro “palikimas” vasturija, dabar gal net butu viena kita pergale daugiau. o kas butu galejes pagalvot

  22. Kašio megėjas

    Šiai dienai Žalgiris 11/7, kur Barcelona arba Real 12/6. Rezultatas labai panašus, ko nepasakysi apie biudžetą ir tų komandų sudėtį. Schiller’is ryškiai jau perspjovė Jasikevičių. Šaunuolis Žalgiriukas!

  23. Lapkritis

    Jei ne Sausas Lapkritis Butume tureje Maziausiai 13 pergale ir Prie vasturia Galejom imt pergale pries Real

  24. Atejus Schilleriui

    Isejus SaruI Jau dauguma manau Tikejosi prasto sezono kol jau visi kritikavo Schilleri kol neapsiprato Dabar puikiai jauciasi Kaune Kas galejo pagalvot Tokio sezono su trumpa duobe 6 pralaimejimu bet. SekmingaI islipome nepaluztantis pasitikejimas kovojimas motyvacija