„Žalgirio“ gynėjų liniją stiprina Europoje užsirekomendavęs snaiperis 18

pangos 1000-500

Kauno „Žalgirio“ komandą sustiprins 23 metų gynėjas Kevinas Pangosas. Su 188 cm ūgio žaidėju Lietuvos čempionai sudarė sutartį pagal formulę „1+1“.

Įžaidėjo ir atakuojančio gynėjo pozicijose galintis žaisti krepšininkas garsėja savo taiklia ranka. Praėjusį sezoną rungtyniaudamas Europos taurėje ir penktąją vietą Ispanijos čempionate užėmusioje Las Palmaso „Gran Canaria“ komandoje K.Pangosas iš viso į varžovų krepšius įskraidino virš šimto tritaškių.

„K.Pangosas yra žaidėjas, kurį labai norėjome turėti savo komandoje, – teigė Kauno „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius. – Kevinas yra jaunas ir alkanas krepšininkas, kuris turi puikius duomenis įžaidėjo pozicijai. Iš tokio potencialo jau greitu laiku gali išaugti aukščiausio lygio krepšininkas. Be to, jis labai sustiprins mūsų pataikymą iš toli. Kevinas galės praleisti daug laiko aikštelėje kartu su Leo Westermannu, nes jie abu gali vadovauti komandos žaidimui.“

Praėjusiame Ispanijos lygos sezone K.Pangosas vidutiniškai rinko po 10,8 taško, atlikdavo po 4,5 rezultatyvaus perdavimo ir atkovodavo po 2,3 atšokusio kamuolio. Europos taurėje skaičiai buvo panašūs – 11,9 taško, 4,8 rez. perd. ir 1,6 atk. kam.

Augdamas Kanadoje K.Pangosas visada žavėjosi savo tautiečio Steve‘o Nasho žaidimu. „Kažkas pasakė, kad S.Nashas kiekvieną dieną įmesdavo po 500 metimų, tada ir aš supratau, kad turiu įmesti 500 metimų per dieną“, – yra sakęs krepšininkų šeimoje augęs K.Pangosas.

2011-2015 m. kanadietis rungtyniavo Gonzagos universitete, o paskutinius metus praleido kartu su Domantu Saboniu. Vos pradėjęs savo karjerą NCAA K.Pangosas jau antrose rungtynėse pelnė 30 taškų pataikydamas 9 tritaškius metimus.

Žaisdamas už Kanados jaunimo rinktines K.Pangosas yra susidūręs ir su Lietuvos krepšininkais. 2010 m. būtent jo vedama Kanados jaunių rinktinė septyniolikmečių pasaulio čempionate kovoje dėl bronzos nugalėjo lietuvius. Po 15,8 taško, po 5 atkovotus kamuolius ir po 4,1 rezultatyvaus perdavimo rinkęs K.Pangosas buvo išrinktas į naudingiausiųjų pirmenybių krepšininkų penketą.

2011 m. būdamas metais jaunesnis kanadietis (vid. 13,5 tšk ir 3,1 rez. perd.) devyniolikmečių pasaulio čempionate buvo susidūręs ir su Jono Valančiūno ir Edgaro Ulanovo vedama Lietuvos rintine.

Šią vasarą K.Pangosas spėjo sužaisti trejas rungtynes NBA vasaros lygoje ir puikiai užsirekomendavo Atlantos „Hawks“ stovykloje. Per mačą jis vidutiniškai rinkdavo po 12,3 taško, o tritaškius mesdavo 58,3 proc. taiklumu.

Komentarai

  1. asas

    Rimtas pirkinys. Laukiam tolimesnių klubo žingsnių komplektuojant komandą, kuri galėtų kovoti EL dėl vietos pirmame 8.

  2. Hyper

    Welcome to Kaunas

  3. zalgiris

    Bus pavojingas prie tritaskio linijos

  4. asas

    Kovot del vietos 8? Nejuokinam.

  5. Žalgiriuks

    Šitas pirkinys geras dabar reiktų gero puolėjo kad keistų jankūna gal kokio neblogo juoduko paskui gero centro kuris būtų atletiškas irgi labiau reiktų juoduko ir reiktų vieno gynėjo kad būtų komandos vedlys

  6. Arturas

    nachui tie uzsienieciai? susigrazinkit senus Lietuvius Zalgiriecius ir bus nuostabi komanda!!!

  7. rae

    Sekmes zaidziant pas mus! :)

  8. to Arturas

    kokius senus? Šalengą, Slaniną? ar dar senesnius – Štombergą, Timinską, Masiulį, Eurelką?

  9. Koma

    Manau, kad Žalgirio vadovams reiktų į komandą paimti M. Grigonį. Jis žymiai universalesnis nei A. Milaknis, be to jaunas ir dar tik tobulės. Manau, Žalgirio vadybai tikrai nereiktų pramiegoti M. Grigonio. Tada į komandą dar paėmus šoklų, gerą centrą bei lengvą kraštą, būtų super. O Pocių su Lipkevičiumi, manau reikia paleisti…

  10. to Koma

    Tau tikriausiai jau pačiam arteja koma. Vietoj ko Grigonis žais ? Vietoj Sajaus, vietoj kelmo ar vietoj klaidiečio? Kuriu jau neliko. Kaip tik mums reikalingas snaiperis.

  11. Ro to žalgiriuks

    Pritariu 100% ir dar siulyčiau kelma laikyti atsarginiu, o ne pagrindiniu centru.

  12. asas

    Tai kiek suprantu iš informacijos nebuvimo,Pocius ir Motumas liko komandoje. Taigi liko galimybė pasistiprinti tik vienu legionieriumi į C poziciją. 3 pozicija kelia nemažai klausimų ir šį sezoną, kaip beje ir 5 bent šiuo metu.

  13. lel

    Žalgiriui reikia gero nygerio kuris būtų Lyderis ir temtų komanda į priekį sunkiais momentais

  14. motumas

    Motumo ateitis zalgiryje paaiskes kita savaite

  15. Pritariu komai

    Grigonis vietoj Hanlano

  16. Fanas

    Raso kad motiejunas gali buti kad liks nba be darbo ira imanomas variantas kad grys zaisti i europa sezonui :) jeigu toks stebuklas ivyktu…butu smagu jy matyti vel europoje…o jeigu dar ir zalgiris jam is kaskur sugebetu sumoketi metams atlyginima :)

  17. Atrodo

    Kad Motiejūnui Milaknis geresnis už Grigonį

  18. jisai

    ir yra geresnis bent jau kai igauna forma, o del motiejuno tai tikrai tiek pinigu neras. Kiek skaiciau Grigonis pats nenrejo i LT , norejo Ispanijoje zaisti.