LKL: Klaipėdos „Neptūnas“ – Kauno „Žalgiris“ 67:95 21

Nuo rungtynių pradžios iki pabaigos dominavęs Kauno „Žalgiris“ iškovojo užtikrintą pergalę uostamiestyje. „Tete-a-Tete Casino-LKL“ penkioliktajame ture žalgiriečiai sutriuškino Klaipėdos „Neptūną“ 95:67 (24:19, 19:13, 29:19, 23:16) ir pasiekė keturioliktąją pergalę čempionate.

Rungtynės startavo tiksliu Kevino Pangoso perdavimu du taškus su pražanga pelniusiam Pauliui Jankūnui, nuostabiai „suvaikščiojus“ kamuoliui pranašumą tolimu šūviu dvigubino Leo Westermannas – 6:0. Dar vieną gražų bei tikslų komandinį veiksmą efektingu dėjimu užbaigė Augusto Lima, į bendrą taškų kraitį savo indėlį įnešė ir Edgaras Ulanovas – 10:3. Nors tolimą dūrį smeigė Artūras Milaknis (13:7), įsismaginę klaipėdiečiai nejučiomis persvėrė rezultatą – 13:14. Ketvirčio pabaiga jau priklausė Lietuvos čempionams, kuriuos į priekį truktelėjo du tritaškius įsūdęs Brockas Motumas bei po krepšiu gynybines užkardas laužęs Antanas Kavaliauskas – 24:19.

Antrojo kėlinio pradžioje sėkmingą pasirodymą tęsė A.Kavaliauskas, tritaškiu rekordinį pranašumą kūrė E.Ulanovas – 28:19. „Neptūno“ negelbėjo ir minutės pertraukėlė, po kurios greito išpuolio smaigalyje atsidūrė E.Ulanovas – 30:19. Varžovams vis ieškant spragų svečių gynyboje, atotrūkį iki 35:20 didino baudas sumetęs Lukas Lekavičius ir puikų derinį tolimu šūviu įtvirtinęs A.Milaknis. Antrajame kėlinyje sužaidus jau kiek daugiau septynias minutes uostamiesčio krepšininkai pelnė pirmuosius savo taškus iš žaidimo, o tai netenkino reiklaus Š.Jasikevičiaus, kuris nieko nelaukęs šaukė pasitarimą – 35:27. Ir šis pasitarimas iškart davė apčiuopiamų vaisių, kuriuos nuskynė P.Jankūno perdavimo arčiau krepšio sulaukęs A.Kavaliauskas – 38:27. Klaipėdiečiai buvo apkarpę deficitą iki 38:32, tačiau prieš pat didžiąją pertrauką žalgiriečių situaciją sustiprino trečią tolimą bombą įsūdęs A.Milkanis bei baudas šaltakraujiškai sumetęs E.Ulanovas – 43:32.

Vos tik prasidėjus trečiajam kėliniui Lietuvos čempionų pranašumas pasiekė dar šiose rungtynėse neregėtas aukštumas, kuomet po krepšiu karaliavo A.Lima ir P.Jankūnas, o dvitaškį pridėjo L.Westermannas – 50:32. Nesusitvardęs Martynas Mažeika savo komandai uždirbo antrą techninę pražangą po didžiosios pertraukos, tuo tarpu kitoje aikštės pusėje šaltus nervus demonstravo tolimu šūviu persvarą iki 56:34 didinęs Kevinas Pangosas. Penktajį K.Pangoso rezultatyvų perdavimą dvitaškiu pavertė komandos kapitonas P.Jankūnas, o netrukus Kevinas nuostabiu perdavimu apdovanojo ir B.Motumą – 60:38. Sunkiai besiklosčiusią ataką vėl produktyviai užbaigė K.Pangoso pastebėtas B.Motumas, o šiam rinkus dar keturis taškus švieslentė fiksavo solidų kauniečių pranašumą – 66:43. Kėlinuką užbaigė ne kartą šiame ketvirtyje matytas vaizdas, kuomet K.Pangosas sėkmingai asistavo klaipėdiečių viltis geru žaidimu daužusiam B.Motumui – 72:51.

Net ir turėdami solidų pranašumą kauniečiai nebuvo linkę atsikvėpti ir dar labiau tolo po penkių Edgaro Ulanovo taškų – 77:51. Taikliai mesdamas iš vidutinio nuotolio taškų kraitį atsidarė ir Renaldas Seibutis, bet geresnę atkarpą sužaidęs „Neptūnas“ provokavo Š.Jasikevičiaus minutės pertraukėlę – 80:62. Persvarai sumenkus iki 80:65, darbo ėmėsi vienas kitam puikiai talkinę E.Ulanovas ir A.Kavaliauskas – 85:65. R.Seibutis sublizgėjo abejose aikštės pusėse, o likus porai minučių vieną didžiausių skirtumų grąžino kamuolį į krepšį įridenęs A.Kavaliauskas – 91:65. Per likusį laiką formalumus sutvarkė netikėtai varžovui „stogą“ išrašęs L.Lekavičius, į rezultatyviausiųjų gretas įšoko E.Ulanovas, o prie pergalės prisidėti suspėjo ir mačą baudų metimais uždaręs Paulius Valinskas – 95:67.

„Žalgiris“: E.Ulanovas 19, B.Motumas 18 (5/8 dvit., 2 per. kam.), A.Kavaliauskas 14 (5/8 dvit.), A.Milaknis 10 (3/5 trit.), P.Jankūnas 8 (6 atk. kam.), A.Lima 7, L.Westermannas 5, K.Pangosas 4 (7 rez. perd.), L.Lekavičius (5 rez. perd.), R.Seibutis 4, P.Valinskas 2.

„Neptūnas“: V.Šarakauskas 15 (2 per. kam.), J.Baronas 11 (3/6 trit.), M.Kačinas 11 (4/4 dvit., 5 atk. kam.).

Komentarai

  1. Ro

    Maniau už l.ryta fanus ant žalgiriečius iš neigemos pusės smarkiau reguoti neiviena komanda negalėtu. Tačiau šiandien buvau „apakęs“ išgirdes neptūniškiu skanduote – žalia k.. rungtynių pradžioj. Kokia gėda.
    Įdomu ar klubas gaus bauda už tokia sirgaliu skanduotę.

  2. R

    Tikra tiesa. Ir kaip galima buti krepšinio fanu su tokiom mintim ir tokiais šūkiais. Tiesiog truksta žodžiu. Šūkį skandavo visa arena!

  3. Darius

    Nesamone. Skandavo visi pusgalviai is fanu tribunos ir pavieniai idiotai kitose.

  4. tai va neptuno fanams geda

    Zalia balta toliau dominuoja aina be kliuciu

  5. tai va neptuno fanams geda

    Ir dar 4 kelinio pradzioi skandavo pereme is ryto ultros skanduote o kaip tik buvo tevai su vaikais buvo zaislu lietus

  6. Aidas

    Dabar suprantu kodel Neptuno de gradai taip nervuojasi izeidinedami kitus. Jie nesusitaiko su tuo kad ir Neptunas tapo asmeninemis Zalgirio qurwomis.

  7. Palanga

    Ironiskai skambejo tie neptunfaniu izeidimai kai zalgiris pi*o neptuna kaip kokia stoties k..wa:D

  8. sa

    zalia kurva hei hei jokas ima kaip idejio alimas augustovas nusileido ant subines

  9. s Zydrunas

    negaus zalia kurva

  10. s Zydrunas

    zalia dokit laimet nuors siki nekas neskandos

  11. Kam

    Čia nuostabu kad mėlyni taip skanduoja? Jie netgi kartais su ryto ultrom kartu po rungtynes važinėja, ir jau seniai taip skanduoja, bet ką jiems belieka daryt kai taip zagina

  12. to Darius

    Gal skandavo iš trybūnos ir pavieniai asmenys, bet ryškiai skambėjo per visą areną.

  13. Aidas

    Ziauru kai is krepsinio varzybu daroma sirgaliu apsizodziavimo vieta,tie vis zalia k… Ir taip toliau zemina visa sporta,nors ir esu krepsinio fanas,bet kai girdi tik keiksmazodzius per varzybas,kazkaip jau darosi nemalonu sedeti toek arenoje tiek stebeti varzybas per tv
    Turetu manau sirgalius iskart isvesti is arenos uz tokius keiksmus,o jei to nesugebama tiesiog tai turetu atsakyti klubas.
    Juk musu mylimos komandos laukia ir tikisi palaikymo per varzybas,o ne kazkokiu apsizodziavomu tarp namu ir priesininku sirgaliu.
    Gaila kad taip toleruoja LKF

  14. Aidas

    Tam yra apsauga kuri tikrai gali tai sustabdyti tik tam reikia kazkokio postumio is LKF,bet jei jie tai ir toliau toleruos tad arenos bus tik skustagalviu ir girtu skanduojanciu neaisku ka. Tokie neva sirgaliai net y aikste neziuri ti rekia skanduotes skirtas priesininku sirgaliams ir apskritai jei juos galetume vadinti sirgaliais.

  15. Darius

    Klaipedieciai galvoja, kad turi krepsinio kluba, bet tik iki to laiko, kol nesusitinka su Zalgiriu. Tada jiems atveriamos akys, duzta iliuzijos. Ju klubelis buna kaip vaikas pastatomas i kampa. Su tuo sunku susitaikyti skystaprociams, todel belieka tik necenzuriskai skanduoti varzovu adresu taip parodant visiska savo menkuma. Gerai nors, kad Neptuno zaidejai nors gauna, bet elgiasi garbingai. Ju sirgaliai neverti net tokio klubo.

  16. saras

    Saras nors lieka patenkintas zalgirieciu lkl darbu nusiteikimu solydziai laimint ir jegu nepritruksta po eurolygos isvyku

  17. zalgiris

    O kai zaidzia klaipedoje rytas tai jau manau nevaro vieni ant kitu jie tik pries zalgiri nusiteikia skanduot nepadoriai

  18. Darius

    siaip jau net ir Kaune jie ta skanduoja. musu apsauginiai ir mentai tokie slapiaklyniai, kad nesugeba to sutvarkyti. isvestu keliolika is arenos, surasytu administracines teises pazeidimo protokolus uz keiksmus ir izeidinejimus viesoje vietoje ir po keliu rungtyniu tos nesamones baigtusi. o dabar stovi rytfanis, rekia zalia kurva, o salia jo mentas ziuri ir nieko nedaro. geda

  19. Redas

    Dėl fanų. Dabar lkl fanu filosofija truputi pakito ne ten kur reikia.
    Ankščiau būdavo – žalgiris, vėliau žalgiris ir lrytas, dabar žal, rt ir dar kelios.
    Ankščiau už žal lietuva už ryta vilnius, už žal lietuva už neptuna klaipėda ir t.t. O dabar viskas apsivertė. Už žalgirį kaunas už kita visas lkl.

  20. nemanau

    kas klaipedos arenoj kas nors be tu snikersu vagiu skanduoja zk, ten ypatingi egzemplioriai , dauguma vaikuciai, uzaugs ir ateis iprota

  21. ne visi ten debilai

    tik jau nereikia varyti, kad visa arena skandavo, rodė tą areną, normalūs suaugę fanai susirinkę normaliai serga, nereikia jų tapatinti su tais vaikais – išsirengusiais distrofikais su mėšlu vietoj smegenų, juk čia jie nuolat Neptūnui gėdą daro savo elgesiu ir rungtynių metu, ir iš rungtynių grįždami bei degalinėse šokaladukus vogdami