Eurolyga: Kauno „Žalgiris“ – Pirėjo „Olympiacos“ 75:88 13

Po daugiau nei dviejų savaičių pertraukos „Žalgirio“ arenoje žaidę Kauno „Žalgirio“ krepšininkai nusileido Graikijos čempionams. Eurolygos dvyliktojo turo rungtynėse kauniečiai pralaimėjo Pirėjo „Olympiacos“ komandai 75:88 (23:21, 17:21, 20:21, 15:24).

Nors rungtynės startavo tolimu Kevino Pangoso šūviu, netrukus priekyje jau buvo solidžiai gynyboje atrodę svečiai iš Graikijos – 3:4. Tuomet iniciatyvos po krepšiu ėmėsi komandos kapitonas Paulius Jankūnas, o nepaisydami trukdymų prasiveržimus iki galo sėkmingai užbaigė Leo Westermannas ir K.Pangosas – 12:11. Žengęs į aikštelę išradingu metimu nustebino Antanas Kavaliauskas, gynybines užkardas sulaužė krepšio link su varžovo pražanga prasibrovęs Edgaras Ulanovas, o dviem tritaškiais, iš skirtingų aikštelės kampų, kėlinuką uždarė Artūras Milaknis ir Brockas Motumas – 23:21.

Antrąjį ketvirtį tiksliai pradėjo Luko Lekavičiaus ir B.Motumo tandemas, antrą savo tolimą metimą iš krašto įskraidino A.Milaknis – 28:24. Kol svečiai svaidė sudėtingus tritaškius, kitoje aikštės pusėje vis dažniau kamuolys atsidurdavo pranašumą „Žalgirio“ pusėje išlaikiusio L.Westermanno rankose (32:30). Pirėjo komandai persvėrus rezultatą, emociškai svarbų tolimą dūrį įskraidino be priežiūros likęs Renaldas Seibutis, o jau nebe pirmą kartą varžovai buvo nubausti „2+1“ stiliumi, šįkart tai darė L.Lekavičius – 38:36. Likusį laiką geriau išnaudojo svečiai, į kurių spurtą (38:42), atsaką surado tik paskutinėmis sekundėmis L.Lekavičiaus puikaus perdavimo sulaukęs B.Motumas – 40:42.

Vos tik prasidėjęs trečiasis kėlinys nudžiugino „Žalgirio“ arenoje susirinkusius žiūrovus, kuomet savąjį krepšį bloku apgynė Augusto Lima, o tritaškį kitoje aikštės pusėje įsmeigė P.Jankūnas – 43:42. Baudos aikštelėje kamuoliai puikiai buvo skirstomi atsilaisvinusiam P.Jankūnui, tačiau įsižaidė Georgios Printezis (45:50). Įsibėgėjusių svečių žalgiriečiai nepabūgo ir čia pat juos stabdė komandos draugų perdavimus įtvirtinę P.Jankūnas ir R.Seibutis, individualiai sužaidę bei svarstykles kauniečių pusėn atgal nusvėrę K.Pangosas ir B.Motumas – 54:52. Savo žodį tarė L.Lekavičius, jo perdavimą taškais įtvirtino A.Kavaliauskas, tačiau prieš lemiamą kėlinį pirmavo Graikijos čempionai – 60:63.

Lemiamo kėlinio pirmos keturios minutės sunkiai klostėsi šeimininkams, kurių taškų kraitį pavyko papildyti tik L.Lekavičiui, o tuo pasinaudoję varžovai pavojingai atsiplėšė – 62:70. Tylą nutraukė prie baudų metimų linijos stoję A.Kavaliauskas ir P.Jankūnas, bet sparčiai senkantis laikas nieko gero nežadėjo – 66:73. Į dar sunkesnę padėtį Lietuvos čempionus stūmė tolimą bombą įsūdęs Kostas Papanikoloau (66:76). Anksčiau laiko pasiduoti „Žalgiris“ nebuvo linkęs ir atsilikimą iki 70:76 mažino K.Pangoso „vagystę“ taškais pavertęs B.Motumas. Visgi, greitai svečiai slopino žaliai-baltą bangą ir likus porai minučių krovėsi rimtus pamatus kovoje dėl pergalės – 70:81. Charakterį demonstravo komandos kapitonas P.Jankūnas, tačiau vieno jo pastangų nepakako pakeisti rungtynių baigties, tad pergalę šventė „Olympiacos“ komanda – 75:88.

„Žalgiris“: Paulius Jankūnas18 (7atk. kam.), Brockas Motumas 12, Lukas Lekavičius 11 (5/5 baud., 8 rez. perd.), Kevinas Pangosas ir Leo Westermannas po 7, Artūras Milaknis ir Antanas Kavaliauskas po 6.

„Olympiacos“: Kostas Papanikolaou ir Mattas Lojeski (8 atk. kam.) po 16, Georgios Printezis 15, Khemas Birhcas 13 (7/8 baud.), Erickas Greenas ir Vassilis Spanoulis (8 rez. perd., 6 kld.) po 10.

Komentarai

  1. Tomas

    TIKRA GEDA

  2. Tomas

    Zaidejams algas reikia karpyt,zinoma isskyrus Jankuna.

  3. Nei

    Cia geda nei ka, pralose stipriai komandai, buvo prastos rungtynes, komanda sirk tiek uzmigo po srkmadienio

  4. Darius

    Jokia cia ne geda, tiesiog juoda diena ir tiek. Liudna, aisku, bet niekas nesiseke. Nekritikuosiu siandien vyru.

  5. Viskas

    yra gerai. Kaip lygūs su lygiais žaidžiame su stipriausiais Europos klubais. Viskas liuks. Bet sakiau ir sakysiu, kad Žalgiriui reikia SF verkiant. Nes ta pozicija pas Žalgirį kiaura kaip rėtis. Čia Šaras ir klubo vadovai turi daryti labai greitus sprendimus.

  6. Darius

    Nieko jie nedarys. Olimpiakoso 2 geriausi žaidėjai yra Printezis ir Spanulis, vakar Spanulį daug maž uždengė, Printezis susižeidė jau surinkęs 16 naudingumo balų. O mūsų naudingiausi žaidėjai Jankūnas ir Lekavičius surinko tik po 13 naudingumo balų, o visa žalgirio komanda tik 65, kai Olimpiakos 112. Pas varžovus, tokius kaip Olimpiakos, pilna tokių, kurie gali pilnavertiškai pakeisti lyderius, jei jiems nesiseka. Taip ir buvo, Birch, Lojeski ir Papanikolajus Kostas surinko tiek naudingumo, kiek visa Žalgirio komanda kartu sudėjus. O kur dar Green, Milutinov, Printezis, Spanulis. Paėmus palyginimui individualų žaidėjų meistriškumą prieš Olimpiakos atrodom kaip vaikai. Galime laimėti tik jei varžovai žaidžia po vieną, bet vakar Olimpiakoso vyrai buvo tikra komanda, gynėsi kaip žvėrys. Padarė taip, kad įmesti iš po krepšio Žalgiriui būtų misija neįmanoma, mums davė net 8 blokus, Jankūnas gavo 3, Motumas 2 stogus, o apskritai žalgiriečių dvitaškių taiklumas buvo tik 40 %. Kur tu su tokiu taiklumu nueisi ? Atakose buvo liūdnas vaizdas, visiška neviltis.

  7. Kerva

    Nu jus man pasakykit,kam reikejo pirkti ta Kavaliauska???tragedija jis yra…uz 300K galejo pasiimti normalu centra,kam i9mti sita gryba seneli …..

  8. gėda matyti komentarus

    nekurių komentarai tai tikra gėda – algas karpyt…o gal pakelt, kad bent iš tolo būtų panašios į varžovų?

  9. kas

    cia nori greitu sprendimu, algas nurest, tai jei turit kokiu 10 mln laisvu per metus , tai pasidarykit komandos svaininku ir galesit rezti keisti pirkti ka norit, o dabar tai net ir i arena ne visada sugebat nueit , bet va sugebat prie kompo pasedet , klyna pasikasyt, ziodziu esat kieti ….. muchomorai

  10. sauliukasdde

    visi zalio pauliaus otejuno fanai

  11. sauliukasdde

    zalia kurva hei hei hei hei hei hei hei hei saunolai tauip tolaiu pralosinekit euroligoji

  12. sauliukasdde

    visi paulius motiejunas fanai pa kavaliuka mums atedotik

  13. jankunas

    Pas jankuna tos pacios kalbos turejom zaisti agresiviai bet nezaide ir pries kiekviena varzovo analize kaip reikia gintys pulty ar agresyvumo bet va kad ir neispildo ta ka nori padaryt pries varzova