LKL: Kauno „Žalgiris“ – Šiaulių „Šiauliai“ 98:82 1

Kauno „Žalgirio“ komanda iškovojo dar vieną pergalę „Tete-a-Tete Casino-LKL“ čempionate. Šeštadienį kauniečiai „Žalgirio“ arenoje užtikrintai nugalėjo Šiaulių „Šiaulių“ ekipą 98:82 (25:15, 23:21, 26:21, 24:25). Tai buvo 15-oji žalgiriečių pergalė per 16 LKL rungtynių.

Vangią Lietuvos čempionų pradžią išjudino į greitąjį puolimą nuskuodęs Renaldas Seibutis ir tritaškiu už atsainią priežiūrą svečius nubaudęs Brockas Motumas – 5:3. Netrukus Brockas pridėjo ir prasiveržimą, perėmęs kamuolį vienas pats savo „vagystę“ taškais užbaigė Paulius Valinskas (9:5). Po sunkokos pradžios įsižaidę žalgiriečiai atsiplėšė, kuomet dėjimu krepšį sudrebino Robertas Javtokas, gražų kamuolio judėjimą įtvirtino B.Motumas, o tritaškį smeigė Kevinas Pangosas – 16:9. Susikrautą pranašumą kėlinuko pabaigoje dar labiau padidino po krepšiu karaliavę Anatanas Kavaliauskas ir Augusto Lima bei komandinio spaudimo saldžius vaisius nusiskynęs Artūras Milaknis – 25:15.

Nors puolime taškus vis laisviau rinkosi Roberto Javtoko, A.Kavaliausko ir A.Milaknio taškų sulaukęs „Žalgiris“, dar sėkmingesnį žaidimą antrajame kėlinyje demonstravo atsilikimą iki 32:28 rėžę svečiai. Agresyviai žaisdami baudų mesti stojo Lukas Lekavičius, B,Motumas ir K.Pangosas, tačiau pranašumas augo gana vangiai (37:31). Surakinus šiauliečių ataką, greitojo išpuolio smaigalyje atsidūrė R.Seibučio rezultatyvaus perdavimo sulaukęs B.Motumas, gynybinius veiksmus pademonstravo ir bloką varžovui išrašęs R.Javtokas, o į sunkiojo krašto puolėjo poziciją pastatytas A.Milaknis nesutriko bei iškart vertė taškus iš po krepšio – 43:32. Artėjant pertraukai komandos apsikeitė tolimais šūviais, o pirmą rungtynių pusę baudų metimais uždarė prieš tai tritaškį šeimininkams įsūdęs A.Milaknis – 48:36.

Po didžiosios pertraukos Lietuvos čempionai iškart įjungė aukštesnę pavarą, kuomet puolime atsivėrusias spragas išnaudojo R.Seibutis, savo pasirodymą mače dvitaškiu pradėjo Edgaras Ulanovas, o po R.Javtoko kablio atotrūkis išaugo iki 56:36. Pirmoje rungtynių dalyje nežaidęs E.Ulanovas išnaudojo šviežumą ir sparčiai kopė rezultatyviausiųjų viršūnės link, suklaidinęs varžovą iš vidutinio nuotolio metimą pridėjo P.Valinskas – 64:44. Tik kiek daugiau nei šešias minutes žaidžiantis E.Ulanovas tolimu šūviu rinko jau 10-ąjį savo tašką, bet tritaškiai pasipylė ir kitoje aikštės pusėje (67:53). Solo šou toliau tęsė per vieną kėlinį 15 taškų susirinkęs E.Ulanovas, arčiau krepšio užtikrintai sužaidęs kėlinuką užbaigė A.Kavaliauskas – 74:57.

Ketvirtajame kėlinyje kamuolys vis dažniau atsidurdavo patyrusio R.Javtoko rankose, kuris vienas rinko taškus šeimininkams – 79:61. Į „Šiaulių“ tritaškį lygiai tuo pačiu atsakė A.Milaknis, LKL debiutuojančio Martyno Varno tikslius perdavimu taškais pavertė aukštaūgiai A.Kavaliauskas ir A.Lima, o naują rekordinę ribą nustatė akrobatišku prasiveržimu pasižymėjęs L.Lekavičius – 88:64. Trečiojo ketvirčio didvyris E.Ulanovas apie save priminė ir ketvirtajame (90:64), tačiau baltos vėliavos nekėlė už svečius žaidžiantis „Žalgirio“ auklėtinis Martynas Echodas – 91:76. Per likusį laiką formalumus sutvarkė jaunimas: taškų kraitį LKL pirmenybėse atsidarė M.Varnas, pasižymėjo P.Valinskas, o „Žalgiris“ šventė jau 15-ąją pergalę paeiliui vietiniame fronte – 98:82.

„Žalgiris“: E.Ulanovas 19 (6/9 dvit.), A.Milaknis 14, B.Motumas 13, R.Javtokas 12 (5/7 dvit., 7 atk. kam., 2 blk.), A.Kavaliauskas 11, P.Valinskas 7, R.Seibutis 6, K.Pangosas 5 (4 rez. perd., 2 per. kam.), A.Lima 5, L.Lekavičius 3 (6 rez. perd.), M.Varnas 3.

„Šiauliai“: M.Echodas 19 (7/8 dvit.), M.Bowmanas 15, D.Gvezdauskas 10.

Komentarai

  1. Egzpertas

    Pagarba Siauliams. Nepaisant finansiniu problemu vyrai kovesi kaip liutai is sirdies ir stengesi niekuo nenusileisti tituluotiems varzovams. Cia ne vainausku raudona qurwa, kuri kaip kokia sifilio nukamuota stoties prostitute jau pries rungtynes isskecia kojas ir atsiduoda bijodama Zalgirio.