Eurolyga: Milano „EA7 Emporio Armani“ – Kauno „Žalgiris“ 70:78 (VIDEO) 11

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai 2016-uosius metus baigė pergalingai. Eurolygos penkioliktojo turo rungtynėse žalgiriečiai išvykoje nugalėjo Milano „EA7 Emporio Armani“ komandą 78:70 (21:16, 15:17, 20:23, 22:14). Per pirmąjį Eurolygos reguliaraus sezono ratą kauniečiai pasiekė 6 pergales.

Mačas startavo tolima Kevino Pangoso bomba, o kitos atakos metu pranašumą iki 5:0 didino savalaikio Leo Westermanno perdavimo po krepšiu sulaukęs Robertas Javtokas. Šeimininkai pirmoje kėlinuko pusėje sunkiai rado spragų organizuotoje kauniečių gynyboje, tuo tarpu kitoje aikštės pusėje, draugiškai besidalinant kamuolį, tritaškį įskraidino Edgaras Ulanovas bei galingai iš viršaus krovė Augusto Lima – 12:4. Antroje ketvirčio dalyje slopiau atrodė ir žalgiriečių puolimas, tačiau pernelyg artėti varžovams neleido aktyviai į žaidimą įsilieję Lukas Lekavičius ir Artūras Milaknis – 21:16.

Antrąjį kėlinį pradėjo efektingai komandos draugo metimą pataisęs A.Lima, tritaškį po Šarūno Jasikevičiaus minutes pertraukėlės smeigė Brockas Motumas – 26:18. Nors Lietuvos čempionai gana sėkmingai stabdė daugelį šeimininkų sumanymų puolime, pačių taškų kraitį pildė tik L.Lekavičius ir R.Seibutis – 30:26. Žaidimą išjudinti pabandė komandos kapitonas Paulius Jankūnas, baudų mesti stojo L.Westermannas, tačiau nuaidėjusi antro kėlinio sirena pateikė daugiau klausimų nei atsakymų, kadangi komandas teskyrė vienas tolimas šūvis – 36:33.

Trečiąjį ketvirtį atidarė gražiai rezgamos „Žalgirio“ atakos, kurios buvo vainikuotos dviem A.Milaknio tolimais dūriais – 42:33. Tuomet dėl techninių problemų rungtynės buvo sustabdytos ir pratęstos tik po gana ilgos pertraukos, o tai į naudą išėjo tik „EA7 Emporio Armani“ krepšininkams (42:40). Įsibėgėjusių šeimininkų nesustabdė ir Š.Jasikevičiaus sušauktas pasitarimas, po kurio varžovai tęsė spurtą ir persvėrė rezultatą – 42:46. Iš vėžių išmuštų kauniečių tylą nutraukė darbo ėmęsi aukštaūgiai B.Motumas ir Antanas Kavaliauskas – 54:53. Nervingo ketvirčio pabaigoje aikštelę priverstinai palikti turėjo antrą techninę užsidirbęs A.Kavaliauskas, o prieš lemiamą atkarpą įsivyravo visiška lygybė – 56:56.

Ketvirtą kėlinuką, kaip ir trečiąjį, dviem tolimais šūviais pradėjo A.Milaknis – 62:56. Antrą progą komandai sukūręs E.Ulanovas, ištirpinus visas atakai skirtas sekundes, taikliai metė viena ranka, o naują rekordinę persvarą kūrė tritaškį įskraidinęs K.Pangosas – 67:56. Įsižaidęs E.Ulanovas rinko dar keturis taškus, atliko tikslų perdavimą prie tritaškio atsilaisvinusiam P.Jankūnui ir skirtumas tarp komandų išaugo iki 74:60. Tiesa, nuleisti rankų varžovai nebuvo linkę ir staigiai apkandžiojo deficitą iki vienženklio – 74:66. Kovingumą demonstravo K.Pangosas, kuris išsikapstęs iš beviltiškos situacijos sėkmingai asistavo E.Ulanovui (76:66). Artėjant rungtynių pabaigai, žalgiriečiai sąmoningai vilkino laiką ir, prasidėjus paskutinei minutei, jau laikė pergalę savo kišenėje – 76:68. Per likusį laiką formalumus įtvirtino prie baudų metimų linijos stojęs L.Lekavičius, kuris pelnė paskutinius „Žalgirio“ taškus 2016-aisias metais – 78:70.

„Žalgiris“: A.Milaknis 16 (4/6 trit.), E.Ulanovas 11 (4/4 dvit., 2 per. kam.), L.Lekavičius 9, B.Motumas 9, P.Jankūnas 9 (11 atk. kam.), K.Pangosas 6 (7 rez. perd., 2 per. kam.), A.Lima 6 (2 per. kam.), R.Javtokas 4, A.Kavaliauskas 4, L.Westermannas 2 (5 rez. perd., 2 per. kam.), R.Seibutis 2.

„EA7 Emporio Armani“: M.Kalnietis 16, R.Hickmanas 15 (3/5 trit.), R.Sandersas 15 (6/9 dvit., 5 atk. kam., 2 per. kam.,2 blk.), Z.Dragičius 10 (2 per. kam., 2 blk.).

Komentarai

  1. Na zalieji

    Su pergale, nervinga bet pergale!!! Nukovem armanushka!

  2. s

    smagu kad laimim isvykose,bet reikia pagaliau laimeti ir namie. to ir palinkesiu

  3. Trys

    Pergales namie, trys isvykoj, aisku galejo buti daugiau namie

  4. nauji metai zalia balta

    O taip pagalvojus kad dar butu nugaleje unics is vis butu dziugu matyt zalgiri auksciau 8 vietos bet aisku svarbu kad ir isvykas pradejom laimet kas budavo anksciau reta na reik dabar kaune imt zvezda

  5. butu super dar tureje 7 pergales

    Na vakar kosmaras buvo 3 kelinis nebuvo zalgiriui palanki ilga pertrauka ismuse is veziu armanis tuo metu pagavo banga bet gerai kad 4 kelini susieme milaknio metimai dave spurta i pergale ir komanda parode zaisdami kaip vienas kumstis

  6. krepsinis.net

    Zalgirieciu ivertinimai pirmajame eurolygos rate puikus saras ir jankunas bet labai blankus seibutis

  7. 2017

    Zalgiriui dar geresniu 2017 metu pergalingos pradzios nuo nevezio iki zvezdos geru palaikymu tai pat dar 2017 gausesnio palaikymo arenoje zalia balta

  8. Darius

    Manau, kad zvelgiant i eurolygos lentele rezultatai geri. Butu buve superiniai, jei ne ta isleista pergale pries Kazane. Saras padare didziuli darba, turint omeny komandos sudeti. Sekmes komandai 2017m

  9. kaunas uz zalgiri

    Taip dariau jo ziurau dabar kiek skaiciau komentarus tai ir ta mini su isleista apmaudziai pergale su unics butu pergale butu super ir lentele butu kitas vaizdas bet ir pamineciau kad pritruko sekmes su real stebuklo ir su darusaffaka na bet 2017 galim padeti pataisyt pradet metus pergale su zvezda galatasaray

  10. Hyper

    Ne tik prieš Kazanę išleista pergalė, bet ir prieš Darussafaka vos 3 tšk., bei Maccabi, na bet Maccabi turėjo 6 žaidėja arbitrą Joseph Bissang. Žaidimas gerėja, Šaro nuopelnas…. Linkiu neišleisti pergalių 2017 !

  11. Redas

    gal žinot kur galima rast vzd iraša