LKL: Kauno „Žalgiris“ – Panevėžio „Lietkabelis“ 76:65 41

Kauno „Žalgiris“ triumfavo „Tete-a-Tete Casino-LKL“ čempionato lyderių dvikovoje ir atsirevanšavo varžovams už vienintelį šio sezono pralaimėjimą. Sekmadienį „Žalgirio“ arenoje kauniečiai įveikė Panevėžio „Lietkabelio“ ekipą 76:65 (15:11, 20:16, 21:21; 20:17) ir dar labiau įtvirtino savo persvarą Lietuvos pirmenybėse.

Pirmosiomis rungtynių minutėmis „Žalgirio“ sumanymas buvo aiškus – žaisti per priekinę liniją, kuri privertė greitas pražangas rinktis varžovų krepšininkus ir nerezultatyvioje pradžioje išvedė šeimininkus į priekį – 5:1. Komandos puolime nežibėjo, daugiau dėmesio skyrė darbui ginantis, o pernelyg agresyvia svečių gynyba naudojosi baudų mesti stojęs Artūras Milaknis (7:5). Būtent A.Milaknis inicijavo žalgiriečių spurtą, prie kurio netrukus prisidėjo apgaulingų judesių arsenalą po krepšiu demonstravęs Antanas Kavaliauskas ir po pastarojo tikslaus perdavimo du taškus su pražanga rinkęs Brockas Motumas – 12:5. Tiesa, labiau atsiplėšti Lietuvos čempionams nepavyko ir po nervingų bei taškais nelepinusių pirmųjų dešimties minučių, švieslentėje degė trapus lygos lyderių pranašumas – 15:11.

Antrajame kėlinyje darbo ėmėsi komandos kapitono P.Jankūno ir Edgaro Ulanovo tandemas, po kurių taškų sekė neplanuota svečių minutės pertraukėlė – 23:16. Po jos pasižymėjo Lukas Lekavičius, komandos draugo taškus nugvelbė ranką kyštelėjęs bei taip metimą įtvirtinęs R.Javtokas – 27:18. Itin klampiose rungtynėse pakako P.Jankūno dvitaškio su pražanga, Kevino Pangoso tolimo šūvio ir žalgiriečiai krovėsi dviženklį pranašumą (35:24), kurį prieš pat didžiąją pertrauką sušvelnino tritaškiu atsakęs Benas Magdenas – 35:27.

Antrą rungtynių pusę atidarė gražus kamuolio vaikščiojimas iš rankų į rankas, kurį vainikavo Leo Westermanno tolimas šūvis ir užtikrintas R.Javtoko dvitaškis – 40:29. Aukščiausią pilotažą baudos aikštelėje demonstravo rezultatyviausias mačo krepšininkas P.Jankūnas, vis laisviau aikštelėje jautėsi L.Westermannas, tačiau skirtumas įpusėjus ketvirčiui liko tarsi įbestas – 44:35. Į atlapus kimbantiems svečiams artėti neleido galingą atkarpą žaidęs A.Kavaliauskas, drebinęs krepšį dėjimu ir čia pat dvitaškį užbaigęs su pražanga – 49:39. Tritaškiais apsikeitė aukštaūgiai Donatas Tarolis ir B.Motumas, o rekordinę persvarą kauniečiams kūrė K.Pangosas ir E.Ulanovas – 56:43. Visgi, pati kėlinuko pabaiga priklausė varžovams, kurie jį uždarė apkandžioję deficitą iki 56:48.

Dar neseniai turėtas solidus pranašumas lemiamame kėlinyje tirpo iki 56:50, kol galų gale ledus pralaužė R.Javtokas ir tritaškį paskutinę atakos sekundę smeigęs L.Lekavičius – 61:50. Sparčiai tiksint laikui, baudas sumetė A.Milaknis ir L.Lekavičius, taškų kraitį pildėsi E.Ulanovas, o atotrūkis pasiekė naujas aukštumas – 67:52. Baltos vėliavos „Lietkabelis“ nekėlė ir bandė atgaivinti intrigą (67:56), bet čia pat ją į šipulius daužė tritaškį įsūdęs A.Milaknis – 70:56. Svečiai dar bandė desperatiškai gelbėtis, tačiau solidžią kauniečių pergalių seriją pirmenybėse baudų metimais įtvirtino L.Westermannas – 76:65.

„Žalgiris“: P.Jankūnas 15 (5 atk. kam.), B.Motumas 10 (2 per. kam.), L.Westermannas 9 (5 atk. kam., 7 rez. perd.), E.Ulanovas 8 (6 atk. kam.), L.Lekavičius 7 (4 rez. perd.), R.Javtokas 7 (5 atk. kam.), A.Milaknis 7, A.Kavaliauskas 7, K.Pangosas 5, R.Seibutis 1.

„Lietkabelis“: S.Galdikas 15 (5 atk. kam.), B.Magdenas 13 (3/6 trit.), Ž.Janavičius 10 (4 rez. perd.).

Komentarai

  1. Seibuti lauk !

    Esu Zalgirio sirgalius jau 40 m

  2. Seibuti lauk !

    Naujoji svetaine debiliska, padarius klaida komentare taisant ja pirstu visada pasiliecia siusti ir nusisiuncia nebaigtas komentaras. Idiotiskas komentaro formatas.

  3. Seibuti lauk !

    Esu Zalgirio sirgalius jau 40 m, per tuos metus uzaugau ir jau senti pradejau, rodos visko maciau, taciau nemaniau, kad norint komandai gero teks pries ja sirgti, nusvilpineti, is rungtyniu iseiti joms nepasibaigus. Nemaniau, kad komandoje metu metus matysiu trecdali sudeties lavonus. Nemaniau, kad komandos vadovybe bus tokia impotentiska, o gal net kenkejiska komandos atzvilgiu. Kad lavonai metu metus savo zaidimu tiesiog tyciosis is sirgaliu tuo paciu ramus budami del savo simtatukstantiniu kontraktu. Ju nei vieno neatleis, nepakeis. Tai nenormalu. Zmones jau visai supuvusi krepsini zaidzia, bet toliau komandoje ir algas gauna po 200 000 €. Manau, kad suprantu kodel, jie patogus porai veikeju. Manau, kad dalinasi. Atkatas atsakymas sio klausimo.

  4. zalgiris

    Zalgiris tures zaist 100proc po nesekmingo juodo penktadienio orakulas speja zalgiri favoritu bet lengva nebus gerai priziurint ksistofa

  5. zalgiris

    As tai tikrai nesvilpiau bet kaip pangosas sako blogai zaisdami nusipelnom svilpimo

  6. zalgiris

    Nores tai pat rebilituotis uz nesekme panevezy tai pat bus supike isiliet

  7. lauk P.Motiejuna,G.Rutkauska is klubo

    P.Motiejunas,G.Rutkauskas jie padare ZALGIRI savo ubau, klubas zlugdomas ,nupirkus zaidejus ,kurie negali zaisti eurolygos lygyje uz dzidziulius pinigus,matomai klube vyksta negeri dalykai is finansu pusesar ar mes leisim jiem sunaikinti kluba,ar pareikalausim miesto mero ,valdzios,kad jie butu pasalainti is klubo vadovavimo,su ju klapciukais,,,savaiakais,,klubas grimzta vis gyliau i dugna,valdomas tu dvieju veikeju,uz Zalgiri sergu 50metu,bet tokios betvarkes nebuvo,pinigai neaisku kur isleidziami,i komanda reikia nauju,zaideju maziausiiai dviejuose pozciijuose,klubo reikalais nesurupina ,jie tik surado pinigu plovykla,klondaika,ir jokios atsakomybes,atskaitomybes,jau antrus metus komanda nevykusiai,nemoksiskai sukomplektuota,nupirkta zaideju,kurie tur but neigalus,negali zaisti eurolygos lygyje,,negi surinkus tokia zombiu komanda uz didelius pinigus bus rezultatai,vienintelis kelias,klube turi dirbti tik atsidave Zalgiriui zmones,lauk P.Motiejuna,G.Rutkauska is klubo,kviecame mera atkreipti mera i klubo veikla,finansu tikslinga panaudojima,o ne kluba naudoti ,kaip turtejimo uba….

  8. Seibuti lauk !

    Ir tikrai, jau su didziuliu nerimu prasome musu gerbiamo mero Matijosaicio isikisti ir pareikalauti is situ moliomotiejuno ir negerbiamo rutkausko atsakyti uz milijoniniu lesu issvaistyma perkant lavonus i musu mylima komanda. Seibutis, ir japtokas senai mire, bet uzima vietas uz 400 000 euru ! Kavaliauskas trinasi be jokios naudos uz 300 000 euru ! Absoliuciai jokios naudos is limos ! 4 sitie balvonai nezaidzia, bet jiems mokamas milijonas euru ! Komandoje dar yra pora visai jaunu krepsininku, kurie dar tik formuojasi, auga, tad visa zaidima ant savo peciu veza tik 5-6 zmones ! Jei susizeis Jankunas su Motumu, Zalgirio laukia katastrofa. Komanda sukomplektuota su dydzio kaip ozono skylemis kiekvienoje pizicijoje ir tai jau 2 sezona is eiles. Ponas motiejunas yra buratino romanovo mokinys ir puikiai zino kaip melzti pinigus komandos saskaita. Lauk tokia valdzia !

  9. motiejunas gelbetojas

    Siaip motiejunas gelbejo sugrizes i zalgiri nuo romanovo paliktas skolas ir po truputi mazino skolas taise tisuacija nereikia vadovybes kalt prie kryziaus apie rutkauska dabar visai nieko negirdet o komanda pats saras susikomplektavo ziurint i vizija nieko manau nereikia varyt neperdek motiejunas su remejais taiso gerejancia situacija atau svarbu kur isleidziami pinigai per mazai domejais

  10. Seibuti lauk !

    Geras gelbejimo planas moketi milijona euru 4 nepazaidziantiems zaidejams. Tai yra 30% komandos zaideju, is kuriu jokios naudos ir minus 1 milijonas euru per metus is klubo biudzeto. Genialu !

  11. reikia

    vyti klipata seibuti lauk,mires krepsininkas. vietoj jo paimti atletiska SG/SF legionieriu

  12. Seibuti lauk !

    Motiejunai, pasakyk aciu jaftokui ir mesk lauk ta seibuti, gana tyciotis is zmoniu. Pajudinkit savo subines galu gale, sustiprinkit komanda gyvais krepsininkais, gama mums zombiu ir visi bus laimingi.

  13. motiejunas ne gelbetojas

    jis su Romanovu skandino Zalgiri,nes vykde Romanovo nurodymus,pasidomek tuom mesiju,kodel buvo V.Romanovas nepaduotas i teisma.kartu su V. Masalskiu.tai bus kitas vaizdas,gelbetojas yra meras.tai pasidomek daugiau,o ne valgyk molinio motiejuno makaronus nuo ausu,saras keleta zaideju norejo i pagrinda komandos sukomplektavo Rutkauskas su Motiejunu-Javtokas,Seibutis,Kavaliauskas,Lima,lekavicius.ulanovas,Motumas.Jankunas,Milaknis,Hartensteinas.Valinsakas,Varnas,Pangos,westermanas

  14. lkl

    Seibuciui dar dar pavyksta lkl vienas kitas geriau kitas prasciau na bent su neveziu

  15. lkl

    Su neveziu seibutis 12

  16. vizija

    Idomu prie kuriu krepsininku prisidejo saras prie kuriu motiejunas i komplektacija saras tai tiek zinau kad pats labai norejo kvietes westermana ir lima bet kaip matom limai nelengva neto saras tikejosi kaip norejo is jo vilciu bent jau eurolygoi o motiejunas prie visu kitu

  17. Arsenas

    Žalgiris paguldys ant menčių Lietkabelį. Visi palaikom už Kauno Žalgirį!

  18. a

    seibuti tu seibuti

  19. saulius

    pazurekit sarikas gavo prazanga

  20. saulius

    zalia kurva hei hei hei hei hei

  21. Weems da boss Andeson half boss

    Šita pergalė kaip ir nesvarbi,bet ale vyrai išsiliejo ant silpnesnės komandos ,o eurolygoj vėl kaip išsigandę vaikai kamolio nesugraibys ,aš nežiūrėjau rungtynių su Kabeliu,nes praktiškai aiškus scenarijus ,aštuntukas buvo ranka pasiekiamas prieš rungtynes prieš Uniksą ,bet kitaip kaip parduotom rungtynėm jų negalima pavadinti

  22. Sirgaliai

    Nerasinekit čia prisivartoje, Motiejūnas daugiausiai padarė kad žalgiris išliktų, ne jūs bet jisai ir jo komanda, aišku padarė ir klaidų komplektuojami,

  23. Tesiu

    Nes svetainė grybauja, javtokas su seibuciu pavirto į pajuokos objektus, ir yra didžiausios šio sezono komplektavimo klaidos, laikas imtis priemonių

  24. Seibuti lauk !

    Seibutis vel zemiau kritikos, patys viska matet. Vel mete, varzovas su pazastim dave stoga, dar mete – aisku nera, pasa mete – tiesiai varzovui i rankas. Tragedija. Corey Beck ir tas zaide geriau negu sitas ubagas. Seibutis savo pavarde paverte keiksmazodziu. Blogiau uz seibuti buti negali. Net japtokas, kuriam jau sunku laisvam imesti is po krepsio, nera toks beviltiskas. Kad tu suputum, seibuti rachite tu su tokiu zaidimu

  25. vytautas

    niekad nerasau bet neislaikiau Tie atseit daug metu Zalgirio fanai ar mazesnio stazo fanai kurie stumia antZalgirio vadovu zaideju yra ligoniai debilai Kai velZalgiriui seksis debilai bandys vel nutaisyti protingesnius snukius Normalus sirgaliai nekreipkit demesio i tu daunu bandyma atrodyt normaliais

  26. vytautas

    ir dar kas gali paneigti fakta kad tie pridurkai rasydami tokiaskvailybes priklauso priesu stovyklai ir noretu kad Zalgiris netektu klubui atsidavusiu zmoniu

  27. Seibuti lauk !

    Manau, kad Seibutis uz savo zaidima nusipelno eiliu :

    Kadaise jis buvo Ryto narys
    Ten pag

  28. Seibuti lauk !

    O tai kur mano eilerastis ?

  29. seibutis mires

    Grybavo visai meta neparuostus metimus

  30. zalgiris

    Zalgiris sunkiai usijudino nuo pirmo kelinio bet ir vel klaidu netruko vienas kapitonas jankunas tempe jei ne jis tai butu vargo bet ir tai javtokas nesugeba imest is arciau prie kases

  31. zalgiris

    Reikejo duot seibuciui polsio niekad neduoda

  32. seibutis panaseja i pociu

    Pociui labai buvo sunku zalgirije but rezultatyviu

  33. zalgiriui reikia naujo zaidejo

    Tai negaletu dar susirast naujoka legionieriu kad ir komandoi 14 zaideju bet motiejunas nenumates pasikeitimu

  34. haha

    Per ateinančias rungtynes stebėkit Seibutį kai tik išeis į kaištelę,arba pames kamuolį,arba gaus stogą arba nepataikys.ir kaip klounas save bardamas bėgs gintis bet ir apsiginti nesugebės

  35. buti ar nebuti klounams komandoje

    Zalgirio vadovybei reikia nuspresti, kaip komanda turi buti komplektuoja, ar jie ir toliau suka pinigu isisavinimo varkes su niekam nereikalingais lietuviais, ar nustoja tas varkes, subalansuoja komandos sudeti, t.y. palieka veiksnius zaidejus ir jaunima, kuris gaus zaisti, o ne ziureti i komikus surinktus po Motiejuno varkiu?

  36. VVVVVV

    Labai tikiuosi kad Meras kita sezona netaškys pinigų ant Žalgirio ,geriau gatves užlopo

  37. pirma

    karta kai zalgiris laimi tiek daug komentaru, bet dauguma negatyvus , varkes visai nusoko nuo proto, o seibutis teisingai kritikuojamas, kas diena vis blogiau

  38. idiotui vvvvv

    mulki,Zalgirio priese,llrtyo ligoni,skirs ar neskirs pinigu gatves bus tokios pacios,vel idiote sapaliones rasai,jei miestas skirs daugiau pinigu,Zalgiris greiciau skolas atiduos,o jeigu pinigai bus issvaistyti,nes vel auksiniu tualetu bus pristatyta

  39. RT

    Nu ėjo pro R. Javtoką Galdikas kaip norėjo, anas ne tik taškų nepelnė, bet ir per silpnas centras net LKL losti. O tika Ž. parengimo centro treneris sake, koks neisivaizduojamai stiprus Robertas yra , kiek kg stanga isstumai :D. Nepratsesnis veikejas ir ponas Renldas, tasku nepelno ir Lkl o kamuoli prie kietessenes ginybos ir LKL komandos atima (vakar Leonavicius).

  40. to 2017.01.09 12:30

    mnk nx lopas cia pamokslų neskaites tuoj į barzda gausi ir aisi y kampą miegot

  41. to2017.01.10 02:10

    mulki ,meras Zalgriui skirs pinigu kiek reikia,ne tavo galvai su isvarviejusioms smegenelemis suprasti,tau jokie paMOKSLai nepdes,o tie tavo grasanimai,matyti daznai gaudavai i kaulus kieme,tavo ID zinomas….