„Žalgirio“ ir „One Team“ programa bausmę atliekančius jaunuolius įkvėpė pokyčiams (dokumentinis VIDEO) 0

Pirmą sezono laimėjimą už aikštelės ribų pasiekė Kauno „Žalgirio“ komanda ir Eurolygos prižiūrimas socialinis projektas „One Team“, keitęs gyvenime suklydusių jaunuolių požiūrį už aukštų įkalinimų sienų.

Pastaruosius tris mėnesius trukę „One Team“ ambasadorių Augusto Limos ir Antano Kavaliausko vizitai į Kauno nepilnamečių tardymo izoliatorių-pataisos namus laužė nusistovėjusius stereotipus, nepaliko abejingų ir pokyčiams įkvėpė ne vieną projekto dalyvį.

Paskutinio susitikimo metu vyko apšilimo treniruotė, krepšinio įgūdžių pratimai bei žaidimo „Karavano“ rungtis, kurioje sudalyvavo ne tik žalgiriečiai bei jaunuoliai, tačiau ir iš šalies projekto veiklas stebėję įstaigos darbuotojai.

Po nuotaikingų užsiėmimų jaunuoliams buvo įteikti „One Team“ sertifikatai. Tiesa, dalis jų taip ir neatsiėmė, kadangi jau buvo palikę įkalinimo įstaigą ir džiaugėsi laisvės malonumais.

Visgi, didžiausias šio bendradarbiavimo tikslas ne žaidimai ir linksmybės, o artimas ryšys su nuteistaisiais, jų gyvenimo tikslų išgryninimas.

Neišdildomą įspūdį susitikimai su jaunuoliais paliko A.Kavaliauskui, kuris pasidžiaugė galėjęs svariai prisidėti prie projekto dalyvių pokyčių ir savęs atradimo.

„Ne kasdien bendrauji su tokiais žmonėmis, kurie padarė klaidą savo gyvenime ir bando iš to pasimokyti. Esu matęs daug blogų pavyzdžių, tad džiugu girdėti, kad jaunuoliai bandys tvarkytis savo gyvenimus ir viską keisti iš pagrindų“, – optimistine gaida pirmą projekto dalį užbaigė „Žalgirio“ aukštaūgis.

Šiuo projektu itin patenkintas liko ir Kauno nepilnamečių tardymo izoliatorių-pataisos namus direktorius Vytautas Lamauskas, teigęs, kad jo auklėtiniams žalgiriečiai tarsi kelrodė žvaigždė.

„Jaunuoliai itin noriai dalyvavo šiame projekte, laukė, teiravosi kada krepšininkai atvyks. Jiems didžiulį įspūdį padarė žmonės, kurie pasiekė tokias aukštumas savo gyvenime, žalgiriečiai jaunuoliams gyvas pavyzdys, kad susiformuojant teisingas vertybes galima pasiekti išties daug“, – mintimis dalinosi įstaigos direktorius.

Štai už gerą elgesį paleidimo greitu metu laukiantis kaunietis Eimantas atskleidė savo svajones ir džiaugėsi galėjęs tapti „One Team“ dalimi.

„Čia kalėdamas įgijau virėjo profesiją, labai mėgstu gaminti maistą, bet vis dar norėčiau įgyvendinti vaikystės svajonę ir išbandyti save lenktynių sporte. Būtent šis projektas augino mus, išmokino atrasti savo tikslą, siekti jo“, – atviravo jaunuolis.

Prie Eurolygos projekto „One Team“ vystymosi Lietuvos čempionai prisideda jau ketvirtus metus iš eilės ir netrukus imsis naujų darbų su kita nuteistųjų grupe.

Komentarai