R.Javtokas: „Visi ženklai rodo, kad šis sezonas – paskutinis“ (VIDEO) 0

Kauno „Žalgirio“ komandos vidurio puolėjas Robertas Javtokas priėmė vieną svarbiausių sprendimų savo profesionalo karjeroje. Šeštąjį sezoną Kauno klube rungtyniaujantis 37-erių metų 211 cm ūgio žaidėjas nusprendė po šio sezono pakabinti sportbačius ant vinies.

Apie karjeros pabaigą, įsimintiniausias momentus krepšinyje bei ateities planus R.Javtokas kalbėjo bendraudamas su „Žalgiris TV“.

„Sprendimą dėl savo karjeros mintyse buvau priėmęs tarpsezoniu, kad šis sezonas man bus paskutinis. Sezono metu įsitikinau, kad jis tikrai turi būti paskutinis, – sėdėdamas ant „Žalgirio“ arenos parketo kalbėjo R.Javtokas. – Noro dar užtektų ir, atrodo, kad dar galiu žaisti. Kaip bebūtų, kūnas siunčia savo signalus, o trenerių pasitikėjimas parodo savo galimybes, todėl visi ženklai rodo, kad tai yra paskutinis sezonas.“

Prie Kauno „Žalgirio“ komandos R.Javtokas prisijungė 2011 metais ir Kauno ekipa vidurio puolėjui tapo paskutine karjeros stotele. Žaidėjas interviu metu pasakojo apie priežastis, tuomet lėmusias prisijungti prie „Žalgirio“ klubo.

„Tada dar žaidžiau Valensijoje ir svarsčiau, kad norėčiau grįžti žaisti į Lietuvą. Tuomet „Žalgiris“ buvo ta komanda, į kurią norėjau patekti dėl daug įvairių priežasčių – žaidimo Eurolygoje, atmosferos, naujai pastatytos arenos, dėl rungtyniavimo kartu su draugais“, – teigė krepšininkas.

Tarp geriausių visų laikų Lietuvos krepšinio vidurio puolėjų metraščių išliksiantis R.Javtokas „Žalgiryje“ sužaidė daugiau nei 150 rungtynių Lietuvos krepšinio lygoje ir 96 dvikovas Eurolygoje. Žaidėjas su Kauno klubu penkiskart tapo LKL čempionu ir jau šį penktadienį gali iškovoti šeštąjį čempiono žiedą su žaliai-baltais.

„Tai nėra tik klubas. „Žalgiris“ Lietuvoje – superklubas, į kurį visi nori patekti. Šešeri metai „Žalgiryje“, atrodo, prabėgo kaip vieneri. Deja, viskas baigiasi. Tai nėra stotelė, tai yra etapas, kuris man buvo labai džiaugsmingas. Būti čia ir žaisti – patiko“, – apie laiką praleistą Kauno komandoje pasakojo žaidėjas.

Kas aukštaūgio laukia toliau? Visų pirma, LKL finalo serijos pabaiga su Kauno „Žalgiriui“. Toliau – mintys apie darbą, kuris būtų glaudžiai susijęs su krepšiniu.

„Nenoriu daryti pertraukos be krepšinio. Noriu dirbti, kad neturėčiau galimybės aptingti. Nenoriu išeiti į poilsį ir atitrūkti nuo visko. Minčių yra visokių. Stengsiuosi būti šalia krepšinio. Dirbti tai, ką išmanau“, – pokalbį baigė R.Javtokas.

Komentarai