Darbingos vasaros antrasis vaisius – į Kauną atvyksiantis V.Micičius 6

Kauno „Žalgiris“ toliau intensyviai pluša žaidėjų vasaros rinkoje ir šįkart į Lietuvos čempionų komandą prisiviliojo 23-ejų metų 196 cm ūgio gynėją Vasilije Micičių. Su juo pasirašyta sutartis pagal formulę „1+1“.

Turkijos krepšinio lygoje suspindėjęs serbas praėjusį sezoną gynė Bursos „Tofas“ komandos garbę ir vietinėse pirmenybėse vidutiniškai rinko po 13,2 taško (56,3 proc. dvit., 38,9 proc. trit., 83 proc. baud.), atkovodavo po 2,6 kamuolio, atlikdavo po 3,9 rezultatyvaus perdavimo bei perimdavo po 1,3 kamuolio.

Prieš kelerius metus V.Micičius į priekį vedė medalius iškovojusias Serbijos jaunimo rinktines. Su aštuoniolikmečių rinktine 2011 metų Europos pirmenybėse žaidėjas iškovojo sidabro medalius ir rinkdamas po 10,2 taško, atkovodamas po 4,2 kamuolio bei atlikdamas po 4,3 rezultatyvaus perdavimo pateko į geriausių žaidėjų simbolinį penketuką. Tokį pat pasiekimą serbas pasiekė ir 2013 metų pasaulio čempionate, kuomet finale nusileido tik amerikiečių bendraamžiams ir su 12,9 taškų bei 4,8 rezultatyvių perdavimų vidurkiu atsiėmė geriausio pirmenybių įžaidėjo titulą.

Solidus žaidimas jaunimo tarpe serbui leido patekti į NBA komandų akiratį ir 2014 metų naujokų biržoje 52-uoju šaukimu jį pasirinko Filadelfijos „76ers“ klubas.

Kelią vyrų krepšinyje V.Micičius pradėjo vos sulaukęs 16 metų ir jau po kelių sezonų drauge su buvusiu žalgiriečiu Bobanu Marjanovičiumi atvedė Belgrado „Mega Vizur“ komandą į istorinį pasiekimą – klubas pirmą kartą prasimušė į Adrijos krepšinio lygą. Būtent šioje komandoje krepšininkas iškovojo ir pirmą asmeninį trofėjų vyrų krepšinyje, kuomet 2014 metais tapo Serbijos taurės MVP.

Po sėkmingų sezonų V.Micičius 2014 metais persikėlė į Miuncheno „Bayern“ komandą ir su ja debiutavo Eurolygoje. 2016 metais serbas buvo paskolintas Belgrado „Crvena Zvezda“ ekipai, kurioje užbaigė sezoną ir pirmą kartą tapo Adrijos bei Serbijos krepšinio lygų čempionu.

Į Kauną atvyksiantis V.Mičičius spėjo apšilti kojas ir su nacionaline Serbijos vyrų krepšinio rinktine, kuriai atstovavo 2013 metais Slovėnijoje vykusiame Europos krepšinio čempionate. Jame serbas debiutavo per 14 minučių pelnydamas po 4,4 taško ir atlikdamas po 1,3 rezultatyvaus perdavimo. Nors buvo jauniausias Serbijos rinktinės krepšininkas, jis rungtyniavo visose 11 rungtynių.

Tai jau antrasis Lietuvos čempionų pirkinys šiame tarpsezonyje. Šią savaitę komandą papildė aukštaūgių grandį sustiprinęs amerikietis Aaronas White‘as.

Komentarai

  1. @

    gal ir neblogas,turkijos lygoj siautejo siemet :)

  2. Seibuti lauk

    Siemet buvo bedu su izaidejais, abu Lukas su Pangos zaide nestabiliai. Zalgiris toliau buria balta komanda, bet mano nuomone geriausi izaidejai yra negrai. Tokie kaip Whatley, kurio metimo deka prasimusem i Eurolyga. Buvo Edney, Pack, Dentmon, Lafayette, dar pora, kuriu pavardziu neprisimenu, bet uz juos galva buciau guldes. Bet siaip serbas yra irgi gerai. Dedam pliusa.

  3. Zenka

    Pasiimkit Minnerathą, pasižiūrėkite į jo žaidimą. Tikrai bus naudingas Ulei, ir dar gali į 4 slinktis. Nepasigailėsit

  4. ....

    Žiūriu visai greitai judam su pirkiniais. Tikėkimės neprašovėm. Tik įdomu kaip su komandos atmosfera bus, jeigu pusę komandos pasikeis ? Kiek girdėjau Žalgiris visai norėtų Limą pasilikt, kas manau visai į naudą būtų. Jis čia jau apsipratęs ir prie komandos gerai pritapo.

  5. 15min

    zalgirio vasara saro planas ir du esminiai uzdaviniai

  6. sudeti rikiuoja saras

    jasikevicius su zalgirio treneriu stabu jau ilga laika dairosi zaideju ir savo pasiulymus perduoda motiejunui kuris tada derina komandos finansines galimybes