Gundančio pasiūlymo sulaukęs L.Lekavičius kelia sparnus į Graikiją 58

Kauno „Žalgiryje“ kaip krepšininkas subrendęs 23-ejų metų įžaidėjas Lukas Lekavičius nusprendė pradėti legionieriaus karjerą ir artėjantį sezoną gins Graikijos čempionų Atėnų „Panathinaikos“ komandos garbę.

Kauno „Žalgirio“ krepšinio piramidę nuo pagrindų praėjęs L.Lekavičius dvejus metus rungtyniavo jaunimo komandoje ir, įrodęs savo vertę, 2013 metais prisijungė prie pagrindinės Lietuvos čempionų komandos.

Dar kitą sezoną šilališkis tapo svarbia „Žalgirio“ komandos dalimi, 2015 metais debiutavo Nacionalinėje vyrų krepšinio rinktinėje, o praėjusį sezoną sužaidė sėkmingiausią savo karjeros etapą stipriausioje Europos krepšinio lygoje Eurolygoje vidutiniškai rinkdamas po 8,5 taško bei atlikdamas po 3,5 rezultatyvaus perdavimo.

Žaidimo kreivę į viršų kasmet kėlęs žalgirietis užsitarnavo garsaus Europos krepšinio specialisto ispano Xaviero Pascualio dėmesį ir sulaukęs gundančio pasiūlymo negalėjo jo atsisakyti.

„Tai turbūt sunkiausias mano sprendimas gyvenime. Išties nelengva žengti šį žingsnį, palikti Kauną, tiek daug man davusį trenerį Šarūną Jasikevičių, visus komandos draugus bei visuomet mus palaikančius gerbėjus. Ilgai dvejojau, tačiau manimi susižavėjimą išreiškė jau keletą metų iš arti mano žaidimą stebintis strategas X.Pascualis, pats asmeniškai mane įkalbinėjo, tad nusprendžiau versti naują savo karjeros puslapį bei žengti tolyn“, – emocingai kalbėjo iki šiol tik „Žalgiriui“ atstovavęs įžaidėjas.

„Labai gaila, kad turime paleisti Luką. Bandėme išlaikyti ir tikrai to neplanavome, bet nepavyko atlaikyti Atėnų „Panathinaikos“ konkurencijos. Graikų klubas dėjo dideles pastangas, kad Lukas atvyktų pas juos, – sakė Kauno „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas. – Dabar lauks sudėtingas darbas ieškant kuo pakeisti išvykstantį žaidėją.“

Atėnų „Panathinaikos“ pasinaudojo L.Lekavičiaus kontrakte numatytos išpirkos galimybe.

Komentarai

  1. molinis m.

    Tavo P.Motiejunai eiline kliurka vadyboje,kaip tu gali dirbti Zalgirije su tokiu atsinesimu i darba,tik babkes skaiciuoji savo ir nesavo,,galejai anksciau sutarti pratesti,o dabar grauzk nagus su Saru…….

  2. ???

    kaip antras izaidejas buvo tobulas. dabar is lietuviu nebent vasiliauskas (gerokai prastesnis)…

  3. galimi variantai

    1)kalnietis/grigonis/gecevicius? 2)legionierius,vokieti skolinant kitam klubui

  4. ???

    jo jo, gecevicius izaidejas jam… o jei cia turi omeny, kad pangosa stumt I pg tai irgi lb prastas variantas

  5. @

    grigonis irgi ne izaidejas,o SG/SF,bet ji daug kas siulo. siaip gerai butu mazas,greitas scoreris, galbut koks amerikietis kaip logan uz antra pg

  6. ???

    abejoju kazkaip, kad saras noretu scorerio I pg pozicija. jei ir nebutu labai geras kurejas, tai vistiek manau butu pass first tipo zaidejas. tai kogero afroamerikieciai atkrenta, nedaug tokiu kaip Lorenzo Williamsas. Bus koks europietis is ulebo. Man tai cia blogiausias variantas kas is lietuviu galejo iseit. Iseitu Jankunas at Ule, tai ploji dideles saibas ir ieskai legionieriaus gero. Iseitu kazkuris kitas, tai dar paprasciau. O dabar tai nei sis nei tas… daug pinigu nemokes antram izaidejui, o kazkokia vidutinybe vietoj Luko gaut tai jau zingsnis atgal. Kad ir butu neprastesnis zaidejas, bet Lukas budavo isskirtinis toks ir kaip zaidejas ir kaip asmenybe… ir aisku lietuvis mylintis zalgiri. Per anksti pradejau dziaugtis pabaigta komplektacija.

  7. ....

    Žiauriai gaila… Bet tikiuosi vadovai supranta, kad užsieniečių komandoje ir taip jau daug ir į Luko vietą turi būti ieškomas tik lietuvis.

  8. Nera

    Lietuvių įžaideju, kalnas turi kontraktą, nemanau kad Lukas pasiruošęs šitam išvykimui vėl deja kaip ir Gudaitis susigundė pinigais, o žalgiris turi du įžaidejus, ko čia triedziar?

  9. kns

    Šarūną Vasiliauską imti ir viskas. Antru įžaidėju bus gerai, Micičius pagrindinis jug bus. Ir pinigų sutaupysim ir visai Vasiliauskas gerai žaidė tiek Ispanijoj , tiek Turkijoje. Ir nekiškit čia tų Grigonio ir Gecevičiaus jie jug ne įžaidėjai, o gryni atakuojantys gynėjai.

  10. laukiam naujo

    dėl Grigonio svaigsta kažkas: 1. jis ne įžaidėjas 2.jis turi kontraktą, tai Luką parduodam, o Grigonį išperkam? Yra variantų kad ir su Gecu, Micičius, Pangosas, Valinskas pg, gecas sg,. Dėl legionieriaus irgi nieko baisaus, kažkas rašė, kad nenorės juoduko scorerio, galima pagalvoti, kad Lukas buvo ne scoreris, o grynas įžaidėjas puolimą valdantis puikiai ir mažai į kašį žiūrintis

  11. Edvinas L

    Sekmės Lukui :) , ir ieškom jauno lietuvio į jo vieta iš dubleriu gal suras Šaras :)

  12. Kas galvoja galva tie supras

    Džiaugiuosi dėl Luko ir linkiu sėkmės, mums Tavęs labai trūks. Bet jeigu į komandą bus sugrąžintas Kalnietis – grąžinsiu abonementą. Su visa pagarba Mantui, bet tikiuosi treneris jo kandidatūros net nesvarsto.

  13. ....

    Mes jau kažkokia žaidėjų auginimo ferma patapom. Paruošiam žaidėjus kitom komandom, o paskui kiekvienais metais iš naujo reikia visą sudėtį surinkti. Kol neišlaikysim komandos branduolio niekada netapsim Europoj konkurencinga komanda.

  14. to ......

    nėra tokių klubų su Žalgirio ar mažesniu biudžetu, kurie ką nori, tą ir išlaiko, reikia džiaugtis, kad užauginame, neskiti daug turtingesni ir su savo dublerių komandomis sau išvis nieko neišaugina, pas mus dabar Jankūnas, Ulanovas, negi neaišku, kad neįmanoma išlaikyti žaidėjo, kai jam ne šiek tiek didesnį, o dvigubi didesnį atlyginimą pasiūlo?

  15. na

    Girdziunas butu neblogas varjantas, tikriausiai ir pats noretu eurolygoj pazaist , ne jauniklis jau

  16. Seibuti lauk

    Milziniska netektis, Motiejuno fiasko. Prarado Luka, o ispirkos gavo tik 100 000 €. Neisivaizduoju ka galima butu pasikviesti i jo vieta. Situacija tokia, kad turim 2 izaidejus uzsieniecius, todel nekviesciau nieko, o suteikciau sansa Valinskui. Is pradziu jam bus sunku, bet greitai uzaugs.

  17. :(

    vadyba turbut tikejosi,kad lukas toliau ars uz centus. jokios pagarbos jaunam zaidejui,nieko keisto kad isejo

  18. abb

    Gal Velicka pasiskolinam? paaukles Saras, paugins rinktinei izaideja antra

  19. ???

    sakot kaikurie turim du izaidejus…. valinskas eurolygai dar nepribrendes, micicius traumu maisas. visi kiti nera izaidejai,

  20. Pau

    Visi rasot grigonis,kalnietis..kiti ir girdziuna siulot…kaskaip visi ant didelio klaustuko…kalno alga bus perdidele..pagal jo zaidimo kokybe manau..gecevicius..nelabai izaidejas..nebent pangosa statyti tada i pg…arba ira ir juskevicius adas :) bet as kaskaip..uz legionieriu turbut…

  21. @

    Peyton Siva is albos butu vienas geriausiu variantu,tik neaisku kokia jo ispirka nes turi sutarti dar metams

  22. Seibuti lauk

    Faktas toks, kad Luko zaidimas tapo labai kokybiskas, o alga… Seibuciui simtus tukstanciu uz nieka mokejo, tai bande per Luka atsigroti ? Galvojo dar metus plesysis uz asaras. Isejo. Panatinaikas nusipirko puiku izaideja, bet uz pigiai ir rankom ploja. O mums dar 1 legionieriu ieskotis ? As sakau gana, jau ir taip 6. Sutikit, uz sava zymiai maloniau sirgti. Prasiko zmogu, tegu auginasi sekanti, nera to blogo, kas neiseitu i gera. As uz Valinsko sansa.

  23. zalgiris

    lukas lekavicius apsisprende po dvieju pokalbiu su saru nesijaudinu kas ka pagalvos

  24. nenuostabu

    kur jau galejo atsisakyti sesis kart atyginimo ilga laika stebejo pascualis luka kvietesi tai is cska ir neatsispirsi kai pasiulo tris kart daugiau westermanui

  25. Zf

    Logan

  26. luka

    bent stebesim eurolygoje kaip jam seksis prisitaikyt lauksim uzvaziuojant i kauna

  27. jerom

    jerom randle

  28. P.motiejunui

    tu esi vadybos molis,pagal lenkus jie policininkus vadina moliais,klube apsistates spintomis,kurios tik laka kava ,siknnas augina,gauna pinigu nelabai maziau uz luka,kodel tu tokius pinigus mokejai vis 250000eurSeibuciui,Javtokui ir kitiems,Lukas are,o tu jam mokejai kelis centus,grasius,jis zaide uz lekste sriubos,tu arogantas ,pasikeles,tau zaidejai px ,kurie tur but nesidalina,Grigonis pasiunte toliau tave.prasikai Kulboba,Velicka ir daug kitu ,sabas nesiseka Zalgiriui – nesamone,jei vadybos grybai nesiskaito su zaidejais,tai gauna atgal,sensti ,dairaisi i viena vilno paslemeka panasus,vienos kliurko ,samdikite psichologa,kad su zaidejais zneketu,o tai vadybos grybai nezinuote,kuom alsuoja zaidejai,paskui jums spyris sikna,moliai…..

  29. neversk visos bedos

    motiejunui ira kaip ira juk patys nustebo del luko sprendimo sokiravo

  30. Nesveiki

    Avinai, baikit varyt ant Motiejūno, Lukui buvo siūloma ta pati suma per tris sezonus kurią graikai pasiūlė per du, čia buvo jo sprendimas, ar gal reikėjo jam mokėt tuos 400? Nevertas jis tokiu pinigu zalgiryje, tas pats buvo su gudaiciu, linkiu kad Lukui labiau pasisektų, bet tuo netikiu, nes labai jau specifinis žaidėjas.

  31. Seibuti lauk

    O tu uz ka Motiejunui sikna laizai ? Gal priminti kaip jis Zourosa pakviete ir kiek komandai tai kainavo ? Ne vienam Lukui tos pinigu sumos butu uzteke. Izaidejas lietuvis zalgirietis prarastas uz grasius. Sakyciau pusvelciui. Is musu realai cska panatinaikosai voge ir vogs zaidejus, jie turtingi, bet ne 100 000 euru suma uz zmogu turi sumoketi kaip elgetai kokiai.

  32. Saulius

    Ko jus cia strateguojat ka imt? Niekas i jusu norus nezes tam yra treneris ir valdyba, manau saras suras puikia iseiti. Nera lengva Zalgiriui su tokiu biudzetu issaugot zaidejus, o jei taip norit legionieriu ar issaugomu Lietuviu tai maziau verkit daugiau skirkit parama!

  33. idomu

    cia tiesa, kad motiejunas su javtoku I vasaros lyga vyks?

  34. vasaros lyga

    Dabar kaip i luka vieta gali but visko

  35. P/Motiejunai -pasikeles arogante

    kaip turi tavo vadyba i
    ir tu suesti zmogu ,supanciuoti jo prota,-G.Rutkauska,kad buves tikras zalgirietis jis
    nueitu i mirtinu priesu lryto stovykla,sporto direktoriumi,tu tikras politrukas,pazengei daugiau uz Navikauska,va islenda yla is maiso,kad zaidejai bega is koMANDOS,,klube bardakas,PAS JUS VYKSTA,kaip pas rusus ,premijuojamI nieko nepridejusius,nubaubaudziam nekaltus,o viskas del to,kad laiKu pagirios nepadarytOs,viLnius renka i savo gretas didziausius ,,sulerius,maklerius,, Ir visokio plauko,, suseras,vadybos ase rink savo komanDa,kuri galEtu atsilaikyti pries ,,suleriu,, cunami,daryk isvadas,kol nevelu…..?nori vienas vadovauti,kad niekas nezinotu finansu,be rimtos vadybos komandos paramos,pralaimesi…?

  36. Vytas

    tik Girdziunas. daugiau kandidatu tiesiog nera. jei jo nepaims – bus antra motiejaus kliurka

  37. Ei

    Jus, kurie cia sika ant P. Motiejuno, tikrai neesate Žalgirio fanai, o elementarus pyzdabolai. Ismaneliai didieji. Ka reiks, ta ir pasiims S. Jasikevičius į uzsidejus, ir manau, tikrai bus neblogesnis nei Lukas. O jus cia bliaunat kaip asilu banda…

  38. Žaliai baltas

    Šarūną Vasiliauską imkit, kaip atsarginis puikus variantas. Dar reikia paimti Jokūbą Gintvainį žiūrint į ateitį,geras jaunas įžaidėjas, kuris puikią pažangą padarė žaisdamas Ispanijos Leb Gold lygoj. Žalgirio vadai atkreipkit dėmesį į tokius žaidėjus. Dabar jūs tik matot tuos kurie Saboninėj žaidę.

  39. To seibuti lauk

    Eik tu nach.., avine, atsibodai su savo išvedžiojimais ir tu ir dar vienas asilas čia rasinejantis, su tavim silpnaprociu net nėra ko dikutuot, ir bendrai ko čia visi jaudinames yra normalus treneris normali valdyba ir nuspręs

  40. lauk Seibutį

    skystaproti, nesinervuok, geriau atsigerk šilto vandens su ricina.

  41. galiu

    dar kartą tau pasiūlyt eiti į pievas drugelių pasigaut

  42. Seibuti lauk

    O as nieko pries, jei ricina su vandeniu maisysi 1 prie 1

  43. tau

    vietoj smegenu ricina praskiesta bet tuo ir baigsiu , cia tikrai ne ta vieta kur reiketu tokias nesamones rasineti

  44. Seibuti lauk

    Kaip matau ricina tau, silpnaprociui anatomui, isejo i nauda, kad uzsiciaupei, su kuo ir sveikinu.

  45. ???

    nu va, ieskomas tikras izaidejas, o ne joks sg. dabar tik klausimas ar bus dar vienas amerikonas ar europietis. noretusi tokio labai greito kaip lukas, kad butu priesingas nei micicius.

  46. vasaros lyga

    javtokas kaip direktorius vyks kartu su motiejunu stebet is arti nba vasaros lygos runktyniu

  47. vytelis

    Kol kas Motiejunas Zalgiryje dirba tikrai gerai .O tiems kurie ant jo stumia ,pasiulyciau vitaminus smegenims

  48. Ro

    O ką aš sakiau !
    Žalgiris Lekavičiaus neišlaikys. Labai gaila, kad jo mūsų komandoj nebebus.

  49. R

    Tikrai gaila, bet linkiu Lukui kuo didžiausios sekmės. Tuopačiu linkiu tvirtai isitvirtinti naujoj komandoj ir jokiais būdais nekeliauti į NBA kurioja tik trintu suolą.

  50. R

    Neduok Dievę paims Klaidietį. Žalgiriui vėl bus šakės. Su juo LKL 1 vieta 50% , EL 10-12 vietos per stebūklą. Nebent jis būtu atsarginis ir žaistu 3-5 nin per rungt.

  51. Aisku

    kad gerai dirba, bet matyt ne visiems patinka iš veido, o ir garantuotai yra sumokama kad stumtu ant vadovų specialiai

  52. sik nalaiziams motiejuno

    Blogai motiejunas dirba ,kokias sutartys pasirasineja,kaip biski prakutes zaidejas spjauna i kluba , ji isauginusi,kas pamoja kruvele pinigu,ten ir bega,klaida tu padarei Lekaviciau,nors uz sriubos lekste butum pazaides.bet gautum neikakaiojomu pamoku,graikai ne tokius asus sulauzo zvaigzdes,o jeigu nepasiseks,ismes ,kaip muse is barsciu,, skrudzas ,vadybos grybas,mokejo asara.jis padejo ant zaidejo,paskui stebisi,kad pabego,kur seibucui mokejo 250000,uz ka,gal uz atkta…?O tau lukas nelinkesiu sekmes,nes pasirodei,kaip skura,viena diena viena,kita diena,labai su komanda pasielgei negerai,kaip tave ismes,jei kas nepiseks,oar gausi trauma,ten sutartys ,one kaip molinis motiejus sudaro,toikias klurkea daro.tu esi si……?

  53. lukai

    tu pasirodei kaip moteris kuri parsiduoda uz pinigus,sako yla islenda is maiso…..,gyvenimas parodys ,kas teisus……

  54. Kiek

    Gauni už savo kliedesius?

  55. OTTO

    Aciu uz video,vadybai galima pliusa uzdeti ir P.Motiejunui,gal but bus geresnis ir uz Luka….?

  56. tghj

    Gaila jog tu taip nusprendei. Dabar tau liko du likimo keliai.
    Arba tu įsitvirtinsi arba krisi labai žemai, o vėliau bus po laiko grįžti į šį kelia.