Kauno „Žalgiris“ apdovanotas už nuopelnus Eurolygos projekte 1

Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubas Belgrade vykusioje Eurolygos konferencijoje buvo pagerbtas už veiklą „One Team“ projekte. Lietuvos čempionų komanda buvo paskelbta laimėtoja ir apdovanota už geriausią „One Team“ projekto programą bei jos vykdymą. Toks apdovanojimas įteiktas pirmą kartą Eurolygos istorijoje.

Į geriausios „One Team“ projekto programos apdovanojimą pretendavo tokios komandos kaip Stambulo „Anadolu Efes“, Madrido „Real“, Barselonos „FC Barcelona“ ir Valensijos „Basket“.

„Mes didžiuojamės ir esame dėkingi, jog būtent mums atiteko pirmasis toks apdovanojimas, – konferencijoje kalbėjo Akvilė Dagilytė, kuri koordinavo Kauno „Žalgirio“ vykdomą „One Team“ projektą. – Kad ir kaip bebūtų, mes tokiuose projektuose dalyvaujame ne tam, kad būtume apdovanoti. Visada malonu būti pripažintiems, bet mes ir toliau stengsimės padėti žmonėms Kaune.“

Eurolygos vadovas Jordi Bertomeu pažymėjo, jog krepšinis nėra vien veiksmas aikštelėje. Pasak jo, klubai sezono metu nuveikia kur kas daugiau.

„Akivaizdu, kiek per pastaruosius penkerius metus klubai ir žaidėjai nuveikė savo bendruomenėse, – apie „One Team“ projektą pasakojo Eurolygos vadovas. – „Žalgiris“ dirbo labai sunkiai tam, jog savo bendruomenėje padėtų tiems, kuriems labiausiai reikėjo pagalbos. Būtent apie tai ir yra „One Team“ projektas.

„One Team“ projekto pagrindinė misija – ugdymas per krepšinio žaidimą. Vykdant programą ne tik žaidžiamas krepšinis, įvairūs komandiniai žaidimai, bet ir kalbama jaunuoliams aktualiomis temomis. Pirmiausiai – skiepijamas poreikis nuolat kelti sau tikslus, planuoti ir juos įvykdyti. Šiai temai skiriama didžioji dalis vykdomų sesijų.

Į projekto veiklą įsitraukia ne tik krepšininkai, užsiėmimuose dalyvavo ir „Kauno Žalgirio“ futbolo komandos žaidėjai, po užsiėmimą kiekvienai grupei ne vienerius metus koordinuoja ir sporto psichologė Aistė Žemaitytė.

Tikrasis programos poveikis matosi apklausus projekto dalyvius. Jie įvardina, kad „One Team“ juos išmokė komandinio darbo, susikurti ir laikytis taisyklių, palaikyti kitus – ne tik veikti už save, išklausyti ir geriau suprasti kitus, pasitikėti savo jėgomis, pagalvoti apie padarinius prieš ką nors darant.

Komentarai

  1. BC

    Maladec!!!!