Milane „Žalgiris“ iškovojo didžiausią visų laikų Eurolygos išvykos pergalę (VIDEO) 27

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai sužaidė įspūdingas rungtynes ir pasiekė visų laikų didžiausią savo pergalę Eurolygos išvykos mače. Ketvirtadienį žalgiriečiai laimėjo visus kėlinius, sutriuškino Milano „AX Armani“ komandą 94:62 (25:20, 25:11, 20:10, 24:21) ir po šeštojo turo į savo sąskaitą įsirašė trečiąją pergalę.

Kauniečių taškų kraitį Milane prasiveržimu atidarė Artūras Milaknis, iš toli pataikė Kevinas Pangosas, netrukus atsilikimą iki 7:8 mažino puikaus komandos draugo perdavimo sulaukęs Brandonas Daviesas. Sausą septynių taškų atkarpą tęsė iš vidutinio nuotolio pasižymėjęs Paulius Jankūnas (9:8), tačiau tolimų šūvių dėka varžovai perėmė iniciatyvą – 11:14. Po pasitarimo drąsiu tritaškiu atsakė A.Milaknis, Antano Kavaliausko perdavimą lengvu dvitaškiu įtvirtino pusiausvyrą atstatęs P.Jankūnas – 16:16. Kiek užstrigusį žalgiriečių puolimą pažadino komandinėmis pastangomis puikiai išnaudotas B.Daviesas, o puikaus pirmojo kėlinio finiše (9:0) žodį tarė penkis taškus iš eilės surinkęs Edgaras Ulanovas – 25:20.

Antrajame kėlinyje Lietuvos čempionų puolimas toliau sukosi aplink E.Ulanovą, kuris ne tik pelnė septintąjį tašką paeiliui, bet ir sėkmingai asistavo P.Jankūnui – 29:22. E.Ulanovas toliau terorizavo dizainerių krepšį, šįkart, tolimu metimu, savo indėlį įnešė Axelis Toupane, o po K.Pangoso tolimos bombos, pranašumas išaugo iki 39:24. Įspūdingą atkarpą 27:4, nuo pirmojo ketvirčio pabaigos, pratęsė vis laisviau jautęsis A.Toupane – 43:24. Visišką kauniečių dominavimą dar labiau pasaldino Vasilije Micičiaus užmestą kamuolį efektingu skrydžiu pavertęs Aaronas White‘as, „Mediolanum Forum“ arenoje vis garsiau aidint lietuviškoms skanduotėms, nepaisydamas trigubos gynybos pasižymėjo B.Daviesas – 47:24. Penkių minučių taškų sausrą „AX Armani“ nutraukė atsilikimą mažindami iki 47:31, tad prieš vieną paskutiniųjų išpuolių pirmoje rungtynių dalyje, pasitarimą sušaukė Šarūnas Jasikevičius. Ją puikiai išnaudojo tolimu dūriu pirmą mačo pusę uždaręs bei šeimininkų šturmą kiek numalšinęs K.Pangosas – 50:31.

Po didžiosios pertraukos varžovai į aikštelę žengė su nauja energija ir rėžė žalgiriečių persvarą iki 50:35. Į šeimininkų bandymus artėti skaudžiu tritaškiu jiems atsakė A.Milaknis, gražų kamuolio judėjimą baudos aikštelėje dvitaškiu įformino P.Jankūnas, verpstę metimu kaire ranka atliko B.Daviesas – 57:39. Kėlinukui įsibėgėjus pasipylė tolimų metimų kruša, kurią pradėjo iš toli su varžovo pražanga pataikęs V.Micičus, o vainikavo naują rekordinės persvaros ribą tritaškiais nustatę A.Milaknis bei P.Jankūnas – 66:41. Sustoti žalgiriečiai neketino: juvelyrinį V.Micičiaus perdavimą per nugara taškais pavertė aikštelėn grįžęs A.White‘as, gynyboje atidirbo bloku pasižymėję A.Milaknis ir E.Ulanovas, o dar vieną užtikrintą dešimties minučių atkarpą užbaigė baudas sumetęs A.Kavaliauskas – 70:41.

Ketvirtojo kėlinio pradžioje žiūrovai išvydo tikrą tritaškių fiestą, kadangi į K.Pangoso ir A.White‘o tolimus metimus lygiai taip pat atsakė ir „AX Armani“ krepšininkai – 76:47. Šeimininkus į dar gilesnę duobę stūmė iš vidutinio nuotolio pasižymėjęs „Žalgirio“ kapitonas P.Jankūnas ir prie baudų metimų linijos apsistoję Dee Bostas bei A.Toupane – 83:47. Rungtynių baigčiai nebekėlus abejonių savojo šanso sulaukė ir jaunimas: tolimą bombą smeigė komandos tritaškių statistiką dar labiau gerinęs Paulius Valinskas, tris taškus, tik kitokiu būdu susirinko atotrūkį iki 89:52 didinęs Gytis Masiulis. Per likusį laiką įspūdingą Lietuvos čempionų pergalę rezultatu 94:62 įtvirtino jaunieji žalgiriečiai P.Valinskas ir G.Masiulis.

„Žalgiris“: P.Jankūnas 13, B.Daviesas 12 (4/4 dvit.), K.Pangosas 12 (4/6 trit., 5 atk. kam., 5 rez. perd.), A. Toupane 11 (5 atk. kam.), A.Milaknis 11 (3/4 trit.), E.Ulanovas 10, A.White’as 7, P.Valinskas 7, G.Masiulis 4, V.Micičius 3 (5 atk. kam., 7 rez. perd.), D.Bostas 2, A.Kavaliauskas 2 (5 atk. kam.).

„AX Armani“: A.Goudelockas 13, J.Theodore’as 11, V.Micovas 7, M.Kalnietis 7.

Komentarai

  1. Zigmas
  2. R

    Žalgiriui linkiu sėkmės žaidime
    Čeponiui komentaruose :D:D:D

  3. zalgiris

    Gudaitis sutrikes amani ismusem is veziu

  4. zalgiris

    2 kelinis fantastiskas zalgiriui siam sezone

  5. zalgiris

    Na ulanovas ant spurto padave super 50 tasku

  6. zalgiris

    Kosmosas spurtas 29-4

  7. ule tai nesveikai tritaskiu pataikyma pagerines :) kol kas super viskas

  8. Zalia Balta

    Ulanovas beast mode fokin predator

  9. j

    Tas čeponis pusprotis. Nesužaista puse rung jau sako mes laimėjom. Glušas kitaip nepavadinsi

  10. jankis nuo lentos :dd

  11. haha

    spardo kaip šunis net juokas ima užgaidins armanius ilgai nepamirš

  12. ispudinga

    Zalia balta zalia balta geriausios zalgirio runktynes armani palikt 41 taska po 3

  13. su pergale

    Kiek jus galit tą nevykėlį Kavaliauską laikyt 3 pražangos puolime neimeta neatkovoja kamuolių nenori žmogus žaist spirkit nach jį lauk

  14. Justas

    Nuostabi pergale

  15. fantastiskas vakaras

    Tiesiog idealiai viskas jos nuostabus perdavimai puikiai atliktas darbas

  16. nujo

    Ir vel kavaliauskui prastos runktynes kaip ir pernai gudaicio neapzaide prazangos puolime

  17. zalgiris

    Norejosi geresnio bosto debiuto

  18. zalgiris

    Miciciaus nuostabus perdavimai whitui

  19. zalgiris

    Taip ir toliau reikia pergaliu butina pries zemiau esancias komandas butu tobula laimet pries malaga baskonia

  20. Samb

    Saunuoliai visus su grazia pergale

  21. Kurtinaitis

    bostas grėbliarankis visi metimai pro šalį inkaras komandos netikiu kad jis patobulės,jei būtų neatleidia vadžių ir sumetę 10 tšk daugiau turnyrinėja lentelėja aplenktų valencija taškų skirtumu gaila pasigailėjo tų šunsnukių

  22. To kurtinaiti

    Kause tu bostas po menesio pertraukos ir po traumos.

  23. o

    jums daugiau nieko nesinori tik kad kavalas negrybautu ir bostas pataikytu? Tai apgeiletini norai , as tai noreciau kad zalgiris visada taip sluotu varzovus, visus su pergale!!! Kai kuriems linkiu is uzpakalio vielas issitraukt, tada ir snukiai sypsotis prades.

  24. to 01 43

    Poch kad po traumas toks 2chas kaip tu ir po traumos pagraužia juodą

  25. My

    Gal yra kur nors vaizdo yrašas?

  26. zalgiis

    dabar puiki proga toliau pratest pergaliu serija ipac su zemiau esanciom komandom unicaja baskonia

  27. Veemz air lines

    Unicają nurašyti būtų kvaila ji patvarkė Cervieną 14 tšk o beskonia tik vienu tašku pralaimėjo Khimkiams nors vedė beveik visas rungtynesčnegalima tikėtis lengvo pasivaikščiojimo nors įmestų tašlkų ir praleistų yra geriausias iš aplinkinių bet pralaimėjim as sukomplikuotų situaciją