Žalgiriečiai neatsilaikė prieš Vitorijos „Baskonia“ puolimą (VIDEO) 26

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai neatsilaikė prieš pastaruoju metu įspūdingai rungtyniaujančios Vitorijos „Baskonia“ komandos puolimą. Trečiajame kėlinyje turėtą 26 taškų deficitą žalgiriečiai buvo sumažinę iki vienženklio skirtumo, tačiau galiausiai nusileido 17 tritaškių pataikiusiems varžovams 77:97 (15:21, 17:33, 25:16, 17:25).

Susitikimo pradžioje „Žalgirio“ sumanymas buvo aiškus – laužti varžovų gynybą per komandos kapitoną Paulių Jankūną, tačiau šis planas ne itin pasiteisino – 2:9. Įsivyravusią tylą metimu iš vidutinio nuotolio nutraukė Axelis Toupane, tolimą dūrį paleido Artūras Milaknis, o po dar vieno A.Toupane dvitaškio atsilikimas ištirpo iki 9:12. Be priežiūros paliktas A.Toupane toliau baudė baskų komandą, bet šie atakų organizavime surasdavo kur kas daugiau opcijų, tad pasitarimą teko šaukti Šarūnui Jasikevičiui (11:21). Kėlinuko pabaigoje atstumą iki 15:21 sumažino baudos aikštelėje kelius prasiskynę Aaronas White‘as bei Edgaras Ulanovas.

Apsukęs galvą visai „Baskonia“ komandai keturis taškus susirinko Vasilije Micičius, drąsiu metimu iš vidutinio nuotolio pasižymėjo Paulius Valinskas – 21:24. Vis garsesnės žiūrovų armijos palaikomi kauniečiai demonstravo neblogą puolimą: įsidrąsinęs dar kartą nesustabdomą prasiveržimą atliko V.Micičius, šešis taškus rinko P.Jankūnas, bet kitoje aikštės pusėje pasipylė artėti neleidę tolimi metimai (29:35). Įsismaginę svečiai apsukų nemažino ir po dar trijų tolimų šūvių pavojingai truktelėjo į priekį – 30:44. Lengvo šoko ištiktus Lietuvos čempionus pažadinti bandė V.Micičius, tačiau vieno jo energijos buvo per maža – 32:54.

Po didžiosios pertraukos „Žalgirį“ iš duobės bandė traukti A.Milaknis ir ledus pralaužęs Brandonas Daviesas, bet kitoje aikštės pusėje krito vienuoliktasis ir čia pat dvyliktasis svečių tritaškis – 38:62. Įkvėpti žalgiriečius ėmėsi tikru komandos vedliu tapęs P.Jankūnas, kamuolį perėmė jaunasis P.Valinskas, o tribūnas žadino iš viršaus įkrovęs A.White‘as – 52:68. Papildomų emocijų iš aistruolių įgavusiems šeimininkams sausą 13 taškų atkarpą tęsė tolimą bombą įskraidinęs P.Valinskas ir prie baudų metimų linijos stojęs Antanas Kavaliauskas – 57:68. Tiesa, prie kurtinančio triukšmo varžovams pavyko nutraukti taškų sausrą, tad prieš lemiamą rungtynių ketvirtį komandas skyrė trylika taškų – 57:70.

Ketvirto kėlinio pradžioje po ilgos pertraukos skirtumas sumažėjo iki vienženklio, kuomet krepšio link prasibrovė A.Milaknis, o septintąjį V.Micičiaus rezultatyvų perdavimą dvitaškiu įtvirtino A.Kavaliauskas – 61:70. Tritaškiu iš krašto dar labiau kauniečius artino A.White‘as – 64:71, bet netrukus visas dviejų minučių darbas pavirto niekais, mat deficitas vėl išaugo iki 64:76. Po pasitarimo į aikštę rezultatyviai sugrįžo komandos kapitonas P.Jankūnas, kurio du dvitaškiai pastebimai nurėžė atsilikimą – 68:76. Tiesa, intensyvų žalgiriečių spaudimą atlaikę baskai greitai atsitiesė ir gesino paskutines Lietuvos čempionų viltis (70:89). Per likusį laiką iš toli pataikė A.Milaknis ir E.Ulanovas, tačiau įspūdingai tritaškius suleidę varžovai Kauną paliko aukštai iškeltomis galvomis – 77:97.

„Žalgiris“: P.Jankūnas 20 (8/12 dvit.), V.Micičius 12 (4/4 dvit., 8 rez. perd.), A.Milaknis 10, A.White’as 9, P.Valinskas 7, A.Toupane 6, E.Ulanovas 5, B.Daviesas 4, A.Kavaliauskas 4, D.Bostas 0, K.Pangosas 0 (7 rez. perd.), M.Sajus 0.

„Baskonia“: R.Beaubois 19 (6/8 trit.), T.Shengelia 19 (5/7 dvit., 8 atk. kam.), J.Voigtmannas 15 (6/8 dvit., 8 atk. kam., 4 rez. perd., 2 blk.), J.Grangeris 14 (4/6 trit., 5 atk. kam., 7 rez. perd.), M.Janningas 11.

Komentarai

  1. diedas

    Krv tas Kavaliauskas su Milakniu…

  2. vveemz da boss

    eina nach duok tu jiem amoniako pauostyt prieš rungtynes pakelt energijos lygius grybauja savo aikštėj jokios pagarbos žiūrovams viso gero eurolyga

  3. as

    30 tasku prasileidom vien tritaskiais per pirma puse. 10/16

  4. barzdyla kiauras kaip samtis no offence

    Reikia tikrai atiduoti Barzdą ir Milaknį ant svarstymo palikti jis pataiko tritaškį bet praranda 2 kamuolius per tą patį laiką gaunasi kažkur minus 1 jo indelis į komandą dabar turėstit daug laiko nes liks tik medinės taurės lyga galėsite ieškoti kuo juos pakeist

  5. Arturas
  6. TT

    Tikras lygis pardomas namuose, cia ne pries Malaga lost be pagridzino zaidejo, ar visiskai jau antri metai subyrejusia Barcelona, ir ne pries Maskvos milijonierius. Tiesiog gal pašvilkit Arturiukui , Šarunas tai myli. Pasšvikite tie kur autobusias atvežami iš Panevežio, Marijampolės, Alytaus , o pergales kai nera, taip nera. Siandien ir kovos nera- apie 22:5 pralosta atkarpa. O Šarunas , lai visus paukleja tik ne save ir vel pagiria neabejotinai Eurolygos lygio zaideja, snaiperi Arturiuka.

  7. Regis

    Gėda…. Kaip taip namie nevykdyt žaidybinio plano… Mažiau laupsint gal varžovų trenerį ir labiau pasitikėt savim…

  8. jstl

    tupanas gal gaus kazkada kokias 20min pazaist? zalgiris tik del mazo biudzeto nusileidzia eurolygos superklubam, o 800K mokami kevalaui, milui ir tupanui. du gauna tokius pinigus tik del to, kad yra lietuviai, o kitas net sanso normalaus negauna

  9. Po pirmo kėlinio jau buvo beveik aišku

    Pagaidino kaip priklauso taip lėtai besismagindami net negaila labai jau pasijautė zvaigždėmis sėdo ant puodo neliko jokių šansų nes kiekvienos komandos žaidimas patobulėjas bet šitie komediantai kažkokioj paralelinėj visatoj užboksavo

  10. Darius

    Daug galima rasyti, kad ir tai, kad nuo -26 sugebejo iki -8 prisivyti, vilti uzdege. Bet kur jie anksciau buvo ? Per pirmus 2 kelinius ispanai mums leido mesti tik 3 tritaskius, o patys mete 16 ir pataike 10. Ir jie mete laisvi, o mums isvis mesti nedave. Tas ju Buabubua kiek norejo, tiek sumete. O Pangosui neleido nei 1 karto tritaskio ismesti. Tai kame reikalas ? Kaip taip gali buti, namuose pasimete 2.5 kel zaide, tik tada gintis pradejo. Toluau, Davies gi vel visai nesugeba atkovoti kamuoliu, vos 1 atkovojo. O kai zaidzia Bost, as uzsidedu rozinius akinius, nes be ju vaizdas kraupus. Ispanu izaidejas Granger miela malonu ziureti kaip losia, o musu … siaip geras zmogus Davies, komandiskas toks, bet silpnas. O tokiu kaip Bost nuliu pilni Italijos Ispanijos antru lygu cempionatai.

  11. SAMB

    Su legionieriais tai pramesta konkreciai del Davies irToupane viskas aisku nieko nebus bet del boost buvo viltis kazkokia bet dabar ispudis toks kad jis ne tam leveli losia o siaip tai legionas turi tempti komanda bet Pangos ir dar Misic odaugiau tai nieko ir nebus gero is tokio legiono

  12. Pamirsti

    Reikia ir varyt į priekį,buvo. tiesiog dieną tokia

  13. Kurtinaitis Sabo Kentas

    gal tikrai parduotos rungtynės numetė realui limona zalgiriui limonke,šarunas su savo kentais suprato kad bet kuriuo atveju jiem nepavyks prasibrauti l 8 tai geriau skola plazai atiduos nes plaza jau parinasi ,u tokio lygio komanda negali tiek prarasti kamuolių nepagauti netiksliai pasuoti manau vien per klaidas pralaimėjo nes Konkistadorai po pirmos atakos kai Jankus subine trynė kazkuriam ispanui ir prametė o poto sekė dar kelios vaikiškos klaidos na nieko tokio juk durniu vėl prisirinks pilna arena ,beje nepamirškit abonentų nusipirkti nes po naujų brangs kad nereikėtų daryti fikso vėl

  14. gal

    kas galetu pasifruoti ka cia tas prirase? Nieko nesuprantu,

  15. Darius

    manau, kad jis prirašė, kad Šaras su kentais nepateks i 8, nes ten Plaza jau sėdi pirty ir parinasi parilkoje, o tokio lygio komanda niekaip negali nepagauti netiksliai pasuoti, nes tai neįmanoma, be to, po naujų brangs vėl viskas, bet į areną eis nemažai durnių. Dar jis parašė, kad kažkurioje atakoje Jankūnas išspardė konkistadorui subinę, o protokole tai nebuvo užfiksuota.

  16. vytautas

    paskaicius komentarus galvoje susivelia .Kiek daug slykstyniu yra.

  17. puiku

    kad yra gerai durnius suprantanciu, dekoju , bet visa tai kliedesiai apsirukiusio

  18. Gintaras

    O jus nepastebejote, kai varzovai pataiko is tritaskiu, zalgiris pralosia, nes dazniausiai meto laisvi, o zalgiris tiesiog nemoka gintis !!!

  19. 2gal

    Krvva ne visi glušiai gime Lietuviais supranta jų kalbą

  20. nezinau

    nezinau as kai studijau mokslini komunizma irgi nieko nesupratau , bet kakzaip praslydau per iskaita

  21. zalgiris

    du idealus macai per 48 valandas zalgiriui neimanoma del fundamentalios priezasties

  22. saras bosto forma

    as nekaltinu dee nes jis nera pasiruoses zaisti siame lygyje ypatingai pries tokias pajegias komandas jam reikia gerinti fizini pasirengima

  23. Darius

    Siemet Zalgirio gynyba kaip retis, mums po 90 tasku prikrato kas netingi. Kamuoliu nenusiimam po savo krepsiu ir tritaskiu metimu gaunam i valias. Kazkaip kitaip mus uzpuola, placiai. Visi pasuojasi, susikuria daug poziciju metimui, o musu Milaknis suka ir suka ratus po aikstele antri metai. As sakiau ir sakysiu, nieko greitesnio uz kamuoli aiksteleje nera. Nori greitinti zaidima – pasuok. Nori astrinti – pasuok. O kai paziuriu, iseina Bost ir per visa ataka isvis padaro tik 1 pasa, nes vienas laiko sviedini 20 sek, trins trina trina ir tada nezino kur det. Yra 2 ne komandiniai zaidejai be suvokimo, tai Tupacas ir Bost. Kazkokie is kitos sistemos. Tupacas gerai ginasi, pat atakose iskrenta is konteksto. O Bostas visur iskrenta is konteksto. Be visumoj kazkaip pas mus kamuolys nesuvaiksto. Jei pangos per visas rungtynes tritaskio neismeta, tai cia Saras kaltas. Tegu pabando kelias atakas Pangosa i atakuojancius pastumti, tegu kazkas kitas izaidineja.

  24. to vytautas

    tylėk senas impotente kas tave kalbina

  25. kaunas

    ka laukiam ketvirtadienio su efes laikas jau namie laimet nenuvilt sirgaliu kuo daugiau svarbiu pergaliu kilt auksciau

  26. Kaip

    Kur jus radot per kur zeti