„Žalgirio“ pergalių serija Eurolygoje nutrūko Belgrade 38

Kauno „Žalgirio“ pergalių serija nutrūko Serbijoje. Penktadienį žalgiriečiai sužaidė nerezultatyviausias šio sezono Eurolygos rungtynes ir pralaimėjo Belgrado „Crvena Zvezda“ komandai 65:77 (18:16, 13:17, 14:15, 20:29).

Rungtynėse pirmieji taškai kapsėjo į varžovų sąskaitą, kol ledus kauniečiams pralaužė Pauliaus Jankūno dvitaškis – 2:5. Iš kibios gynybos gniaužtų atsilaisvinęs iš toli iššovė Kevinas Pangosas, komandos draugo metimą pasaugojo Edgaras Ulanovas, tad po sunkios pradžios (2:8) komandas teskyrė vienas taškas – 7:8. Žaidimo skonį pajutęs K.Pangosas smeigė dar vieną tritaškį, nesustabdomai prasiveržė krepšio link ir svečiai jau pirmavo rezultatu 12:10. Likus kiek daugiau nei dviem minutėms į aikštelę žengė naujausias Lietuvos čempionų pirkinys Beno Udrihas, kuris netrukus dukart paeiliui užbaigė „Žalgirio“ atakas ir kauniečiams leido pirmą kėlinį laimėti 18:16.

Antrasis kėlinys startavo gražiu kamuolio judėjimu, kurį triuškinančiu dėjimu įtvirtino Aaronas White‘as, bet keletą atakų drausmingiau sužaidę „Crvena Zvezda“ krepšininkai persvėrė rezultatą – 20:21. Baudas sumetęs Brandonas Daviesas puikiai pastebėjo po krepšiu atsidengusį ir jau dėjimui pasiruošusį A.White‘ą, laisvu koridoriumi baudos aikštelėje pasinaudojo svarstykles žalgiriečių pusėn 26:23 nusvėręs K.Pangosas. Antroje ketvirčio pusėje svečiai kiek stabtelėjo ir tuo pasinaudoję Serbijos čempionai vėl pirmavo (26:27). Puolimui stringant lyderio vaidmens ėmėsi penkis taškus susirinkęs Artūras Milaknis, bet tai buvo viskas, ką „Žalgiriui“ pavyko nuveikti per ilgą laiko tarpą, tačiau ne ką geriau atrodė ir vos dviejų taškų pranašumą susikūrę šeimininkai – 31:33.

Po didžiosios pertraukos savo sąlygas primetę šeimininkai truktelėjo į priekį 31:38 ir privertė greitos minutės pertraukėlės paprašyti Šarūną Jasikevičių. Kauniečių tylą nutraukė juvelyrinis K.Pangoso perdavimas Antanui Kavaliauskui, baudų metimais saugų atstumą išlaikė K.Pangosas, E.Ulanovas ir Vasilije Micičius (39:44). „Žalgirio“ krepšininkams išgyvenant sunkų periodą bei skirtumui išaugus iki 39:48 tolimą metimą iš krašto smeigė Axelis Toupane, o perėmus kamuolį efektingu dėjimu trečiąjį ketvirtį uždarė svečių žaidimą pagyvinęs A.White‘as – 45:48.

Sėkmingą atkarpą ketvirtajame kėlinyje tęsė tolimą bombą įsūdęs K.Pangosas bei apie save priminęs komandos kapitonas P.Jankūnas – 50:50. Tiesa, po pasitarimo Serbijos čempionai susmeigė du tritaškius ir skirtumas tarp komandų akimirksniu išaugo iki 50:56. Š.Jasikevičiaus minutės pertraukėlė nebuvo tokia veiksminga, tad pirmą kartą komandas skyrė dviženklis pranašumas (50:60). Baudas sumetė P.Jankūnas, tačiau čia pat Dejanas Davidovacas smeigė trečiąjį tolimą šūvį lemiamame kėlinyje – 52:63. Rungtynėms slystant iš rankų komandą traukti bandė K.Pangosas ir P.Jankūnas, bet dar vieną tritaškį įskraidinę varžovai artėjo pergalės link – 58:70. Per likusį laiką savo statistiką pagerino A.White‘as ir K.Pangosas, tačiau tai buvo menka paguoda, kadangi teisėjo švilpukas fiksavo nutrūkusią žalgiriečių pergalių seriją – 65:77.

„Žalgiris“: K.Pangosas 19 (3/7 trit., 7 atk. kam.), P.Jankūnas 10 (4/4 dvit.), A.White’as 9 (6 atk. kam., 2 blk.), E.Ulanovas 8 (5 atk. kam.), A.Milaknis 6, B.Udrihas 4, A.Toupane 3, B.Daviesas 2, V.Micičius 2, A.Kavaliauskas 2.

„Crvena Zvezda“: T.Rochestie 16 (4/7 trit., 10 rez. perd., 4 per. kam.), D.Davidovacas 13 (3/3 trit., 2 per. kam., 2 blk.), D.Ennisas 12.

Komentarai

  1. zalia balta

    imam rekorda pasiemam 11 ir 6 is eiles ir namo kad ir po sunkios kovos

  2. zaliai balta

    tai butinai reikia imt rekordas ir nuo pirmos vietos skirs tik viena pergale normaliai varom

  3. zaliai balta

    pagal tvarkarasti laisvai galim imt keturias pergales is eiles tada but ramu

  4. 15min

    tapati sake vedejai per eurolygos diena siendien klausiau kad reikia pasimt svarbius taskus kur dabar laukia zvezda unicaja bambergas valencia

  5. zalgiris zalgiris

    svarbu pasimt taskus pries tuos kuriuos reikia aisku namie atsilost pries chimki maccabi bet ir reikia su tuo paciu zaidimu islykt koki demonstruojam ka ir paminejo milaknis jankunas sunkiai dirbant

  6. na, vyrukai

    laikykites. laukiam, kol prabils Milas – tada visiems bus lengviau. bet kol kas – laikomes

  7. ,

    jei sezono pradzioje klaidos buvo komandos rykste,tai siandien per jas neimanoma zaisti. udricho atejimas ir sventine pertrauka komanda panasu irgi isbalansavo

  8. na ka gi

    su pralaimejimu. neistrauks rungtyniu vienas Pangosas. visi kiti – kaip durnaropiu apsiede. apie vidurio puolejus jau nekalbu

  9. f

    ką padarysi išėjo pagrybaut ir prisigrybavo

  10. TT

    per silpna komanda Zalgiriui, ateinacias 4 rungtynes bus kaip tik to ko reikia Zalgiriui. Ai cia dar komanda buvosu mazesniu biudziutu ir su bembiu treneriu, kuris pastate Saruna i vieta.

  11. a

    nx reikejo naujoka imti kai visi buvo susizaide

  12. Tomi

    Gal kas žino kur šiandien buvo Jasikevičius? Nes už komandos vairo aš mačiau geriausiu atveju Grigą.. Kas čia šiandien buvo su keitimais, aš nesugebu suvokti..

  13. ....

    Šiandien per Šarą gavom. Jau ne pirmą kartą pastebiu kaip nuvaro nuo kojų pagrindinius, o įleist kitus ir praplės rotaciją bijo. Ko Udriho neleido kai Pangosas iš nuovargio jau su kosmosu bendravo ????

  14. nevarau ant zmoniu

    bet kai abu centrai atkovoja 2 kamuolius. o puolime – ne vieno – cia jau kazkas yra ne taip. Birutis tikrai rimciau atrodytu

  15. Apsisyyyko Saras

    Geda!

  16. Apsisyyyko Saras

    Geda, geda, geda!

  17. aha

    Tikiuosi Šaras šį kartą ir sau dalį kaltės prisiims, nes vadovavimas tikrai keistas buvo. Gavo ant daugiau nei laimėjo namie, tai jeigu ne duok dieve skirtumas vėliau bus svarbus tai tik save kaltint galės.

  18. As

    Kodel Valinskas neleidziamas bent viduri rungtyniu pavaikyt priesinkus nesuprantu….

  19. Hyper

    Vasia Micic 23:29 min atlose, naudingumas 0, kokio bieso jis tiek laiko praleido aiksteleje???????????????????/

  20. samb

    Gal baikim verkti viena karta Zalgirio komanda dar nera tokia kaip visi cia galvoja kad ims ir visus sluos kantrybes truputi svarbu pasiekti tiksla top 8 bus tu pergaliu nepaemem zvaigzdes paimsim granda koki bus maloniau bet savo mes pasieksim as tikiu ir jus tikekit tikri Zalgirio fanai

  21. Apsisyyyko Saras

    Matyt Naujametine vodke dar neigaravo is jo makaules, nes net logisku sprendimu priimt nebesugebejo. Visiskai nesigaude siandien. Peregaras matyt garavo ziauriai:)))

  22. Kiesa_zal

    Centrai musu tai … ka jie veikia … kovingumo nulis

  23. ar bus išvados

    Kodėl iki šiol dar nežaidė Sajus, o jei jis netinka mainykite į Birutį ar Žekonį, nejau asistentai nemato kad iš dabar žaidžiančių centrų O. Būtina galvoti apie centrų žaidimą dabar nors apie tai senai kalba žiūrovai. Yra neblogo jaunimo kurie žaidžia LKl, grūdinkite.

  24. Darius

    Gavom i skura, nes puolime 2 kamuolius atkovojo Milaknis ir 2 Ulanovas ir viskas ! O jie po musu krepsiu nusieme 13 kamuoliu. Be to, Saras nuvare zaidejus, pabaigoje jau niekas megalejo pajudeti.

  25. Darius

    Arman vienam atrodo, kad Tupanas tik kojomis yra aiksteleje, o mintimis kazkur kitur ? Visas rungtynes kaip nulieta tas pats, Tupanas visiskai isejes. Nu o Kavaliauskas siandien tikrai tragiskas buvo, kaip ir Davies. Ir Micic. Nemazai kaip 1 rungtynems.

  26. saras

    Nepripazino kad perlaike miciciu ten ira zaides ir atrodo perdege

  27. zalgiris

    Na bet zalgiris isanalizuos zaidima pralaimejom tai pralaimejom dar netragedija

  28. zalgiris

    Na tiesiog iklampino zalgiri i toki zaidima padrika

  29. zalgiris

    Dar 4 kelini buvo 50-50 atrodo galejom kabintis bet 2 tritaskiai ir pcio sansai mazeja

  30. zalgiris

    Bet kodel pangosas gynesi pries uz save aukstesni dejana dovidovaca kur pataike per ji lemiamus tritaskius

  31. saras

    Jeigu kazkas mano kad mus visada istemps kevinas ir paulius tai klysta

  32. zaliai balta

    nieko tokio reikia pries unicaja islost ir viskas gerai bus uzpildom arena

  33. Sunku

    Įsivaizduot tupesnius sirgalius negu keli čia rašantys, ko jūs tikėjotės 10 pergalių serijos su šita sudetim? Tikiuosi kad ištaisys klaidas ir namuose bus viskas OK.

  34. top8

    Nieks ir nesitikejo ilgos serijos cia jau ir taip didelis pasiekimas 5 pergales is eiles per visa fantastini gruodi

  35. Kęstas

    gal kas žinote koks Songailos vaidmuo komandoje? gal jis treniruoja aukštaūgius? Jei -taip? Tai jo darbas nulinis

  36. po nesekmes

    vakar daug kam prireike gero centro reik kai cerntrai nesuzaidzia kavaliauskas nevisada stabilus

  37. AA

    Šaro didelė kaltė už šitą pralaimėjimą…

  38. na

    kas dar ka nors kvailesnio sugalvos?