Neapsakomą kovingumą demonstravę žalgiriečiai buvo priversti kristi Atėnų pragare (VIDEO) 38

Eurolygos dvidešimtojo turo rungtynėse Kauno „Žalgiris“ panaikino 20-ies taškų deficitą, pademonstravo neįtikėtiną kovingumą, tačiau po pratęsimo ir pergalingo Nicko Calatheso metimo krito Atėnų „Panathinaikos“ pragare rezultatu 93:94 (17:29, 20:18, 21:12, 25:24, 10:11).

Rungtynes kauniečių gretose aktyviai pradėjo vienintelis taškus rinkęs Axelis Toupane, tačiau pirmosiomis minutėmis kokybišką puolimą demonstravo Graikijos čempionai, šovę į priekį 7:13. Tuomet taškų rinkėjo vaidmens ėmėsi Antanas Kavaliauskas, bet šlubuojant gynybai galvoti apie mažėjantį atstumą buvo pernelyg naivu (11:21). Po puikaus Vasilije Micičiaus perdavimo A.Kavaliauskas rinko šeštąjį tašką paeiliui, o Šarūno Jasikevičiaus minutės pertraukėlę provokavo trečiąjį tritaškį įsmeigęs Marcusas Denmonas – 13:24. Po pasitarimo pražangą provokavo Brandonas Daviesas, krepšio link kelią atrado V.Micičius, tačiau dar kartą žalgiriečius baudė M.Denmonas, tad pirmojo kėlinio sirena skelbė dviženklį Atėnų komandos pranašumą – 17:29.

Antrajame kėlinyje „Žalgiriui“ taškus baudų metimais pelnė Edgaras Ulanovas ir Aaronas White‘as, bet lengviau ir įvairiau taškus rinkęsi varžovai toliau užtikrintai kontroliavo situaciją pirmaudami 21:35. Firminį derinį surezgė Kevinas Pangosas ir iš viršaus kamuolį sugrūdęs A.White‘as, tačiau jau 23:43 atsiliekantiems svečiams tai buvo menka paguoda. Iš letargo miego kauniečius budino K.Pangoso ir E.Ulanovo tandemas, kurių pastangomis atsilikimas mažėjo iki 33:45. Užsivedę Š.Jasikevičiaus auklėtiniai sustoti neketino ir iš turėto 20 taškų deficito prieš antrąją rungtynių pusę teliko pusė, kuomet panaudojus netikėtą spaudimą po perimto kamuolio lengvus taškus įsirašė Artūras Milaknis, o pavyzdinę kovą po krepšiais demonstravo A.Kavaliauskas – 37:47.

Po didžiosios pertraukos Lietuvos čempionai demonstravo nuostabų atsidavimą ir po dar vieno A.Kavaliausko dvitaškio bei A.Toupane baudų atstumas mažėjo iki 41:47. Iš toli dukart iššovus A.Milakniui, o baudų mesti stojus A.Kavaliauskui ir A.White’ui komandas teskyrė vienas taiklus dvitaškis – 51:53. Šeimininkams stringant geležiniuose „Žalgirio“ gynybos gniaužtuose svečius į priekį išvedė į greitąjį puolimą tvirtais žingsniais nuskuodęs A.Toupane, juvelyrinį V.Micičiaus perdavimą dvitaškiu pavertęs A.Kavaliauskas bei šaltakraujiškai iš vidutinio nuotolio krepšį atakavęs Beno Udrihas – 58:55. Tiesa, prieš ketvirtąjį kėlinį Graikijos čempionai keliais rezultatyviais išpuoliais susigrąžino minimalų pranašumą savo pusėn – 58:59.

Po pakartotino bandymo pasižymėjo iki galo sukovojęs E.Ulanovas, tačiau nemalonia staigmena kitoje barikadų pusėje tapo buvęs žalgirietis Lukas Lekavičius – 60:64. Tuomet prabilo „Žalgirio“ serbas V.Micičius, kuris vienas pats lygino rezultatą – 64:64. Visgi, netrukus Chriso Singletono tempiami šeimininkai atsiplėšė iki 64:71 ir privertė minutės pertraukėlę naudoti Š.Jasikevičių. Po pasitarimo kuriozine situacija pasinaudojo dėjimą atlikęs A.White‘as, o triskart po krepšiu meistriškai sužaidęs A.Kavaliauskas mažino deficitą iki 72:76. Staigų tritaškį smeigus K.Pangosui bei žvėrišką pasirodymą baudos aikštelėje tęsus A.Kavaliauskui, rungtynėse užvirė tikra drama, mat komandas teskyrė vienas taškas – 77:78. Be Pauliaus Jankūno į Graikijos sostinę atvykę žalgiriečiai toliau puikiai stabdė varžovų puolimą ir po įspūdingo K.Pangoso tritaškio iš krašto artėjo skambios pergalės link – 82:78. Tiesa, po minutės pertraukėlės šeimininkai atsakė ne ką mažiau gražiu tolimu šūviu, rėžusiu kauniečių pranašumą iki 82:81. Svarbiu metu ranka prie baudų metimų linijos sudrebėjo A.Toupane, tad kitoje atakoje varžovams surengus greitą išpuolį pakvipo pratęsimu – 83:83. Nors kauniečiai turėjo pakankamai laiko išplėšti pergalę, K.Pangoso reidas buvo pristabdytas ir visa kova nusikėlė į papildomas penkias minutes – 83:83.

Pratęsime geriau startavo A.White‘o vedamas ir iki 90:83 atsiplėšęs „Žalgiris“. Visgi čia pat savo atsaką sudavė visą kauniečių darbą niekais pavertę šeimininkai – 90:91. Prasidėjus paskutinei minutei rimtą varžovų spaudimą galų gale taikliu baudos metimu pavyko pralaužti rezultatą išlyginusiam A.Milakniui – 91:91. Lemtingu galėjęs tapti A.Milaknio tolimas šūvis apmaudžiai išsisuko iš krepšio, tuo tarpu likus 17 sekundžių vieną baudą iš dviejų realizavo K.C.Riversas (91:92). Likus mažiau nei 5 sekundėms itin svarbų dvitaškį įmetė K.Pangosas (93:92), tačiau likusio laiko pakako slalomą per visą aikštelę atlikusiam ir triukšmo bangą Atėnuose sprogdinusiam Nicko Calathesui – 93:94.

„Žalgiris“: A.Kavaliauskas 21 (9/12 dvit.), A.White‘as 17 (8 atk. kam.), K.Pangosas 14 (3/5 trit., 8 rez. perd.), A.Toupane 12, A.Milaknis 9, E.Ulanovas 9, V.Micičius 6 (5 atk. kam., 5 rez. perd.), B.Daviesas 3, B.Udrihas 2, P.Valinskas 0, G.Masiulis 0.

„Panathinaikos“: M.Denmonas 14 (4/6 trit.), L.Lekavičius 14, N.Calathesas 14 (8 atk. kam., 9 rez. perd.), J.Gistas 12 (6/8 dvit., 2 per. kam.), I.Vougioukas 11 (8 atk. kam.), KC.Riversas 10 (3 per. kam.).

Komentarai

  1. zaliai balta

    mes laimesim mes jega

  2. zaliai balta

    as manau kad problemu papult i astuntuka kaip ir nera laimim nors tarkim 3 kartus turetum 15 pergaliu tuo tarpu baskonija ir unicaja turi tik po 8 pergales tai sioms komandoms kad pasiekt 15 pergaliu reikia laimet 7 pergales kas atrodo labai nerealu bet aisku zalgiris dar laimes daugiau nei 3 kartus

  3. zalgiris

    kokia zinute zalgirio zaidejai siuncia namie likusiam jankunui

  4. zalgiris

    ar zalgiris pirma karta palaus panathinaikos komanda atenuose klaustukas

  5. zzzz

    mes laimesim mes jega

  6. jega tai jega zzzz

    Nebus taip paprasta bet reikes luptis komandai zaist energyja atsidavimu

  7. zzzz

    ketvirtam kelinyje smogsime visa jega

  8. sssss

    saras kaip psichas atrodo. nesolidu

  9.  

    Pratėsė sutartį su Valinsku ir nusprendė dar Udrihą paimti, tai Valinską nugrūdo į suoliuko galą, o Udrihui leidžia daryt nesąmones. Vietoj to, kad augintume savo žaidėją, bandome auginti senį kuris vos pradės geriau žaisti iš čia pabėgs.. Nereikėjo to Udriho, nu nereikėjo ir taškas. O Žalgiris nebe tas kuris buvo iki Naujų, dabar Žalgiris tas koks ir turėtų būti – nekoks.

  10. zz

    Už tokį nežaidimą peškom iš Graikijos pareit turėtų. O treneriukui ne psichuot reikia, o geriau gynybos pamokytų… Apgailėtini visiškai.

  11. x

    kazin galetu saras pasakyti kodel toupanas po gero starto buvo pasodintas?

  12. aha

    Kaip toj dainoj : ir grįžta vėl geri seni laikai namooo

  13. zzzzz

    cyt varles dar nesibaige macas saras zino ka daro

  14. c

    tikiuosi su udrihu nutrauks sutarti, ir kuo greiciau, tuo geriau

  15. Udrich useless crap

    Nu kam ten reikėjo Grybanovui kišti savo tas rankas

  16. dėl Udriho

    dauguma jūsų ant Milaknio lojo, kad jis net LKL nevertas, tik NKL tegali žaisti, o kiek rungtynių Eurolygoje ištraukė? Dėl Pangoso lojot praeitą sezoną, kad nesiekia Žalgirio lygio, dabar rado kitą atpirkimo ožį – Udrihą, kuris pusę metų nežaidė visai, daug metų nežaidė Europoje, o po kelių savaičių jau varyt lauk, nors ne kartą parodė, ka parako turi net ir prie tokių aplinkybių

  17. c

    udrihas, patyres zaidejas, legionierius, buvo imtas pusei sezono tam kad iskart duotu nauda. deja jis jau eile rungtyniu ne nulinis,o MINUSINIS,o jo atejimas sutapo su suprastejusiu visos komandos zaidimu. is to seka logiska isvada kad jis kenkia komandai.

  18. Micic looser

    tas udrichas nevykelis kaip reta visiškai nepataiko nepabaidia prasiveržimų iš po krepšio ir lėtesnis nei Valinskas manau jei Valinskui duotų daugiau minučių jis prasimėtytu ir eitųsi nebloga,,,,,,,,grybams pakišo koja baudos ,kaip flegmanovas lemiamu momentu nepataikė abiejų baudų ir Mici“ius looseris padovanojo varžpvui kamuolį lopas jau nekalbu apie kavaliauska kiek tas briedis barzdotas tūrėprogų iš po krepšio padaryti lenkgvus taškus beto padovanojo kamuoly rungtynių pradžioj,jei ne klaidos ir prastas pataikymas Žalgiris galėjo tą Panatinaikosą išdlkinti į visas skyles,faktas kuris taip pat lėmė rungtynių baigtį tai teisėjų sprendimai Panatinaikoso naudai kaip sakoma visada reikia namų komandai padėti

  19. zzzzz

    astuntuke tikrai busim siaip saunuoliai vyrai gerai sukovojo bus tu pergaliu ir kavaliauskas saunuolis

  20. fron Germany

    Lekavicius normally 2-5 points in the season. Could he Not makes 14 points against other Teams?!? I can not understand it.

  21. kaunas

    malaciai vyrai galima uzskaityt kaip pergale super kovesi

  22. kodel

    cia vien tik neigiami komentarai, ar cia koks nusmurgeliu portalas? Vyrai taip kovojo kad niekas negali jiems jokiu pretenziju reiksti , niekas is jusu optimistai nerasot apie teisejavima , kodel? Akivaizdziai ateme pergale is zalgirio, bet va apie udricha apie bet kuri padariusi keleta klaidu varot nesustodami, apie savo mylima Vlalinska kuris kaip drugelis paskraido aisktej be jokios naudos ir nutupia? Atkreipkit savo suknista demesi cia ne online chatas o komentarai .

  23. Dddd

    tas tavo Udrichas išeina tik prasivedint jau kelintos varžybos iš jo nieko,žaidėjas su tokia patirtim neturi aklimatizuotis o tas mato kad metimo nėra vistiek šaudo tai kokia nauda iš jo jei jis nerenka taškų tai gal kitiem duot minutes jo

  24. kaunas

    nieko cia baisaus nera uzduotis patekt i astuntuka bus ivykdyta paziurekit i lentele 3 pergalemis atsilieka devinta vieta manau sansu pavyt zalgiri nera nebent zalgiris visas likusias pralostu

  25. petras

    Vyrai jus saunuoliai.o tie su svilpukais debilai!

  26. petras

    Vyrai jus saunuoliai.o tie su svilpukais apgailetini!

  27. zzzzz

    vyrai saunuoliai o teisejai lohai zali jega hey hey

  28. nei

    jis mano tas udrichas nei tavo keturis kart d ( ??? ) , o va valinskas tai bent jega! Ane?

  29. delfi

    Kaip teisejai lemiamu metu pasmauge zalgiri pro sali net septini svilpukai

  30. Delfi

    Kaip teisejai lemiamu metu pasmauge zalgiri pro sali net septini svilpukai

  31. f

    reikia valencijos ir milano pergaliu snd

  32. apmaudu

    na kad ir kaip sirdi skaudetu bet reikia suprast kad nereikejo iki to vieno metimo dasileisti 20 tasku persvara jiems davem per 15 min, 4 taskais pirmavom likus 50sekundziu. nepataikeme baudu pvz micic toupane ule milaknis butu laimetos runktynes jei ne tai pangosas irgi neapgalvotai pasielge kad sugalvojo verztis geriau jau mesti is vidutinio nes prazangos nefiksuos 8-10 kartu lemiamu momentu kai lygus rezultatas ir dar pries seimininkus kurie visada skundziasi ir grasina fanams prievartavimu nors manau turetu isgyvendinti sitas tradicijas baudu nesvilpimo paskutinem atakom nes teisejavimo lygis turetu buti vienodas visu runktyniu metu

  33. eurolyga

    aisku but gerai bet sunkiai tiketina is valencijos pergale bet kaip matom eurolygoi nenuspejamu nera antram rate

  34. delfi

    lemiamo ispuolio neatlaikes zalgirietis mes buvome verti pergales

  35. delfi

    Po skaudaus pralaimejimo atenuose is visos sirdies tariu sarai pasilik

  36. Garasc

    udrihas geriau jau niekada nezais. nera rezervu. traumuota ciurna. nera motyvacijos. todel prisijungiu prie tu, kurie siulo ji ismesti. bereikalingas pinigu svaistymas. jau geriau Jokubaitis

  37. f

    bravo valencijai ♥ o milanas panasu kad pasikraus eilini syki