Š.Jasikevičius: netrikdoma kelionė į išvykos rungtynes – vienas iš pergalės komponentų (VIDEO) 4

Kauno „Žalgirio“ vyriausiojo trenerio Šarūno Jasikevičiaus asmenybė – viena ryškiausių Lietuvos krepšinio pasaulyje. Nors dideliu temperamentu pasižyminčio stratego teatrališkas šou prie šoninės aikštelės linijos kiekvienų rungtynių metu žavi žiūrovus ir trikdo teisėjus, fotosesijose, filmavimuose ir tuo labiau – reklamose jį pamatyti – retas atvejis. Išimtį Š. Jasikevičius daro tik žinodamas, kad taip prisidės prie geresnių sąlygų komandai ir visai organizacijai – buvęs krepšininkas tapo „SKYCOP“ reklaminiu veidu.

Garsus krepšininkas, vienintelis istorijoje laimėjęs Eurolygą su trimis skirtingomis komandomis, visuomet garsėjo griežtu charakteriu. Žodžio kišenėje neieškantis, tačiau kalbantis tiksliai ir efektyviai – tokį komandos vedlį prisimena ir kartu pergales skynę žaidėjai ir dabartiniai auklėtiniai. Kaip pasakoja skrydžių kompensavimo bendrovės „SKYCOP“ vadovas, dar daugiau bendrų bruožų su prekės ženklu turintį žmogų būtų sunku surasti.

„Mūsų filosofiją Šarūnas atspindi kone idealiai – profesionalas, kuris turi aiškią viziją, kaip turi vykti procesai tiek aikštelėje, tiek už jos ribų, kad pasiektum rezultatą. Nepaisant to, jis palaikantis ir padarys viską dėl komandos, net jei ji nusileidžia priešininkams kai kuriose statistikos grafose“, – sprendimą skrydžių kompensavimo bendrovės veidu rinktis Š. Jasikevičių argumentavo „SKYCOP“ vadovas Marius Stonkus. – „Pradėję bendradarbiavimą dėl skrydžių su Kauno „Žalgiriu“, norėjome užtikrinti Lietuvos čempionų ramias išvykas ir tikėjomės, jog taip prisidėsime prie pergalių. Šiam planui, regis, pavykus, pasitelkę Šarūno asmenybę, norime atkreipti lietuvių dėmesį į augančią oro linijų skolą ir būdus išsiaiškinti, ar oro linijos neapgavo savo klientų ir ar išmokėjo net iki 600 eurų galinčias siekti kompensacijas.”

Kauno „Žalgiris“ po 20-ies turų užima šeštąją vietą Eurolygos turnyrinėje lentelėje, o po 15-ojo turo buvo pakilęs net į ketvirtąją vietą. Iš viso kauniečiai šį sezoną laimėjo jau 12 rungtynių ir, likus dar trečdaliui reguliariojo sezono, vos pora pergalių atsilieka nuo pernykščio rezultato, kai per 30 rungtynių buvo laimėta 14 kartų.

„Kelionės yra vienas didžiausių šio sezono privalumų – atskrendame ir išskrendame ramiai, be jokių eilių ar ilgų laukimų oro uoste. Tai ne tik sutaupo jėgų žaidėjams, bet ir mums, treneriams, leidžia labiau susikoncentruoti į darbą, skirti dar daugiau laiko varžovų analizei. Pergalės susideda iš labai daug mažų detalių, mano nuomone, kokybiškos kelionės – vienas iš jų,“ – mintimis dalinasi žalgiriečių treneris Š. Jasikevičius.

Skaičiuojama, kad vien lietuviams auganti ES oro linijos skola kasmet sudaro 7,5 milijardo eurų. Kaip paaiškina „SKYCOP“ atstovai, pagrindinės to priežastys – savo teisių nežinantys keliautojai ir augantis oro linijų neatsakingumas. Ekspertų teigimu, dauguma lietuvių dar vis nežino apie skrydžių kompensacijas dėl atšaukto ar atidėto skrydžio, nors Lietuvoje jas galima atgauti net prabėgus 10 metų po skrydžio.

Nuo 200 iki 600 eurų kompensacija priklauso keleiviui, jei skrydis vėlavo daugiau nei 3 val., buvo atšauktas likus mažiau nei 14 dienų iki skrydžio datos arba keleivis buvo išlaipintas dėl lėktuvo perpildymo (angl. overbooking).

Komentarai

  1. kaunas

    saras jega

  2. nu tiesiog

    nesuprantu Lietuvos krepšinio federacijos elgesio dėl Šaro bausmės. Gaila kad p. Sabonis neturi reikalo tarti savo tvirtą žodį dėl teisėjų darbo. Tech. pražangomis buvo nubaustas Obradovičius ir k.t treneriai, bet asmeninės baudos nebuvo paskirtos jiems. Kodėl leidžiama žeminti Lietuvos JAUNĄ TRENERĮ, kuris pasakė savo atvirą nuomonę ir tą matė daug tūkst. žiūrovų.Gal kas nors gali paaiškinti plačiau tuo klausimu.Vot tokia nuomonė žiūrint krepšinį iš šalies.

  3. Beprasmiška

    Tau ką nors aiškinti tikriausiai, ką gali federacija padaryti eurolygai?

  4. su jumis kalbėti ne beprasmiška

    bet tam ir skiriami teisėjai kad rungtynės vyktų teisingai, be klaidų, iškylus neaiškumams pasitikrinti gali vietoje jei to nori žiūrovai ir tai jų teisė atlikti pakartojimą to momento.KLubo vadovas įeina į EL valdybą. yra Lietuvos pezidentas.O klausimas tiesus ir aiškus: CASK treneriui-neskirta, obradovičiui-ne, Jasikevičiui apart tech. ir piniginė bauda skirta.Tai trukdo Lietuvos krepšinio vystymuisi, o jis Kaune SPORTAS NR.1.
    be TO aš jus NETUKINAU tik pasakiau nuomonę.