Nerezultatyviame LKL mače „Žalgirio“ pergalė prieš „Dzūkiją“ 11

Tris kėlinius vargę Kauno „Žalgirio“ krepšininkai galiausiai šventė pergalę „Betsafe–LKL“ 24-ojo turo rungtynėse. Sekmadienį „Žalgirio“ arenoje kauniečiai įveikė Alytaus „Dzūkiją“ 72:63 (19:18, 12:10, 17:19, 24:16).

Rungtynių pradžioje svečiai iš Alytaus tiksliai atakavo iš toli (6:13), o kitoje aikštės pusėje veržliai rungtyniavę žalgiriečiai dažnai stojo prie baudų metimo linijos. Nuo ten taškus rinko Paulius Jankūnas, Edgaras Ulanovas ir Kevinas Pangosas, mažinę atsilikimą iki 12:13. Nuo suolelio pakilęs Paulius Valinskas pagaliau persvėrė rezultatą, pirmąją žalgiriečių baudą iš 12 bandymų prametė Vasilije Micičius, o pirmąjį kėlinį 4 taškais po V.Micičiaus perdavimų užbaigė Brandonas Daviesas – 19:18.

Per antrojo kėlinio pirmąsias 6 minutes žalgiriečiai pelnė tik 6 taškus, kai iš vidutinio nuotolio pataikė P.Jankūnas, metimą pataisė Aaronas White‘as bei varžovo gynybą įveikė P.Valinskas – 25:24. Per likusį laiką šeimininkai vėlgi surinko 6 taškus po P.Jankūno, E.Ulanovo ir A.White‘o metimų, o nerezultatyvi pirma rungtynių pusė baigėsi rezultatu 31:28 „Žalgirio“ naudai.

Trečiajame kėlinyje vaizdas aikštelėje nesikeitė. Žalgiriečiai ir toliau sunkiai rinko taškus: P.Jankūnas ir V.Micičius sumetė baudas, o tarp jų įsiterpė K.Pangoso dvitaškis – 37:32. Tada „Dzūkija“ spurtavo 11:2 ir išsiveržė į priekį 39:43, kol galiausiai pirmąjį kauniečių tritaškį realizavo Artūras Milaknis (42:43). Ketvirtį taikliais baudų metimais užbaigė E.Ulanovas, P.Jankūnas ir V.Micičius – 48:47.

Prasidėjus paskutiniam kėliniui du tritaškius iš eilės smeigė A.Milaknis, o kiek vėliau prie jo prisijungė ir P.Jankūnas (59:52). Kapitonas pradėjo ir naują Lietuvos čempionų spurtą 12:3, kurio epicentre buvo 8 taškus iš eilės rinkęs B.Daviesas – 71:58. Per paskutines porą minučių šeimininkams tašką pelnė tik Gytis Masiulis, tačiau žalgiriečiai į savo sąskaitą įsirašė 21-ąją pergalę – 72:63.

„Žalgiris“: P.Jankūnas 17 (5 atk. kam., 2 per. kam.), E.Ulanovas 12 (10 atk. kam., 3 per. kam.), B.Daviesas 12 (5 atk. kam.), A.Milaknis 9 (3/4 trit.), V.Micičius 7 (4 rez. perd.), K.Pangosas 6 (7 rez. perd.), P.Valinskas 4, A.White‘as 4, G.Masiulis 1, A.Toupane 0, A.Kavaliauskas 0, M.Sajus 0.

„Dzūkija“: P.Petrilevičius 13 (2 blk.), A.Kaširovas 11 (2 per. kam.), C.Callisonas 11.

Komentarai

  1. kkk

    manau lengva pramanksta bus pries susitikima su fenerbakce

  2. zalgiris

    na zinom dzuku harakteri nuvertint neskubam jau dzukai parode pavyzdi su neptunu lietkabeliu

  3. Aiškiaregis

    Taip. taip… MANAU< KAD DAUGELIS ŽALGIRIO KREPŠININKŲ MĄSTĖ TAIP: Labai sunku DVEJAS rungtynes sužaisti per savaitę, ir atlyginimai tokie menki… Ir krepšinis joks malonumas, o beveik tas pats kaip krovėju dirbti ar prie konvejerio baldų fabrike stovėti. Gal eisiu geriau kokiu kiemsargiu- tada būsiu geriau matomas ir darbas bus reikšmingesnis ir malonesnis. Juk tyrame ore, o kam tų pinigų reikia…..

  4. Kaunietis

    Viskas čia gerai buvo…ramiai…?

  5. 15min interviu

    Jonas maciulis apie nora zaisti adomaicio skambuti nuolaida zalgiriui

  6. kovo 5

    Sveikinimai su gimtadieniu sarai

  7. kaunas

    Juk matom kad dabar ne kaip anksciau kad zalgiris triuskindavo 28 35 taskais

  8. kaunas

    Na svarbiausia susitvarke paskutiniam kelini svarbiu metu patrauke jankis ule milas nors ir saras bande tausot zaidejus

  9. kaunietis

    su gimtadieniu-Šarai

  10. Viskas

    Labai paprasta zalgiris su lkl komandomis zaidzia su pagarba ir taupo zaidejus.

  11. lkl

    nu aisku ir dabar su visom komandom reikt rimciau zaist isaugant 1 vieta nebus energyjos atsidavimo tai ir bus intriga iki galo