Vilniečius įveikęs Kauno „Žalgiris“ įsitvirtino LKL viršūnėje (VIDEO) 7

Nė karto varžovams pirmauti neleidę Kauno „Žalgirio“ krepšininkai įsirašė dar vieną užtikrintą pergalę „Betsafe–LKL“ pirmenybėse. Penktadienį „Žalgirio“ arenoje kauniečiai nugalėjo Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandą 77:66 (18:9, 15:14, 21:23, 23:20). Tai buvo 27-oji Lietuvos čempionų pergalė per 31 „Betsafe–LKL“ turą.

Žalgiriečiai susitikimą  pradėjo po krepšiu ieškodami Brandono Davieso, kurį pasiekė Pauliaus Jankūno, Vasilije Micičiaus ir Kevino Pangoso rezultatyvūs perdavimai – 6:2. Baudas sumetė Edgaras Ulanovas, o į aikštę žengusį A.Kavaliauską dviem juvelyriniais perdavimais maitino V.Micičius – 14:9. Pirmąjį kėlinį užbaigė dar du E.Ulanovo taškai ir Beno Udriho baudų metimai – 18:9.

Antrajame kėlinyje ir toliau dominavo gynybinis krepšinis. Per pirmąsias 5 minutes „Žalgirio“ gretose pasižymėjo tik P.Jankūnas ir V.Micičius, tačiau varžovai priartėjo nedaug – 22:16. Į aikštę grįžęs B.Daviesas dvitaškį nuo lentos įmetė su sirena, tarp dar keturių E.Ulanovo taškų įsiterpė V.Micičiaus metimas, o pirmąją rungtynių pusę užbaigė Aarono White‘o dvitaškis ir V.Micičiaus baudos metimas – 33:23.

Trečiąjį kėlinį žalgiriečiai pradėjo spurtu 8:0, kai B.Daviesas sumetė baudas, o P.Jankūnas taškais vertė K.Pangoso ir V.Micičiaus perdavimus – 41:23. Į vilniečių 6 „sausus“ taškus (41:29) tuo pačiu atsakė po krepšiu prasiveržę K.Pangosas ir V.Micičius bei pastarojo gražų perdavimą išnaudojęs A.Kavaliauskas – 47:29. Pirmąjį „Žalgirio“ tritaškį smeigė E.Ulanovas, tačiau spaudimą po visą aikštę pasitelkę varžovai privertė kauniečius klysti ir ėmė mažinti skirtumą. Kėlinio pabaigoje du identiškus dvitaškius realizavo B.Udrihas – 54:46.

Ketvirtojo kėlinio pradžioje „Lietuvos ryto“ gynybą dukart įveikė P.Jankūnas, o taikliu tritaškiu triukšmo lygį „Žalgirio“ arenoje kėlė Artūras Milaknis – 61:51. Varžovams greitai viršijus komandinių pražangų limitą, nuo baudų metimo linijos taškus rinko B.Daviesas, E.Ulanovas, V.Micičius ir A.White‘as. Maža to, E.Ulanovas ir B.Daviesas vilniečius apdovanojo galingais blokais ir „Žalgirio“ pranašumas vėl išaugo iki 16 taškų (70:54). Svečiai buvo sugebėję sumažinti skirtumą iki vienženklio, tačiau triuškinantys A.White‘o dėjimai „Lietuvos rytą“ pasiuntė į nokautą ir „Žalgirio“ arenoje triumfavo Lietuvos čempionų komanda bei gerbėjai – 77:66.

„Žalgiris“: B.Daviesas 14 (3/5 dvit., 8/8 baud., 4 blk.), E.Ulanovas 13 (2 blk.), P.Jankūnas 12 (5 atk. kam.), A.White‘as 12, V.Micičius 9 (7 rez. perd., 2 per. kam.), B.Udrihas 6 (2 per. kam.), A.Kavaliauskas 6 (2 per. kam.), A.Milaknis 3, K.Pangosas 2 (4 rez. perd.), A.Toupane 0.

„Lietuvos rytas“: R.Giedraitis 11, M.Girdžiūnas 11, A.Butkevičius 8.

Komentarai

  1. arvydas

    zageris
    neptunas

  2. kaunas

    reikia ijungt eurolygos rezima ir padaryt kaip neptunui uztenka cia cackinties jau taip per daug gerai leidome rytunams si sezona

  3. f

    pangoso forma kritusi. tas matesi ir su olympiacosu, ir jei ne udrihas kazin ar butu pavyke laimeti

  4. Saulius

    Kaip faina kai rytas dar spardosi. Daug smagiau must:)))

  5. zzzz

    kaunas svencia saras jega

  6. samb

    Visus su pergale jeigu rimtai tai jeigu rytas paims antra vieta tai turetu miestas svesti kai Madrido Realas laimejas cempionu lyga

  7. tur but

    nesidziaugiam pergale? Atvirai tai per daug nera ko dziaugtis , rytas tures sunkumu i finala patekti , jei ne tos 19 klaidu , turejom 20 ir daugiau tasku laimeti.