Pirmieji bendradarbiavimo su Danijos krepšiniu vaisiai: „Žalgiris“ surengė stovyklą Danijoje 0

Prieš porą mėnesių pradėtas bendradarbiavimas tarp Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubo, Danijos krepšinio federacijos ir Holbeko mieste įsikūrusios „Stenhus“ krepšinio akademijos įgavo realų pavidalą. Praėjusią savaitę Danijoje buvo surengta „Žalgiris Invitational Camp“ stovykla, kurioje treneriai iš Lietuvos dirbo su jaunaisiais danų krepšininkais.

Stovykloje dalyvavo dvi jaunųjų talentų grupės: 14–15 ir 18–19 m. amžiaus. „Stenhus“ krepšinio akademijoje vykusioms treniruotėms vadovavo treneriai Tomas Masiulis ir Darius Sirtautas bei projekto koordinatorius Gediminas Navickas.

„Rytais vesdavome individualių įgūdžių ir fizinio pasirengimo treniruotes, o vakarais pristatėme pagrindinius „Žalgirio“ žaidimo akcentus krepšinio treniruotėse. Taip pat buvo keletas video paskaitų, kur analizavome „Žalgirio“ žaidimą ir rodėme dalyvių klaidas. Be to, visi stovyklos dalyviai važiavo stebėti Europos čempionato atrankos rungtynių tarp Danijos ir Armėnijos nacionalinių rinktinių“, – stovyklos dalyvių dienotvarkę nupasakojo G.Navickas.

Keturias dienas vykusioje stovykloje dalyvavo beveik 50 jaunuolių.

„Pirmosios stovyklos tikslas buvo supažindinti Danijos žaidėjus su pagrindiniais „Žalgirio“ krepšinio sistemos principais. Žinoma, visų paslapčių neišdavėme, – šypsojosi G.Navickas. – Teigiamai nustebino individualūs danų krepšinio įgūdžiai. Daugelis puikiai atliko trenerio D.Sirtauto rodomus individualių įgūdžių pratimus, nors jie tikrai nebuvo lengvi. Žaidėjams sunkiau sekėsi atlikti komandinius veiksmus, tačiau džiugino žaidėjų noras ir tobulėjimas stovyklos metu.“

Pabaigę pirmąją stovyklą Danijoje jos rengėjai neketina sustoti ir dėlioja ateities planus.

„Mūsų artimiausias tikslas, kad stovyklose dalyvautų visi perspektyviausi Danijos jaunimo rinktinių žaidėjai. Juk krepšinis neturi sienų. Perspektyvių žaidėjų gali atsirasti ir krepšiniu negarsėjančiose šalyse. „Žalgirio“ tikslas – juos pastebėti kuo anksčiau. Ir šioje stovykloje įsiminė keletas jaunuolių, kurių tobulėjimą bus įdomu stebėti ateityje“, – teigė projekto koordinatorius G.Navickas.

Šią vasarą jau surengęs „Žalgiris Talent Camp“ ir „Žalgiris Invitational Camp“ stovyklas dabar Kauno „Žalgiris“ ruošiasi liepos pabaigoje „Žalgirio“ arenoje vyksiančiai „Žalgiris Professional Camp“ stovyklai.

Komentarai