Kauno „Žalgirio“ gynėjų liniją papildys N.Woltersas 16

Kauno „Žalgirio“ komandą sustiprins 27 metų gynėjas Nate‘as Woltersas. Su 193 cm ūgio žaidėju Lietuvos čempionai sudarė sutartį pagal formulę „1+1“.

Įžaidėjo ir atakuojančio gynėjo pozicijose galintis žaisti krepšininkas turi ir NBA, ir Eurolygos patirties. Jis yra lankęsis ir „Žalgirio“ arenoje, kai 2016–2017 m. sezone atstovavo Belgrado „Crvena Zvezda“ ekipai.

„Ieškojome komandinio žaidėjo, o toks N.Woltersas ir yra, – teigė Kauno „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius. – Nate‘as gerai ginasi, turi gerą kūną savo pozicijos žaidėjui. Jis gali tiek gerai vadovauti komandos žaidimui, tiek rungtyniauti agresyviai. Jis jau yra žaidęs Eurolygoje, todėl žino, kokie iššūkiai jo laukia.“

2009–2013 m. amerikietis rungtyniavo Pietų Dakotos universitete, o 2013 m. NBA naujokų biržoje 38-u šaukimu buvo pašauktas Vašingtono „Wizards“ komandos. Tiesa, netrukus jis buvo išmainytas į Milvokio „Bucks“ ekipą, kurioje ir žaidė 2013–2015 m.

Savo debiutiniame NBA sezone N.Woltersas sulaukdavo nemažai šansų ir net 31 rungtynes pradėjo startiniame penkete, o jo vidurkiai siekė 7,2 taško, 2,6 atkovoto kamuolio ir 3,2 rezultatyvaus perdavimo per mačą.

Vėliau pabandęs savo jėgas Naujojo Orleano „Pelicans“ ir Los Andželio „Clippers“ komandose, N.Woltersas pasuko į Europą. 2015–2016 m. jis rungtyniavo Stambulo „Besiktas“ gretose ir Europos taurėje vidutiniškai pelnydavo po 15,6 taško, atkovodavo po 4,2 kamuolio ir atlikdavo po 5,2 rezultatyvaus perdavimo.

Sėkmingas sezonas leido N.Woltersui persikelti į Eurolygą. Su „Crvena Zvezda“ ekipa jis iki paskutinio reguliariojo sezono turo kovėsi dėl patekimo į Eurolygos atkrintamąsias, o vietiniame fronte N.Woltersas galėjo džiaugtis Adrijos lygos bei Serbijos lygos ir taurės čempionų titulais.

Praėjusiame sezone amerikietis dar kartą pabandė savo laimę NBA, kur iki gruodžio pabaigos priklausė Jutos „Jazz“ klubui. Galiausiai po mėnesio jis prisijungė prie Šalono „Elan“ komandos. Prancūzijos lygoje N.Wolterso vidurkiai buvo įspūdingi – po 16,3 taško, po 3,9 atkovoto kamuolio ir po 6,2 rezultatyvaus perdavimo, iš toli atakuojant 39,6 proc. taiklumu.

Komentarai

  1. N

    Gal ir neblogai…jaska zino ka ima

  2. 709

    Svarbiausiai kad pas zaideja butu noras dirbti o prie sistemos pripras

  3. zzz

    tikiuosi antras įžaidėjas bus kažkad panašaus į sėkmingą dee bosto versiją.

  4. 709

    As dar nepraradau vilties kad Pangos liks Zalgirio zaideju

  5. s

    i pagrindinio PG vieta kazko stipresnio noretusi. ziuresim kaip cia bus

  6. vasaros lyga

    sekantis bus jau is vasaros lygos greiciausiai juodukas

  7. zalgiris

    tai dar cia visi speja i kieno vieta woltersas ar pirmas ar antras

  8. woltersas

    zalgirio naujoko agentas isskyre europos privalumus pries nba

  9. D

    Kai buvo galimybe pasiimtu kazka gero neisejo nes visi atmete pasiulymus,o tas robertsas visai i malaga isejo kur europos taurei zais

  10. Žalias

    Paimsim Pierria Henry ir bus osom.

  11. kkk

    auksas musu

  12. olimpiacos

    jau užkniso jie mane, šitas buvo geras

  13. s

    josh adams galetu paimt

  14. olympiakos kausai

    Kausai aisku viska daro treneris blattas jau 0-2 kaip ne zalgiriui bet aisku viska keicia salygos pinigai

  15. Zalgirio sirgalis

    Super priklauso ar zalis gerai

  16. Wankinho

    Jeigu taip toliau stiprinsis ar ishlaikys 4 numeri Whitu ar pakeis galingu grajoku gali imt Euroleague konkuruot su Turkey Espana Maccabi Maskva