Į Kauno „Žalgirį“ sugrįžta L.Westermannas 26

Kauno „Žalgiris“ surado ilgai ieškotą patikimą atakų organizatorių. Į Kauną po sezono pertraukos sugrįžta prancūzas Leo Westermannas, su kuriuo sudaryta sutartis pagal formulę „1+1“.

Lietuvos čempionų žiedą savo trofėjų kolekcijoje turintis 26-erių įžaidėjas žaliai-baltą aprangą vilkėjo 2016–2017 metų sezone ir savo atsidavimu aikštelėje bei puikiu žaidimu iškart išsikovojo gerbėjų simpatijas.

„Sugrįžti į Kauną ir „Žalgirio“ areną – nuostabus jausmas. Dar kartą esu dėkingas „Žalgiriui“ už man suteikiamas galimybes. Laukiu susitikimo su komandos naujokais ir senaisiais draugais, – sekmadienio vakarą Žalgiris.lt sakė L.Westermannas. – Praėjęs sezonas „Žalgiriui“ buvo tiesiog puikus. Kaip ir minėjau prieš metus – „Žalgiris“ auga kaip organizacija ir kaip komanda. Ties tuo dirbsime ir šį sezoną.“

Sužaidęs solidų sezoną Kaune, kuomet Eurolygoje per 25 minutes vidutiniškai rinko po 8,2 taško, po 3,2 atkovoto kamuolio ir po 5,5 rezultatyvaus perdavimo, Prancūzijos rinktinės narys patraukė Maskvos CSKA dėmesį ir pakėlė sparnus į turtingąją Rusijos komandą.

Maskvoje aikštelės generolui teko kur kas mažesnis vaidmuo, o dar labiau įsitvirtinti CSKA klube sutrukdė sveikatos problemos.

„Šiuo metu jaučiuosi gerai. Dirbu, kad būčiau pasiruošęs žaisti 100 procentų. Pastaruoju metu treniravausi su Vilerbano ASVEL komanda ir Mantu Kalniečiu. Žaidžiau kontaktinį krepšinį, treniravausi situacijose „penki prieš penkis“. Atvykus į Kauną, bus matyti, ar iš karto galėsiu žaisti oficialiose rungtynėse, ar dar reikės kelias dienas palaukti“, – atvirai kalbėjo L.Westermannas.

„Žalgirio“ aprangą vėl užsivilksiantis krepšininkas praėjusį sezoną Eurolygoje aikštelėje vidutiniškai praleisdavo po 13 minučių, per kurias įmesdavo po 4,6 taško ir pridėdavo po 1,9 rezultatyvaus perdavimo.

L.Westermanno įsigijimu džiaugėsi „Žalgirio“ sporto direktorius Robertas Javtokas, kurio teigimu, buvo ieškoma patikimo varianto.

„Leo pristatinėti nereikia nei komandos gerbėjams, nei didžiajai daliai komandos krepšininkų. Jis puikiai įsiliejo į Š.Jasikevičiaus schemas anksčiau, jau yra įrodęs savo vertę, tad žinome, ko iš jo galime tikėtis. Džiaugiamės sugrįžtančiu žaidėju ir tikimės toliau drauge siekti bendrų užsibrėžtų tikslų“, – naujausią pirkinį komentavo R.Javtokas.

Į Lietuvą L.Westermannas atvyks artimiausiu metu. „Žalgiryje“ jis ir vėl rungtyniaus 9-uoju numeriu pažymėtais marškinėliais.

Komentarai

  1. N

    Nzn . Mažo reikia. …verzlaus taiklaus….

  2. x

    pries 5 dienas pats sake prancuzu spaudai, kad zalgiris iesko kito stiliaus zaidejo. negi rinkoj nieko nebuvo, kad reikia imti zaideja po traumos, ir nieko nebepridesianti komandai. o siaip, tai taip ir maniau kad liksim be nieko, nieko gero tas laukimas nezadejo

  3. R.A.

    Neseniai buvo straipsnis, kad ieško kitokio stiliaus žaidėjo…Matomai, Leo su savo agentu numetė kokius 30-40 proc nuo norėtos sumos (ASVEL net tiek nebūtų gavęs, o dar į eurolygą žiauriai norisi taip pat atsistatyti savo vertę), o Žalgiriui ir vėl nušvilpė turtingesnis klubas nusižiūrėtą iš NBA juočkį. Teisingai čia pastebėjo kažkas, kad Leo nei atletiškas, nei atsparus traumoms…Na belieka tikėtis, kad nebus traumų, o kad už Valinską geresnis, tai net kalbos nėra.

    Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/krepsinis/naujienos/is-cska-i-zalgiri-westermannas-grizta-i-kauna.d?id=79138519&com=1®=0&no=0&s=2

  4. Cha

    Netiketa. Nu kad tik sveikas isbutu. Gal reiketu i baznycia nueit pasimelst, zvakute uz tai uzdegt. Kaip ne kaip po popieziaus vizito dabar turetumem turet kaip ir sioki toki uztarima ten virsuj, gal pades :D

  5. Zaliukas

    Leo pries ateidamas I zalgiri buvo po traumos ir sulose gan neblogai, o Grainys sutvarkys kad traumu nebutu. Tikekimes. O siaip ka gavom ta ir palaikysim beto Leo pasiuku nechujovu padaro

  6. err

    Neblogai gyvenam kai Leo jau prastas zaidejas kai kuriems…. Pries metus dar uz ta pati Pangos zymiai geresni sezona atzaide, aukstas, ginas gerai, mato aikste, metimas irgi neblogas is vidutinio, trajakus meto neprasciau nei Micic. Taip pat verta paminet, kad jau patikrintas zmogus, nebus kazkoks rubines vezys ir tt. Neprades rodyt kaprizu kas gali but su betkokiu naujoku.

  7. na

    zaidejas tikrai geras, galintisd zaisti ir gintis per 3 pozicijas , beda su tuo atletiskumu , bet komandinis zaidimas turetu kompensuoti , kas zino gal dar ir viena gyneja paims.

  8. Frank

    Next season Kev#3 also back and #9

  9. kai

    kuriem biski ambicijas reiketu nusimazint jei leo jau netinka :D ispuiko, oj ispuiko fanai :D

  10. to x

    gaila man tavęs, likai be nieko, visiems, kas už Žalgirį – sėkmės mūsų komandai, nebūkit ir juo labiau netapkit tokiais nevykėliais kaip x – jiems prieš praeitą sezoną pangosas buvo š vertas, prieš užpraeitą – motumas, prieš geriausią milo sezoną, po kurio išlaikyti net nesugebėjo – milaknis tik nkl tinkamas, ir t.t. ir pan.

  11. TT

    Cia vadinasi, mazas, astrus, greitas, ardantis, tikrai ne . Po 4 men paiesku. Patys prisinsekejo. O ir pats Leo sake , rugpjucio gale, kad jis netoks kokio iesko Zalgiris. Dar pries maziau kaip 10 dienu Jasikeviciius pats sake, kad iesko ardancio.. Tai kur cia profesionalumas…? Laukiu rungtyniu su Baskonija, daug kas pasimatys.

  12. motiejunas

    Pries savaite ar dvi sake konferencijoi kad laukt is nba kol pasibaigs stovykla

  13. saras

    Ir zurnalistam taip snekoje mazo astraus verzlaus o isejo 1.93 na bet saras pasirinko

  14. saras

    Tai su komplektacija taip iseina baikta

  15. blyn

    underdogai jei jau zalgirio vadyba neprofesionali tai kas tada profeionalu ? Nesuvokiat kad jau seniai butu tas antras izaidejas bet neturi zalgiris tiek babkiu kad paimti eurolygoje zaidusi amerikieti o paimti po nba stovyklu nezaidusi europoje taip pat yra rizika kad puse sezono suda mals.

  16. kaunas

    labai geras grajokas nepavydekit wilnowski

  17. asdf

    greitas, mazas, astrus. visiska vadybos kliurka, ir dar po tiek laukimo, pazadu, ir tusciu svarstymu

  18. Darius

    Pirma emocija, kuria pajutau perskaites naujiena, buvo vau, super. Atsidaves, darbstus, protingas, galintis zaisti 3 pozicijose, matantis aikste, nesavanaudis. Tikrai puiki zinia. Ir napamirskit, Leo vienintelis po sezono Zalgiryje liko Lietuvoje ir keliavo po sali.

  19. Ne vadybos kalte

    Kad nba stovyklose liko tai kas liko.

  20. zzzz

    omsim eurolyga be problemu saras jega

  21. to blyn

    butu profesionaliau, jei rugpjucio gale butu pasirase. O ne – Sarunas – ne, tokio tipo mums reikiam , Leo- as netoks kokio reikia Zalgiriui ir bam, po 5 sav. vistiek pasiraso. Dabar del pinigu- arenos valdymas x miljonu duoda, 2mln eur savivaldybe, zmones uz bilietus sunessa x miljonu, uz pergales virs miljono, uz tv teises dar, nai ir turime apie 25-30% biudzeto butent tai ka savo darbu tepritraukia vadyba. Tai jei Jums tinka sita dalis ypatingai skurdziu mastymu pasizymite. Toliau labai sviezios brose bamberg komandos biudzetas toks pat kaip Zalgirio kazkaip vis iskapsto tu geru „juoduku“ papigiai.

  22. basketnews

    rizikos faktorius del westermano neatmetes motiejunas stengsimes ji saugoti kuo atidziau

  23. motiejunas

    neatmete galimos rizikos faktoriaus taCIau teige jog prancuzo kandidatura galiausiai pasirode kaip rimciausia is tu kuriuos kaunieciai seke atlanto

  24. 15min

    motiejunas paaiskino westermano sugrizima ir nusisukima nuo NBA stovyklu

  25. to skurdus mastymas

    ne tau spresti kas yra sporto vadyboje profesionalu kas ne , jei netinka profesionalumo lygis isigyk zalgirio kluba , nafik visus ismesk ir pats vadovauk , ir nesikeikus nustok skaiciuot svetimus pinigus, o asdf patarciau saugok galva nuo slapio skuduro

  26. vaidas ceponis

    Kuris zalgiris pajegesnis – praejusio ar sio sezono ?