Kauno „Žalgiris“ kviečia patirti pirmąjį kartą 0

Naująjį sezoną Kauno „Žalgirio“ klubas pasitinka su nauju iššūkiu bei tikslu – į namų rungtynes sukviesti čia dar nesilankiusius gerbėjus.

Kaip atskleidė vasarą atliktas tyrimas, net 43 proc. save Lietuvos čempionų gerbėjais laikančių žmonių nėra stebėję „Žalgirio“ namų rungtynių gyvai „Žalgirio“ arenoje.

Taip gimė idėja analogų neturinčiam projektui – #MANOPIRMAS (užsienio rinkai – #ZALGIRISVIRGIN). Jo metu save „Žalgirio“ gerbėjais laikantys asmenys bus skatinami pirmą kartą apsilankyti komandos namų rungtynėse bei patirti neišdildomų įspūdžių.

Specialiai „naujokams“ išleistas ir #MANOPIRMAS paketas. Jį galima įsigyti perkant bilietus į rungtynes. Naujiems pojūčiams pasiryžęs gerbėjas pakete ras „Žalgirio“ pradžiamokslį, kuriame bus supažindintas su tituluočiausios Lietuvos komandos istorija, pasiekimais, krepšinio terminologija, aktyviausių sirgalių skanduotėmis ir darbais, kuriuos privalo įvykdyti kiekvienas žaliai–baltas gerbėjas. Pakete bus ir „Žalgirio“ šalikas – vienas būtiniausių atributų stebint rungtynes.

Viso sezono metu savo pirmaisiais kartais, lankantis „Žalgirio“ namų rungtynėse, dalinsis įvairios Lietuvos įžymybės, sirgaliai bei patys krepšininkai. Pirmą kartą „Žalgirio“ arenoje apsilankę gerbėjai rinksis į bendrus susitikimus, kuriuose galės užmegzti naujas pažintis ir kartu susipažinti su dar iki šiol rungtynėse neaplankyta „Žalgirio“ arena bei išbandyti rungtynių metu laukiančias pramogas.

„Pirmųjų „Žalgirio“ rungtynių nelabai pamenu, man turbūt tuo metu buvo kokie 4–5 metai. Į rungtynes visuomet eidavau su tėčiu. Daugiausiai prisiminimų kelia mūšiai su CSKA – kaip būdavo sunku gauti bilietus į tas akistatas, nebūdavo vietos, tekdavo sėdėti ant kelių. Prisiminimai tik patys nuostabiausi, o eiti į „Žalgirio“ rungtynes visada buvo didis įvykis“, – savo prisiminimais dalinosi „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius.

Nauju ir ambicingu projektu džiaugėsi „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas, kuris tiki, kad projektas atvers naujas galimybes ir sujungs komandos gerbėjus iš visos Lietuvos.

„Šis projektas neturi jokių analogų ir yra naujausias mūsų kūdikis. Turime tikrai daug gerbėjų visoje Lietuvoje ir netgi kituose pasaulio kampeliuose, tačiau pastebėjome, jog dėl įvairių priežasčių ne visi gali žalgiriečių rungtynes stebėti gyvai iš arti savo akimis. Norime, kad kuo daugiau krepšinio mylėtojų įsijungtų į komandos palaikymą, sudalyvautų rungtynėse kaip žiūrovai ir pajustų atmosferą būdami viso to dalimi. Galiu pasakyti ir iš asmeninės patirties – jei sirgalius dar nėra buvęs „Žalgirio“ rungtynėse arenoje, jis labai daug praranda. Net neįsivaizduoja pats, kiek praranda ir šią klaidą stengsimės ištaisyti. Šis projektas turėtų atverti naujas galimybes ir padėti įrodyti, kad apsilankymas „Žalgirio“ arenoje yra ne tik rungtynės, bet ir pramogos, teigiamos emocijos ir išskirtinė patirtis“, – teigė „Žalgirio“ vadovas.

Lietuvos čempionai Eurolygos sezoną pradės namų rungtynėmis spalio 12 dieną su Vitorijos „Baskonia“ krepšininkais, už kelių dienų „Žalgirio“ arenoje lauks mūšis su Klaipėdos „Neptūnu“, o spalio 19 dieną Kaune svečiuosis galingoji Stambulo „Fenerbahce“ ekipa.

Komentarai