„One Team“ ambasadorius M.Grigonis: „Svarbu visada turėti tikslą“ (VIDEO) 0

Kauno „Žalgirio“ komanda tęsia Eurolygos programą „One Team“, kurios ambasadoriais šį sezoną tapo žalgiriečiai Marius Grigonis ir Thomasas Walkupas.

Praėjusiais metais tarp Eurolygos ir Europos taurės prizininkų „One Team“ veikloje patekę Lietuvos čempionai šįkart savo veiklą nukreipė į paauglius. „Žalgirio“ komanda sieks, jog su sunkumais susidūrę paaugliai nepasimestų ieškodami savęs, suprastų teisingo gyvenimo įpročius bei atrastų naujus savo gebėjimus.

Pirmojo susitikimo metu projekto ambasadoriais tapę žalgiriečiai atskleidė, kaip jiems jaunystėje sekėsi siekti savo tikslų ir įveikti užklupusias problemas.

„Man viskas susiklostė gana paprastai, kadangi visa šeima žaidė krepšinį. Iškart pamilau šį sportą, o ir sekėsi gana neprastai, išsiskyriau savo talentu, tad supratau, kad tą noriu daryti visą savo gyvenimą. Tačiau nebuvau pats geriausias pavyzdys kitiems. Manau, jog visi turime išgyventi tą maištingą laikotarpį. Kiekvienas turime turėti ir atrasti savo kelią ir kiekviename savo gyvenimo etape turime keltis sau didesnius ar mažesnius tikslus. Tai – visko pagrindas“, – savo mintimis dalinosi M.Grigonis.

Lietuviui antrino ir kitas „Žalgirio“ naujokas T.Walkupas. Jo teigimu, svarbu aplink save suburti tinkamą įtaką darančius žmones ir, nepaisant visko, judėti pirmyn link savo tikslo.

„Krepšiniu užsikrėčiau iškart. Esu laimingas, kad gana anksti atradau tai, kas man patinka. Esu turėjęs nemažai kliūčių – turėjau keletą rimtų traumų, bet nekilo mintis nuleisti rankų ir judėjau į priekį, kad ir kaip būtų sunku. Tai padaryti labai padėjo ir mano šeima, kuri mane visada palaikė, neleido nukabinti nosies ar nueiti klystkeliais. Linkiu visiems, nepaisant iškilusių nesklandumų, sunkiai dirbti, atrasti tai, kas jus darytų laimingus“, – sakė „One Team“ ambasadoriumi tapęs T.Walkupas.

„One Team“ projekto pagrindinė misija – ugdymas per krepšinio žaidimą. Vykdant programą ne tik žaidžiamas krepšinis, įvairūs komandiniai žaidimai, bet ir kalbama jaunuoliams aktualiomis temomis. Pirmiausiai – skiepijamas poreikis nuolat kelti sau tikslus, planuoti ir juos įvykdyti. Šiai temai skiriama didžioji dalis vykdomų sesijų. Šių metų „One Team“ partneris – Psichologinės paramos ir konsultavimo centras, teikiantis profesionalią pagalbą įvairioms auditorijoms – nuo paauglių iki šeimų konsultavimo.

Jau antrus metus iš eilės prie žalgiriečių veiklos „One Team“ projekte prisideda ir socialiai atsakinga įmonė „Ramirent“, pratęsusi bendradarbiavimą dar vienam sezonui. Rėmėjo prisijungimas prie „One Team“ projekto leidžia jo dalyviams pasiūlyti įvairesnių veiklų ir užsiėmimų.

Komentarai