Solidžiai rungtyniavę žalgiriečiai Barselonoje pergalės nepasiekė 41

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai Eurolygos 22-ajame ture Barselonoje rimtai kibo į atlapus „FC Barcelona“ krepšininkams, tačiau lemiamu metu užstrigo ir patyrė nesėkmę rezultatu 72:78 (20:23, 18:22, 24:15, 10:18).

Rungtynių startą galingais skrydžiais pažymėjo Aaronas White‘as, arčiau krepšio kelią atrado Marius Grigonis – 6:2. Iš toli taikliai metė pranašumą iki 9:4 padidinęs Artūras Milaknis, tačiau po dviejų tolimų katalonų atsakymų svarstyklės pakrypo į varžovų pusę (9:12). Tuomet darbo ėmėsi perimtą kamuolį efektingu dėjimu įtvirtinęs Brandonas Daviesas, strėlę iš tolimos distancijos paleido Edgaras Ulanovas – 15:14. Permainingo bei intensyvaus kėlinio pabaigoje sėkmingus reidus atliko E.Ulanovas ir Nate‘as Woltersas, tačiau po pirmųjų dešimties minučių priekyje buvo „FC Barcelona“ krepšininkai – 20:23.

Antrą kėlinį taškais pradėjo Antano Kavaliausko patikima užtvara pasinaudojęs N.Woltersas, savalaikį perdavimą A.Milaknio tritaškiui atliko Leo Westermannas – 25:25. Po kelių nesusipratimų ginantis žalgiriečius pasitarimui šaukė pastebėjimų turėjęs Šarūnas Jasikevičius (25:29). Puikiai nubraižytą derinį išpildė iš vidutinio nuotolio neklydęs A.Kavaliauskas, baigiantis atakos laikui tolimu šūviu atsilikimą iki 30:31 nurėžė E.Ulanovas. N.Wolterso bei B.Davieso tandemas buvo atstatęs pusiausvyrą (34:34), bet netrukus katalonai pavojingai atsiplėšė – 34:39. Prieš didžiąją pertrauką savo žodį tarė „Žalgirio“ kapitonas Paulius Jankūnas, tačiau į rūbinę varžovai jau keliavo pirmaudami 38:45.

Per pirmąsias tris minutes komandos apsikeitė taikliais tolimais dūriais, kurių autoriumi Lietuvos čempionų gretose tapo N.Woltersas – 41:48. Dar kartą šeimininkus iš vidutinio nuotolio nubaudė A.Kavaliauskas, o savo pavojingiausią ginklą išsitraukė tritaškį smeigęs A.Milaknis – 46:50. Aštriu prasiveržimu prabilo Thomasas Walkupas, ketvirtą tritaškį pataikė drąsos nestokojęs A.Milaknis, tačiau priekyje 51:54 varžovus palaikė baudų metimai. Antroje ketvirčio dalyje apie save priminė B.Daviesas, dar vieną tolimą šūvį realizavo rezultatą (56:56) lyginęs A.Milaknis. Žaidimui išsilyginus sudėtingą reidą atliko N.Woltersas, sau įprastu stiliumi pasižymėjo dar vieną TOP10 epizodą sukūręs bei kauniečius į priekį 62:60 išvedęs A.White‘as. Per likusią pusantros minutės komandos sėkmingai apgynė savąjį krepšį, tad prieš lemiamą rungtynių atkarpą žalgiriečiai vis dar išliko priekyje rezultatu 62:60.

Ketvirtajame kėlinyje A.Kavaliauskas asistavo N.Woltersui, bet tai buvo viskas, ką „Žalgirio“ krepšininkams pavyko nuveikti per keturias minutes – 64:69. Tylą nutraukė charakterį demonstravęs T.Walkupas, pražangą provokavo atsilikimą iki 68:71 mažinęs A.White‘as. Tiesa, žalgiriečiams toliau niekaip nepavyko užpulti, tad likus 79 sekundėms švieslentėje vis dar degė tas pats rezultatyvumo rodiklis, tačiau toli nepabėgo ir strigę varžovai – 68:73. Po pasitarimo Lietuvos čempionai apmaudžiai klydo, šeimininkai už tai nubaudė, o deficitui išaugus iki 68:75, Š.Jasikevičiui beliko griebtis paskutinio šiaudo. Vilties įkvėpė N.Woltersas bei prasidėjus paskutinei minutei baudas sumetęs A.Milaknis – 72:77. Nors pramesti varžovų baudų metimai dar labiau atgaivino intrigą, E.Ulanovo ir N.Wolterso tolimi šūviai tikslo nepasiekė ir finalinė rungtynių sirena skelbė „FC Barcelona“ pergalę rezultatu 72:78.

„Žalgiris“: A.Milaknis 17 (5/8 trit.), N.Woltersas 15 (7 rez. perd.), A.White‘as 10 (8 atk. kam.), B.Daviesas 8, E.Ulanovas 8, T.Walkupas 4 (4 rez. perd.), P.Jankūnas 4, A.Kavaliauskas 4 (2 per. kam.), M.Grigonis 2, D.Thompsonas 0, L.Westermannas 0.

„FC Barcelona“: A.Hanga 14 (2 per. kam.), K.Seraphinas 12 (5/7 dvit., 6 atk. kam.), A.Tomičius 11 (5/5 dvit., 6 atk. kam.), T.Heurtelis 10 (4 rez. perd.), P.Oriola 10 (7 atk. kam.).

Komentarai

  1. ....

    Galėjo net neskrist ir nedaryt sau gėdos. Jau prapylė viską ką galėjo, o galimybių tikrai buvo.

  2. aha

    Reikėjo normaliai žaisti tada, kai dar buvo įmanoma kabintis. O dabar, kai šaukštai po pietų, gali nors kaip Lebronai aikštelėj lakstyt. Jau niekam neberūpi…

  3. 709

    Linkiu graziu rungtyniu ir fanams daug maloniu akimirku

  4. To aha

    Nekalbek uz visus. Jei tau nerupi, nereiskia, kad niekam nerupi. Normalus fanai visada palaiko ir palaikys, net jei sezonas ir nesiklosto taip, kaip visi norejo ir tikejosi. O si vakara labiausiai noretusi pamatyt gera zaidima ir kova, zaideju pastangas ir uzsivedima. Rezultatas koks jau bus, toks, ne su kokiu Monacu zaidziam, o su Barca, kuri dabar tiesiog puikiai atrodo ir praktiskai neturi silpnu vietu.

  5. tik nereikia aha

    Jau nusisukt aha tai neziurek

  6. daugiau pozityvumo

    Dar vilties del pergales ziuresim kaip su leo skirsis zaidimas

  7. 15min

    Paskutinis saro vilties siaudas ikvepianciais zodziais griztantis prancuzas

  8. milaknis

    Nera lengva visi matome visi suprantame ziurime labai nemalonu pralaimejimai niekada nepakeis nuotaikos visi ta aplinka jaucia bet toks gyvenimas reikia tai isgyventi

  9. Petras

    Kaip internete paziureti rungtynes?

  10. Asakas

    Gyvai internetu rodo cia – https://t2m.io/S6kkje3t

  11. zalgiris

    Reikia demonstruot tvirta charakteri kovinguma

  12. zalgiris

    Milaknis kavaliauskas starto penkete idomu ar lauz per prieki

  13. zalgiris

    Gera pradzia nusiteikimas milo tritaskis

  14. zalgiris

    Problema turim del atsokusiu kamuoliu gerai isijunge agresiviai ulanovas bet kovojam pagirtinai

  15. zalgiris

    Saras daug rotuoja ir problemos po krepsiu dar davies su 2 prazangom

  16. zalgiris

    Milaknio atgimimas palei vysniauska

  17. zalgiris

    Leistu white jei nesutvarko kavaliauskas ar davies su tomicium serapinu

  18. zalgiris

    Milaknis ulanovas puikiai nuteikia agresiviai bet truksta dat jankuno grigonio

  19. petras

    per kur rodo

  20. Darius

    Kol kas geriausi Ulanovas su Woltersu, tuscias Westermanas, o Thompsonas minusinis, po jo baudu 2 kartus kamuolys ikrito i krepsi. Tai pikta, kaip taip bauduoti, kad kamuolys ikrenta ir dar baudas meta ?dar niekas nesusitvarke su kroatu Tomiciumi, kuris po puses rungtyniu tuti 20 naudingumo balu.

  21. milaknis usidegę

    Na kovojam vien del tritaskiu sugrizim i runktynes

  22. milaknis usidegę

    Milaknis milaknis

  23. milaknis usidegę

    Didviris

  24. zalgiris

    8 tritaskiai

  25. zalgiris

    Zalgiri 24 /15 puikiai suzaista

  26. zalgiris

    Saras daug rotuoja nors ir neina grigoniui jankunui bet daug lemia tritaskiai

  27. zalgiris

    Ziuresim kaip sindromas 4 kelini

  28. Zf

    Aciu uz kova! Uz tritaskius ! Bet ka veikia Walcupas Zalgiri ? Ir kam laikomas Woltonas jeigu nezaidzia ? Kam sie du zaidejai ? Atsibodo juos matyti komandoj !

  29. 709

    Aiksteleje dirba trys zmogeliukai kurie neleidzia Zalgiriui laimet!

  30. 709

    Aciu uz kova ir nora laimet bet dar matyt nelemta laimet rungtyniu.

  31. Darius

    Nepaisant tos 100%baudos pries Daviesa, 4 kel pelnyti 6 taskus per 9 min …. eilini karta subyrame 4 kelinyje. Nebus jokiu pergaliu, jei 4 kelinyje bus imesti 6 taskai per 9 min. Galima ziureti ir i kitus dalykus, bet tie 6 taskai per 9 min parodo musu komandos neigaluma zaisti lemiamais momentais, nes tai nutinka nuolat si sezona. Dabar uzimam 13 vieta. „Grazus“ skrydis is 3 pernykstes

  32. baikta eurolyga

    Sausa isvyku serija

  33. apmaudu

    Siendien mazai zaista po krepsiu kaip ir davies mazai naudojosi nelauze po krepsiu

  34. po 3 ke

    + 2 maniau ir 4 bus solydus bet vel kazkur sustojam suskistam nepataikom savo metimu laisvu geru progu

  35. asdf

    aciu vyrams uz kova ir geresni zaidima. teiseju sprendimai siandien buvo zemiau kritikos.
    P.S. waltonas nepasirodo jau antrose rungtynese. sprendziu, kad jo gali nebelikt anksciau nei sezono gale.

  36. teisejai

    Nemanau kad daug kur teisejai klydo cia patys zalgirieciai turejo laimet

  37. 4 kelini

    Turejo proga perlauzt runktynes kol patys nepataikem klydom barca naudojosi progomis

  38. didesne rotacija

    Bet daug kas ir nesuzaide jankunas grigonis aisku daugiau truko davies solydesnio aktyvaus walkupas trinesi

  39. isvykos

    Taip jau turbut daugiau isvykoje nelaimesim tik likusias namie 4

  40. dar

    klausimas ar laimesim visas namie taip zaisdami ketvirta, nepamirskit kad milaknis issauna pora kartu per sezona tik, nors vakar zaide jau siek tiek geriau , bet lemiamu momentu neisimete kamuolio is uzribio ir nors suskikure geras progas bet niekas nepataike, prisidejo ir teiseju kliurkos , apibendrinus sio sezono iprastas vaizdelis kai truksta dar ir paprasciausios sekmes

  41. Butautas

    Kur cia solidziai- per 8 min 6 taskai IV kelini? Kiek meta tiek nepataiko, ataku nesurezga,Minutines pertraukeles nieko nekeicia, Ka Sarunas veikia 4 kelini? Ar jis butu, ar ne jokio skirtumo. Si komanda soliziai jau 2 men kaip nezaidzia. Aplenks 3 komandas(su mazesniu biudzetu) ir bus pusdvyriai nugaleja komadasniekad Eurolygoje nedzaidusias- Garnd Kanrijos salas, Juodkalnija, Turkija. o Motiejunas i krumus ilindes tyli vis. TIelkNeptunui du kart pralaimeti sveika, tiek Grand Kanarijai su S. Vene. 8 pralaimejimai 1 pergale. Ku otai skiriasi nuo senojo 2004-2015 Zalgirio? Skolu nera, biudzetas geras, treneris l. geras. O Motiejus tas pats..