Tritaškiais varžovus žudęs L.Westermannas – naudingiausias savaitės krepšininkas 0

LKL.LT inf.

Kauno „Žalgiris“ dar visai neseniai turėjo rimtų problemų su traumuotais žaidėjais, tačiau pastaruoju metu situacija gerėja ir krepšininkai sklandžiai įsilieja į komandos žaidimą.

Vienas tokių – geriausias sezono rungtynes „Betsafe–LKL“ pirmenybėse sužaidęs ir naudingiausiu savaitės krepšininku tapęs ekipos įžaidėjas Leo Westermannas.

Prancūzas dvikovoje Alytuje su vietos „Dzūkija“ per nepilnas 16 minučių surinko 20 taškų (6/7 tritaškių), atkovojo 3 kamuolius ir surinko 22 naudingumo balus.

„Žalgiris“ laimėjo 90:75. L.Westermannas pakartojo sezono rekordą pataikęs 6 tritaškius, o „Žalgiris“ iš toli tiksliai atakavo 13 sykių – tai geriausias kauniečių rodiklis per du sezonus šalies čempionate.

Be L.Westermanno, po 22 naudingumo balus surinko dar du krepšininkai, bet žalgirietis naudingiausiuoju tapo dėl mažiau aikštėje praleistų minučių.

Kiti daugiau naudingumo balų surinkę žaidėjai į pripažinimą nepretendavo dėl komandų pralaimėjimų.

Kartu su L.Westermannu penketuke šią savaitę yra Žygimantas Janavičius („Skycop“), Vytautas Šulskis („Pieno žvaigždės“), Deividas Gailius („Neptūnas“) ir Keremas Kanteris („Dzūkija“).

Solidžią formą nuo pat sugrįžimo į Lietuvą demonstruojantis Ž.Janavičius taip pat sužaidė sėkmingiausias savo sezono rungtynes.

Alytiškis akistatoje su Panevėžio „Lietkabeliu“ surinko 19 taškų, atliko 5 rezultatyvius perdavimus ir tiek pat kartų išprovokavo varžovų pražangas. Tokie rodikliai jam garantavo 27 naudingumo balus. Nepaisant gero įžaidėjo pasirodymo, prieniškiai Panevėžyje krito 74:92.

Jau ne pirmą savaitę iš eilės savo atstovą penketuke turi ir geriausią atkarpą šiuo metu žaidžianti Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ komanda. Šį kartą juo tapo komandos krašto puolėjas V.Šulskis. Šis rungtynėse Šiauliuose per 28 žaidimo minutes pagerino net tris asmeninius savo sezono rekordus. Geriausi pasiekimai buvo užfiksuoti taškų (16), atkovotų kamuolių (8) ir naudingumo balų (22) grafose. Toks V. Šulskio pasirodymas leido pasvaliečiams išvykoje triumfuoti 91:76.

Tarp naudingiausiųjų pateko ir Klaipėdos „Neptūnui“ pergalę Utenoje atnešęs D. Gailius. Tik po naujųjų metų prie komandos prisijungęs krašto puolėjas irgi sužaidė geriausias savo sezono rungtynes. Buvo pelnytas 21 taškas ir atkovoti 4 kamuoliai, iš viso surenkant 22 naudingumo balus. Būtent to paties D. Gailiaus pataikytas pergalingas metimas likus žaisti 5 sekundes leido uostamiečio ekipai išvykoje nukauti „Juventus“ 89:88.

Penketuką šią savaitę užbaigia įspūdingai savo karjerą Lietuvoje pradėjęs „Dzūkijos“ centras K. Kanteris. Aukštaūgis iš Turkijos per dvejas rungtynes renka vidutiniškai po 31 naudingumo balą, o vakarykštėje dvikovoje su Kauno „Žalgiriu“ pakartojo geriausią individualų sezono pasirodymą lygoje. E. Kanteris įmetė net 31 tašką (11/14 dvitaškių), sugriebė 8 atšokusius kamuolius, išprovokavo 6 oponentų pražangas ir surinko net 40 naudingumo balų.

Tokį patį naudingumo balų kiekį spalio pabaigoje dvikovoje su „Šiauliais“ surinkęs buvo ir „Neptūno“ įžaidėjas Lorenzo Williamsas.

Komentarai