„Betsafe–LKL“ ketvirtfinalį žalgiriečiai pradėjo pergalingai 5

Antradienio vakarą „Žalgirio“ arenoje startavo „Betsafe–LKL“ ketvirtfinalis, kuriame titulą ginantys žalgiriečiai antroje rungtynių dalyje 89:70 (22:15, 20:26, 27:17, 20:12) nugalėjo Alytaus „Dzūkijos“ krepšininkus. Serijoje iki dviejų pergalių rezultatas tapo 1:0, o antrasis mačas jau ketvirtadienį bus žaidžiamas Alytuje.

Pirmus aštuonis taškus „Žalgiriui“ pelnė vieną po kito sėkmingus išpuolius rengęs Brandonas Daviesas, pranašumą iki 10:3 augino pasižymėjęs Edgaras Ulanovas. Lyderio vaidmenį perėmė penkis taškus paeiliui rinkęs Leo Westermannas, laiku ir vietoje dar kartą atsirado B.Daviesas – 17:6. Kauniečių puolimui aprimus, dzūkai atrado savo lyderį Keremą Kanterį ir artėjo iki 17:13. Ketvirčio pabaigoje iš vidutinio nuotolio mesdamas nesuklydo Paulius Jankūnas, o tritaškiu jį uždarė drąsos nestokojęs jaunasis Lukas Uleckas – 22:15.

Antrajame kėlinyje jau geriau atrodė svečiai, į kurių 10 taškų įsiterpė tik P.Jankūnas ir Antanas Kavaliauskas – 26:25. Sunkiu komandai metu savo žodį ketvirtfinalio serijoje tarė Marius Grigonis, saugiau jaustis leido tolimu šūviu persvarą iki 34:29 padidinęs E.Ulanovas. Prieš didžiąją pertraukė vėl sužibėjo B.Davieso ir L.Westermanno duetas, tačiau pirma rungtynių pusė paliko daug neatsakytų klausimų, mat skirtumas tarp komandų buvo minimalus 42:41.

Po didžiosios pertraukos vėl siautė B.Daviesas ir L.Westermannas, neleidę alytiškiams perimti iniciatyvos į savo rankas – 52:49. Darbo ėmėsi M.Grigonis, o pražangos nesulaikytas Aaronas White‘as atstumą augino iki 59:51. Pirmuosius savo taškus ketvirtfinalyje pelnė Thomasas Walkupas, antrą tolimą bombą paleido „Dzūkijos“ krepšininkams neramumų sukėlęs L.Uleckas – 64:51. Prieš lemiamą mačo atkarpą kauniečius užtikrintai priekyje išlaikė iš toli iššovęs, o kitoje atakoje prasiveržimą užbaigęs T.Walkupas – 69:58.

Ketvirto kėlinio pradžioje svečius baudė N.Woltersas ir T.Walkupas, aukščiau už visus iššoko Deonas Thomosponas, o greitą išpuolį efektingu dėjimu vainikavo jaunasis Rokas Jokubaitis – 79:65. Laikui tirpstant akyse tritaškį smeigė R.Jokubaitis, pergalę laikyti savo kišenėje jau leido savo privalumais naudojęsis komandos kapitonas P.Jankūnas – 87:70. Per likusį laiką pergalę 89:70 užfiksavo paskutinius „Žalgirio“ taškus metimu iš vidutinio nuotolio rinkęs R.Jokubaitis.

„Žalgiris“: B.Daviesas 18 (8/10 dvit.), L.Westermannas 15 (3/4 trit., 5 atk. kam., 5 rez. perd.), M.Grigonis 9 (5 rez. perd.), P.Jankūnas 9 (7 atk. kam., 2 per. kam.), T.Walkupas 9, R.Jokubaitis 7, L.Uleckas 6, E.Ulanovas 5, N.Woltersas 4 (7 rez. perd.), A.White‘as 3, A.Kavaliauskas 2, D.Thompsonas 2.

„Dzūkija“: K.Kanteris 30 (5/8 trit., 6 atk. kam.), P.Petrilevičius 12 (8 atk. kam.), E.Dimša 11.

Komentarai

  1. 709

    Su pergale!!!

  2. Faktas

    Eilinį kartą jaskė parodė savo lygį. ,Vienas Kanteris verčia taškus, o „super“ treneris nesugeba pertvarkyti gynybos.

  3. kk

    gal Kanteris Zalgiriui tiktu

  4. tiktu

    bet tik LKL

  5. jau faktai

    daug kartu rase tau dink is cia nerasinejes savo briedu, dar karta pakartoju pusk is cia nevisaproti