Pasiruošimas artėjančiam sezonui tęsiasi: žalgiriečiai išvyko į Taliną 2

Naujajam sezonui intensyviai besiruošiantys Kauno „Žalgirio“ krepšininkai penktadienį tęsti pasiruošimo išvyko į Estiją. Po ten sužaistų draugiškų rungtynių kauniečiai keliaus į savaitės trukmės stovyklą Turkijoje.

Jau sekmadienį žalgiriečių Taline lauks pirmasis draugiškas mačas svetur. Iki šiol Kaune treniravęsi Lietuvos čempionai šeštadienį Estijos sostinėje surengs dvi treniruotes, o sekmadienį 17.00 val. pasitikrins jėgas su Talino „Kalev/Cramo“ krepšininkais.

Kitą dieną Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai tiesiai iš Estijos išvyks į Antaliją, kur toliau tęs pasiruošimą artėjančiam sezonui bei dalyvaus tradicija tampančiame „Gloria Cup“ draugiškame turnyre.

Draugiškuose mačuose svetur kauniečiai versis su 13 krepšininkų, iš kurių nemažą dalį sudaro jaunieji žaidėjai. Iš komandos senbuvių sudėtyje bus tik Artūras Milaknis ir Thomasas Walkupas, taip pat naujokai Zachas LeDay, Nigelis Hayesas, Alexas Perezas, neseniai prie komandos prisijungęs Lietuvos rinktinės kandidatas Martinas Gebenas bei jaunieji žalgiriečiai Rokas Jokubaitis, Lukas Uleckas, Erikas Venskus, Matas Jogėla, Karolis Lukošiūnas, Vitalijus Kozys ir Kerra Kriisa.

Su komanda į Estiją ir Turkiją vyks ir vidurio puolėjas Laurynas Birutis, kuris tęs reabilitaciją po traumos.

Prieš išvyką Lietuvos čempionai spėjo sužaisti du mačus „Žalgirio“ arenoje už uždarų durų su Panevėžio „Lietkabelio“ ir Maskvos srities „Chimki“ komandomis. Pirmieji buvo palaužti pačioje mačo pabaigoje rezultatu 75:72, o „Chimki“ krepšininkai buvo nugalėti 85:71.

Po antrųjų pergalingų rungtynių vyriausiasis treneris Š.Jasikevičius trumpai apibrėžė svarbiausius ateities planus: „Šiuo metu mums svarbiausia dėti žingsnius į priekį, rodyti pastangas ir po truputį judėti į priekį. Kiekvienam žaidėjui dabar svarbu gerai pasijausti, pelnyti taškus. Turime vis gerinti žaidimą, pradėti daugiau kreipti dėmesį į detales.“

Rungtynes iš Talino bus galima sekti ir tiesioginėje vaizdo transliacijoje, o Antalijoje kauniečių rugsėjo 11-ąją lauks susitikimas su Stambulo „Anadolu Efes“, rugsėjo 12-ąją – Stambulo „Galatasaray“ iššūkis. Trečiasis mačas su viena iš likusių 3 komandų bus sužaistas rugsėjo 15 d.

„Gloria Cup“ turnyre taip pat dalyvaus Eurolygos čempionė Maskvos CSKA, Bursos „Tofaš“ bei Bandirmos „Teksut“ komandos.

Komentarai

  1. kaunas

    turetum laimet

  2. Kaunas 2

    Na sI karta bus sudetingiau dar su jaunimu kaI pernai zaide pilna sudetim