„Žalgiryje“ naujas veidas – komandą stiprina Eurolygos čempionas K.C. Riversas 12

Prie Kauno „Žalgirio“ komandos prisijungia milžinišką patirtį Eurolygoje sukaupęs krepšininkas. Lietuvos čempionų klubas iki sezono pabaigos sudarė sutartį su 32-ejų metų gynėju K.C. Riversu.

Universalus 196 cm ūgio amerikietis reikalui esant gali rungtyniauti net per trejetą pozicijų ir patirtį kaupė žaisdamas pajėgiausiose Europos komandose.

K.C.Riversas karjerą Europoje pradėjo Italijos ir Prancūzijos komandose. Tuomet po kelių sėkmingų sezonų jo kelias pakrypo į Rusiją – ten naujasis žalgirietis užsivilko Krasnodaro „Lokomotiv“ markšinėlius, o dar po metų pravėrė Eurolygos duris gavęs Rimo Kurtinaičio kvietimą prisijungti prie Maskvos srities „Chimki“.

Nepaisant solidžių skaičių debiutiniame Eurolygos sezone – po 9,6 taško ir po 2,7 atkovoto kamuolio per rungtynes, kairiarankio žaidėjo karjera pasuko į NBA G lygą.

Šarūno Jasikevičiaus dėmesį užsitarnavęs amerikietis 2014–2015 m. sezone sugrįžo į Eurolygą užsivilkdamas karališkojo Madrido „Real“ aprangą ir iškart tapo stipriausios Senojo žemyno bei Ispanijos lygos čempionu.

Kito sezono pradžioje K.C.Riversas trumpam persikėlė į Miuncheno „Bayern“, bet dar gruodį sugrįžo į Madrido „Real“ komandą.

Dar geresnius statistinius rodiklius „Žalgirio“ naujokas rinko atstovaudamas Atėnų „Panathinaikos“, kur 2016–2017 m. Eurolygos sezone pelnydavo po 11,2 taško ir per 33 rungtynes įmetė net 71 tritaškį.

Praėjusį sezoną K.C.Riversas su Belgrado „Crvena Zvezda“ triumfavo Adrijos pirmenybėse, o šiemet vėl sugrįžo į Ispaniją, tik šįkart į Sevilijos „Real Betis“ gretas.

Ispanijos čempionate krepšininkas rinko po 10,1 taško, po 2,4 atkovoto kamuolio ir po 2,2 rezultatyvaus perdavimo per rungtynes.

„Žalgirio“ komandoje K.C.Riversas vilkės pirmuoju numeriu pažymėtus marškinėlius.

3840x530_z-dzukija_hayes

 

Komentarai

  1. Martynas

    Pagaliau prie Saro pirmas extra klases zaidejas ???

  2. Linas

    Geriausi karjeros metai jau praeityje, bet vis dar atrode solidziai stiprioje Ispanijos lygoje…Nors mums labiau reikalingas PG, bet turbut tai buvo geriausias greitas papildymo variantas, siuo metu esantis rinkoje. Zaidejas su pakankamai didele patirtimi Eurolygoje ir lyderio savybem, todel adaptacija neturetu uztrukti.

  3. Rokas

    Tikiuos dar ieskomas tikras izaidejas kuriuo komandai manau ir truksta

  4. Linas

    „Žalgiris“ neapsiribos tik K.C. Riversu: bus ieškomas dar vienas gynėjas? PLAČIAU ČIA -> https://bit.ly/2QIY8hg

  5. a

    patyres zaidejas orientuotas i tasku rinkima, individualiai gan stiprus, puolime talento mazai todel toks zaidejas turetu praverst, nes be grigonio dabar nelabai kam buna patraukt komandos

  6. zalgiris

    dabar sunesiosim visus zali jega

  7. tipo

    daug vilciu i ji nedeciau, geriausi metai praeity, dabar jo kreive eina zemyn,tuo labiau jau trecias klubas per metus vercia pamastyti.

  8. Taip

    Būkit realistai- nieko iš jo ypatingo

  9. Deja

    Net ir Cervena Zvezda rimti fanai sako, kad jei jo forma tokia kaip praejusi sezona, tai nieko gero, bet ji isemus 2 rungtynes ACB lygoje dar prastesne(vid. 7 taskeliai) kai anas lyderiu statomas buvo. Tad nera ko dziaugtis. Aisku Ule ne tu 7 vid. nesurenka.

  10. As pasitikiu

    As manau kad naudos duos solydziai ir lyderiu gali but

  11. Dainiuksx

    Manau pastiprins turi patirties?

  12. kostas,

    Na blogiau nei dabar nebus, tikrai….