Žalgiriečių pergalių serija nutrūko Panevėžyje 69

Sekmadienį Panevėžyje nutrūko Kauno „Žalgirio“ pergalių serija „Betsafe–LKL“ pirmenybėse, kuomet 72:83 (22:23, 11:18, 19:23, 20:19) buvo nusileista vietos „Lietkabelio“ komandai. Tai buvo žalgiriečių pirmasis pralaimėjimas po 16 pergalių paeiliui vietinėse pirmenybėse.

Rungtynės startavo Thomaso Walkupo tritaškiu iš kairiojo krašto, trijų taškų vertės epizodu taip pat pasižymėjo pražangos nesulaikytas Edgaras Ulanovas – 6:4. Netrukus sudėtingą metimą per rankas iš vidutinio nuotolio realizavo Nigelas Hayesas, greitajame puolime trukdymų nepaisė atstumą iki 13:8 padidinęs T.Walkupas. Kėliniui įpusėjus tritaškį šveitė N.Hayesas, priekyje 20:18 kauniečius palaikė Jockas Landale‘as. Prie baudų metimų linijos stojo į rikiuotę grįžęs Rokas Jokubaitis, tačiau tarsi ant sparnų puolime žaidę panevėžiečiai po pirmųjų dešimties minučių pirmavo 22:23.

Antrajame kėlinyje Lietuvos čempionai stabtelėjo puolime ir jau buvo priversti likviduoti apčiuopiamą deficitą – 24:31. Tylą individualiais veiksmais nutraukė Martinas Gebenas, bet atsilikimas augo iki 26:37. Galų gale chaosą užbaigė dvitaškiu su pražanga pasižymėjęs Lukas Lekavičius, savo žodį tarė atstumą iki 33:41 prieš antrą rungtynių pusę sumažinęs Zachas LeDay.

Trečiasis kėlinys startavo N.Hayeso dvitaškiu, taikliais T.Walkupo baudų metimais bei iki minimumo atsilikimą tirpdžiusiu E.Ulanovo tritaškiu – 40:41. „Lietkabelio“ komanda užsidirbo jau antrą nesportinę pražangą po didžiosios pertraukos, iš vidutinio nuotolio neklydo T.Walkupas, bet šeimininkai čia pat susikūrė rekordinį pranašumą 46:58. Sunkiu komandai metu darbo ėmėsi Paulius Jankūnas ir Z.LeDay, tačiau atstumas nesumažėjo ir kauniečiai prieš lemiamą rungtynių atkarpą atsiliko 52:64.

Ketvirtajame kėlinyje iš toli iššovė pirmuosius taškus rinkęs K.C. Riversas, dėjimu po L.Lekavičiaus perdavimo krepšį drebino atsilikimą iki 57:64 mažinęs J.Landale‘as. Dar kartą gerai sužaidė L.Lekavičius ir J.Landale‘as, nugara kelius prasiskynė intrigą budinęs E.Ulanovas – 63:69. Po pasitarimo Tomas Dimša smeigė sudėtingą tritaškį, kauniečiai neužpuolė ir likus porai minučių atsidūrė ant prarajos krašto (63:74). Intensyvus spaudimas davė savo, pasižymėjo N.Hayesas, likus 66 sekundėms kamuolį puolime ėmęs Z.LeDay stojo mesti baudų – 69:74. Prasidėjus paskutinei minutei techninėmis pražangomis buvo nubausti Artūras Milaknis ir Šarūnas Jasikevičius, o tai itin palengvino panevėžiečių triūsą, kurie po galutinio teisėjo švilpuko triumfavo rezultatu 72:83.

„Žalgiris“: T.Walkupas 12, Z.LeDay 12 (6 atk. kam.), L.Lekavičius 10 (6 rez. perd., 2 per. kam.), N.Hayesas 9 (2 per. kam.), J.Landale‘as 8, E.Ulanovas 8 (6 atk. kam., 2 per. kam.), P.Jankūnas 4 (7 atk. kam., 2 per. kam.), M.Gebenas 4, K.C. Riversas 3, R.Jokubaitis 2, A.Milaknis 0 (5 atk. kam., 2 per. kam.).

„Lietkabelis“: T.Dimša 21 (5/7 trit., 6 rez. perd.), P.Valinskas 21 (2 per. kam.), Ž.Šakičius 20 (7 atk. kam).

Komentarai

  1. Nomis

    Manau lietkabalis laimes zalgiris neivertins ju.

  2. Aik is ciA

    tokiu cia tokiu zodziu netinka

  3. 17 pergale

    Jei taip iseis kaip su juve lietkabeliuI sansu nebus

  4. Nomis

    Pamatysit

  5. a

    ka manot apie dimsa zalgiryje? patobulejes labai smarkiai, siaip potencialas visada matesi

  6. opa

    nu ka mes tinginiaujam, tai ir pralaimesim

  7. opa

    nu ka mes tinginiaujam, tai ir pralaimesim

  8. Zalgiris nubas

    LIETKABELIS PAVARO!

  9. Zalgiris nubas

    RAUDONI LAIMES!!

  10. Zalgiris nubas

    Panevezio stiprioji puse krepsinis!

  11. VISI JUNGIAM BTV

    IR PALAIKOM LIETKABELI! NUSIPELNE PERGALES

  12. SKANAUS KAS VALGOT

    Ir man skanaus

  13. Lietkabelis laimės

    Liekabelis tikrai nusipelnė pergalės ir tikrai jos verti ir tikrai gaus pergalę

  14. opa

    zalgiri tu gali

  15. ....

    LKL ir Lietkabelis vienodai šviečia. Bet tas šlykštus žaidimas ir jų totalus klišumas vemti verčia. Profesionalūs žaidėjai gaunantys tokius pinigus nesugeba iki lanko damest, na čia jau viršūnė. Sudėtis apgailėtina, kibiro taurės lygio ir nekabinkit makaronu, kad ji kainavo tiek milijonų. Jeigu ir toliau galvosit, kad prisipirksim visokių niekam nežinomų lavonų, ir žmonės toliau šluos bilietus, žiūrėti, kaip jie iki krepšio nedameta, klystat. Tuoj pamiršit soldoutus ir pilnas arenas.

  16. Krikštatėvis

    Su pergale, žalmėšliai :)

  17. opa

    nu cia neproblema . glima ziuret bus ir sporto halej

  18. Kiek

    Laimes laimejus nupirktas varzybas

  19. Blin blin

    Zalgiris zaide susikauste ar kas strigo gynyboje

  20. Teisejaj

    Gale vytkauskas suklydo Milas itikinejo kad buvo koja per daug zalgiris klydo Dimsa tempe

  21. Lkl

    Labai CIA nustebino lietkabelis tuo paciu ryta nugaleja

  22. Lkl

    Gaila kad paslydo o galejom test pergaliu serija

  23. aha

    Su savo invalidišku žaidimu galėjo ir ant daugiau gauti. Pastatė į vietą šituos nevykelius. O tuos nevykelius atrinko, ne kas kitas, o ponas auksinis treneriukas. Ačiū jam labai.O ir tos stebuklingos sistemos kažkaip žiūriu neveikia.

  24. Lkl

    Kad jau kiek zaidziam panevezy niekad nera lengva

  25. Lkl

    Milui juodai nekrito laisvas nu zodziu zalgirieciai per daug leido lietkabeliui lengvai jaustis visur del kamuoliu

  26. Prie ko

    Cia nevykeliaI cia jau zalgirieciu klaidos gynyboje daug kur klydo sutrike DimsaI per daug leido siautet

  27. 709

    Reikia konstatuoti fakta kad siandien pralaimejom labiau nusipelniusiai pergales komandai. Aisku teisejai kaip visada“ aukstam“ lygyje atidirbo bet nemanau kad tai pralaimejimo priezastis. Trumpiau kalbant suzaide vaikiskame lygyje!

  28. opa

    nu si sezona megstam vaikiskai zaisti. jau nieko nepakeisi

  29. Kaunas

    Komandos izaidejai, stov musimei kamuoli ir jokio judejimo nera, tiksliau izaideju nebuvimo komandoje

  30. REIKIO IZAIDEJO

    Senai komandai reikia PG bet kai vadovybei vienodai roda tai ir eurolygos komanda zaidziam be izaideju, tai apie ka dar galima kalbet

  31. Saras

    Jasikevicius pasigedo energyjos ir nenoriai komentavo Techines prazangas situacija

  32. Kaunas reikia izaidejo

    Nebutu PG padejas taip kaip zadem Dimsa valinskas kartu sudejus 42 taskaI tai ka pasako gynyba

  33. Teisejaj

    Bet ten buvo kertinis momentas Kai Milas irodynejo kad buvo koja gavo techine dar saras pridejo

  34. Zalgiris

    Manau saras labai Riverso daug neisnaudojo kiek kiti progu neisnaudojo puolime mazai mete is toli

  35. Zalgiris

    Saras galejo duot sansa ir lukosiunuI kiti visi prastai suzaide iskirus walkup Leday

  36. Darius

    Komandos komplektacija, turint omeny isleistus pinigus, apgailetina. Zaidimo taktika, atleiskite, neaiski. Norima isspausti kazka super protingo, pamirstant elementarius dalykus ? Kokia cia dar taktika be greitu ataku zaisti ? Kodel zaidejai nesimegauja zaidimu ? Visi kaip aparatai mechaniniais veidais. Kiek kartu sakiau – greitinkit zaidima. Atsitverkit zaidejus, imkit kamuolius. Kodel nuolat gaunam lenta ? Net Panevezys 10 kamuoliu daugiau atkovojo. Kokia galima isspausti taktika, jei puse elementariu pagrindu neturi ? Tai pradekite dirbti nuo to. Atsitverimas kovoje del kamuolio ir pirmas pasas i uzbegima. Kodel Panevezys greitame puolime imete 15 tasku, kai musu tik 5 ? Juk jju zaidimas laikesi ant starto penketo zaideju. Tai reikejo verztis, varginti, stengtis isbauduoti. Bet jie zaide penkiese ir vis tiek gale buvo sviezesni. O juk Saras nuolat aiskina, kokia jauna musu komanda, bet atrodom kaip nuvarytu arkliu bamda.
    Ir dar karta aciu. Uz 12 milijonu nei centru, nei izaideju. Bravo. Kazkodel as cia jau po pirmu sezono rungtyniu parasiau, kad centru ir izaideju nera, o milijona gaunantis treneris galvoja, kad yra. Fantastika. Sekmes taip sakant.

  37. Darius

    Dar. Milas, jei nesuklydau, pramete 5 tritaskius. Ir eurolygoje pramete 5 paskutinius tritaskius. Neisivaizduoju, kaip galima pramesti 10 tritaskiu is eiles. Ir ji dar vadina snaiperiu ? Cia tas pats, jei ryta vadinti grandu. Ir tas pats, kai turint Masiuli nusipirkti Hayesa, kuriam moketi kelis kartus daugiau. Ir tas pats? Kas turint po nosimi Valinska nusipirkti pereza. Durniu laivas.

  38. Nesamone

    Dar raso sensacija ar staigmena Kazkada turejo paslyst kaip taip zade

  39. Darius

    PS
    Ir tas pats, kad neimti Giedraicio, o pirkti Riversa. Rukykit dabar, glusiai

  40. Dariau2

    Du skirtumai galima vadint snaiperiu kada diena pakrenta kada ne na priminus su Bayern Milo 5 tritaskiai tiesiog nepataike ir zude kada buvo galima Kabintis bereikalingos prazangos

  41. Dariau2

    Apie giedraitI nieks nekalbejo nereikia prisisvajot

  42. Zalgiris

    Pralaimejo tai pralaimejo manau daugiau neklys su 1 pralaimejimu

  43. Zalgiris

    Bet juk matom ir Rytas klupo panevezI buvo ant bangos lietkabelis

  44. z

    Draugiškai klausiu be jokių užgauliojimų, žinau kad atrodo neįtikinama jums, kad toks žaidėjas kaip Dimša sužaidęs viena sezona Lietkabelį galėtų žaisti Žalgiryje. Aš jums pateiksiu argumentus kodėl taip matau:
    Pradėkime:
    1) Gerai mato aikšte, ką jau kūrį laiką pastebiu Dimša atlieka tikrai nemažai pasų ir šiandien buvo situacijų kai jis gerai perskaitė žaidimą, kai buvo pakabintas kamuolys ore Šakičiui, ir kai prasiverždamas atliko tikslų pasą.
    2) Yra energingumas ir kovingumas ką jau ne pirma kartą pastebiu kai jis kovoja dėl kamuolių ar nusiima kamuolį po netaiklaus varžovo metimo,
    3) Žaidėjas gali veržtis ir išnaudoti savo gebėjimus. Kai šiandien jis pvz metė iš kairės pusės prasiveržes.
    4) Šoklumas, galintis įdėti į krepšį ar atkovoti kamuolį.
    5) Pataikymas iš toli, kai susikuria pats progas ir kai jam sukuria kiti. Pvz jo tritaškių pataikymas kol kas yra geras.
    6)Galintis mesti po driblingo
    7) Ilgai kamuolio nelaiko rankose.
    8) Žino Žalgirio sistema.
    9) Alga nedidelė.
    Tai jūs man pasakykite kuo Dimša toks jau blogesnis, kad jis negali žaisti Žalgiryje? Bet su argumentais? Kai Žalgiris pats perka žaidėjus iš Čempionų lygos.

  45. Aha

    Lietkabelis parode, kad komandai, turinciai normalu treneri, kuris sugeba parengti gera rungtyniu plana, ir zaidejus, mokancius padoriai gintis ir normaliai pataikancius (kas profesionalui yra norma ir butinybe), laimeti pries sio sezono Zalgiri nera kazkaip ypatingai sunku. Apskritai didziausia problema yra ne sitas pralaimejimas, o pats zaidimas. Jau puse sezono praejo, o zaidimas ne velnio negereja. Ir jis nelabai gali kazkaip ypatingai pageret, nes tiesiog nera potencialo. Is veteranu kazkokiu stebuklu tiesiog nereika tiketis, Ule pasieke savo ribas, jaunimas trina suola, o naujokai legionieriai netempia Eurolygos lygio ir neatrodo, kad ji galetu tempti ateity, nu gal isskyrus LeDay. Hayesas isvis kazkoks nesusipratimas, Landale negali zaist centru, neturi tam nei reikalingu igudziu, nei tinkamu fiziniu savybiu, visiska skyle po kase gaunasi su juo. Ai ir dar neturim pagrindinio pg, o zmogus, turejes but lyderiu, iki pavasario gydysis trauma. Zodziu, dabar srebiam ta kose, kuri buvo isvirta vasara, kai buvo susimauta su komplektacija. Ir uz klaidas galima atleist, nes kas ju nedaro, tik kad labai jau skauda akis, ziurint kartais tiesiog neigalu Zalgirio zaidima…

  46. Teisejaj

    Na teisejavimas nebuvo prastas apart Abejotines nesportines treciame kelinyje ir ketvirto kel pabaigoje Kai tokia itampa slegia ir turi ant greito priitI teisingus sprendimus Tai neisvengsI klaidu

  47. Is vis

    Buvo be sansu po krepsiu gebenui Landale’as kai lietkabelis dvigubindavo gynyba priversdavo klystI Zingsniuoti

  48. Bando taisyt

    NU su juve tai zaidimas buvo tobulas apart trumpai sustoja puolime

  49. Zalgiris

    Na manau sekanti karta panevezi nenores kartot klaidu

  50. Ne tragedija

    Tai tik pirmas pralaimejimas kaip kitiems poxuI Tas LKL vistiek Zalgirio taure O ir rytui nepalankI pergale lietkabelio

  51. tiek

    sumacabi2 tiek su kabeliu baisus zaidimas, landeilas praleido savaite, visai nepazaidzia , apie snaiperius tyliu ner ka sakyti , gedinga

  52. del dimsos

    gal paziurekim kaip jisai taureje atrodo, kad siulyti zalgiriui

  53. Isejimas prastas

    Zalgirio lietkabelis kiekvienam zingsnI greitesnI gynyba neveike

  54. Ka tau patylet

    Ar mateI runktynes kiek gavo progu mest Trytaskius zalgiris kai lietkabeliuI sekme Lydejo

  55. Ceponis

    Gavo daug kritikos is sirgaliu truko kantrybe

  56. Ceponis

    Su lauke piktu Zalgirio sirgaliu zinuciu Isvadino parsu lenku ir gejum

  57. Garasc

    Jums neatrodo, kad problema labai paprasta – eilinį sezoną nėra stabilių tritaškininkų? Buvo Pangos, buvo Popas – tais metais atrodėme gerai. Nėra jų – nėra Žalgirio. Milas – specifinis – meta nepašokęs, nuo kaktos, ilgai taikosi – jį uždengti nesunku. Rivers – nestabilus, kiti – dar liūdniau. Čia šuo pakastas, o ne kažkokiose schemose

  58. Ceponis

    Kaunieciai nesitaupe bet jautesI kad jiems truko sveikatos po sunkaus musio su MaccabI Gynyboje ilga laika zalgirio metikaI Riversas ir Milaknis buvo dusinamI prie Tritaskio linijos amerikietis per beveik 16 min I krepsi mete viena karta kai seimininkai pavargo Milas gavo truputI daugiau laisves bet visi 7 jo metimai is zaidimo buvo I lanka saras ji laike 30 min

  59. Rinka

    Rinkoje zaideju pasirinkimas labai mazas tad naujoku paieska gali uzsitesti

  60. Fanas

    Kaip komanda gali buti pajegi kovot del top 8 be pagrindinio izaidejo, jus gal juokaujat, gerai kazkas pasake motiejuns susidejo pinigelius ir vsio, nes visa sezona zaidziant be pagrindinio PG graudu

  61. BaYern

    D. Nelsona atleido bayern

  62. REIKIO IZAIDEJO

    Tai rinkoje yra tu izaideju tik musu isgirtoji vadovybe meluoja, kad nieko nera

  63. Oly

    Atleis cherry

  64. asd

    nei cherry nei nelson beveik nekuria zaidimo, reikia tikro kurejo tokio kaip leo ar kazko panasaus i ji. tik tiek, kad sezonas i antra puse jau, jei ir paimtu kazka, neaisku kiek laiko adaptuotusi, reikejo dar lapkriti imt kai ir KC eme, galbut tusciai lauke leo kol feneris paleis, bet juk yra ir kitose lygose visokiu idomiu zaideju, bayernas kazkoki jauna slovena istrauke, kiti klubai auksciau zalgirio irgi pasistiprino. piktina ir i nevilti varo toks neveiksnumas

  65. eurolyga

    ZalgiriuI pliusas Real kiek bus nuvarge turejo vargo su Valencia pro pratesimo

  66. pagal

    viska tai nesiruosia imti izaidejo , gris grigonis ir perstums riversa i izaidejo vieta , eurolyga tai si sezona palaidota, jei kas netikit po sausio men bus aisku , liko tik kova kad neuzimti paskutines vietos. Tai labai keista , nes westerman buvo numatytas pagrindiniu ir i jo vieta atejo perez , ji atleidus komanda liko be izaideju. Tada kyla klausimas kodel atleido perez , ar jis buvo blogesnis uz pvz hayes ? si sezona aiskiai buvo pasitikieta per daug ant skautingo informacijos . kai treneris sako kad turime labai jauna komanda , norisi pataisyti kad turime labai zalia neigiama prasme komanda , daugumas zaideju yra 25 m

  67. Jovaisa

    Jovaisa Butu kvaila tiketis kad zalgiris pateks I aktrintamasias

  68. Nieks nieko nestumia

    Basketas uzduoda durnus klausimus ar reikia zalgiriui dar ieskoti pamainos trauma patyrus grigoniui apklausa

  69. REIKIO IZAIDEJO

    Senai sakiau jog apgaleitina siemet valdyba paziurekit patys, jei nieko neima i pg, tai kam perez reikejo atleisti, gal butu isivaziaves, o daba turim ziuret i gimdyma aikstelei, graudu ziuret kaip siemet valdyba dirba, neblogai motiejuns sau kisines pasipilde