Gimtinėje siaučiančiais gaisrais susirūpinęs J.Landale‘as skatina padėti australams (VIDEO) 0

Kauno „Žalgirio“ vidurio puolėjas Jockas Landale‘as neliko abejingas jo gimtojoje Australijoje siautėjančiai nelaimei ir nusprendė prisidėti prie su šalyje kilusiais gaisrais kovojančių gyventojų.

Žalgirietis jungiasi prie kitų garsių Australijos krepšininkų, kurie taip pat neliko abejingi ir savaip prisideda prie gaisro padarinių suvaldymo. J.Landale‘as pažadėjo už kiekvieną „Žalgirio“ ir Madrido „Real“ dvikovoje abiejų komandų krepšininkų atliktą dėjimą bei pataikytą tritaškį paaukoti po 100 dolerių.

„Šią savaitę mes žaisime su Madrido „Real“ klubu, o aš už kiekvieną rungtynėse įmestą abiejų komandų tritaškį ar atliktą dėjimą paaukosiu po 100 dolerių. Tai nereiškia, kad aš nusileisiu aikštėje, bet susitiks dvi talentingos komandos ir, manau, kad bus geros bei kokybiškos rungtynės“, – kalbėjo aukštaūgis.

„Kaip žinote, šiuo metu Australija tiesiogine ta žodžio prasme dega. Ten yra kilęs didžiulis miškų gaisras ir jis plečiasi po visą šalį. Žūsta milijonai gyvūnų, o kai kurie iš jų yra ties išnykimo riba. Mačiau, kad Australijoje liko tik 50 ar 40 tūkstančių koalų. Noriu pasinaudoti proga tokiose rungtynėse ir atiduoti duoklę bendruomenei Australijoje. Tikiuosi, kad į tai bus sureaguota ir žmonės prisidės. Šalis yra nuniokota. Gamtai reikia pagalbos, savanoriams ir ugniagesiams taip pat. Pagalbos reikia šeimoms, kurių namai buvo visiškai sunaikinti. Reikės atstatyti namus ir miestus“, – į žmones kreipėsi krepšininkas.

Laimei, paties australo šeima nenukentėjo. Tiesa, J.Landale‘o aplinkoje yra pažįstamų, kurie su milžiniškais gaisrais vis tik susidūrė.

„Mano šeima gyvena mažame miestelyje ir jiems pasisekė, kad gaisrai nuo jų yra už maždaug 100 kilometrų. Mano šeimos tai nepalietė tiesiogiai, bet turime draugų, kuriuos tai palietė. Vienas geriausių mano draugų buvo labai arti gaisro ir vis dar yra pavojuje“, – savo žinutę siuntė J.Landale‘as.

Komentarai