Š.Jasikevičius: „Madrido komanda – labai protinga“ (VIDEO) 7

Krepsinis.net inf.

Kauno „Žalgiris“ rengiasi vienam sunkiausių šio sezono iššūkių – ketvirtadienį Eurolygos aštuonioliktajame ture išvykoje kausis su Madrido „Real“ ekipa. Karališkasis klubas yra laimėjęs jau dvylika kartų paeiliui, todėl „Žalgirio“ laukia išties sudėtinga misija.

„Real“ namais tapusią „Wizink“ areną aplankęs Šarūnas Jasikevičius nėra pamiršęs praėjusio sezono pasiekimo. Tada būtent Madride pasiekta pergalė leido žalgiriečiams iškopti į atkrintamąsias.

„Patys geriausi prisiminimai iš čia, aišku. Nelabai daug kas tikėjo, kad taip gali įvykti ir save iš tos situacijos išvesime, labai džiaugėmės, tačiau tai buvo praėjęs sezonas ir tai reikia pamiršti“, – teigė Š.Jasikevičius.

– Prasideda antrasis Eurolygos ratas, su kokiomis mintimis pasitinkate tą septyniolikos rungtynių seriją?
– Tikrai nėra taip, kad galvotume apie visą ratą, žiūrime į vienerias rungtynes ir galvojame, kaip aplošti Madridą. Sistema nelabai keičiasi, reikia gerinti žaidimą ir artėti prie to potencialo, kurį turime pasiekti.

– Nuo lapkričio pirmosios „Real“ nepralaimi, kokį įspūdį palieka ta dvylikos pergalių serija?
– Nepralaimi Eurolygoje. Kaip ir parodė „Barcelona“ ir kitos komandos, idealių komandų neegzistuoja. Jie yra pažeidžiami, reikia tik bausti, žinoti, ką galime atiduoti ir ko – ne. Svarbiausi dalykai vėl yra tritaškiai ir greitas puolimas. Sustabdžius tuos lengvus ir greitus taškus galime tikėtis gero rezultato.

– Kaune Zachas LeDay stipriai baudė „Real“ po krepšiu, aukštaūgiai metė tritaškius ištraukdami Walterį Tavaresą, kokios gynybinės reakcijos tikitės šiame mače?
– Žiūrėsime, vis tiek komanda yra protinga, su labai patyrusiu treneriu. Prisitaikys kažką. Vilerbane pradėjo su kažkiek zonine gynyba ir dideliu penketu. Reikia žiūrėti, ar čia traumų problemos, ar kažką norėjo parodyti. Pastaruosius du ar tris sezonus iš jų matėme kažkiek „zonos“. Aišku, priklausys ir nuo to, kaip mes žaisime. Jie turi filosofiją užkimšti baudos aikštelę ir neištraukti iš ten Tavareso, nors tai daro visos kitos komandos.

– Ko „Real“ netenka su Anthony Randolpho ir Sergio Llullo traumomis bei kas bandys jas kompensuoti?
– Trey Thompkinsas šiuo metu žaidžia labai gerai keisdamas A.Randolphą. Kažkiek gal situacija keičiasi, bet deriniai yra labai panašūs. Jis pradėjo starto penkete ir Vilerbane. Rudy Fernandezas žaidžia gerą atkarpą keisdamas Sergio Llullą. Vis tiek žaidimas labai priklauso nuo Facundo Campazzo, sumažinti jo minutes Kaune buvo vienas iš tų faktorių pergalei pasiekti.

– Visi žalgiriečiai pasiruošę rungtynėms?
– Visi.

– Kaip progresuoja Mariaus Grigonio reabilitacija?
– Marius prieš kelias dienas tik nusiėmė langetę. Viskas priklauso nuo reabilitacijos, bet, kiek gavau informacijos, tai nėra greitas procesas.

– Tikitės jo sulaukti iki reguliariojo sezono pabaigos?
– Manau, kad taip, bet čia iš mano pusės būtų tik spėliojimai.




Komentarai

  1. tai

    gal dar kas galvoja kad dimsa galetu zalgiryje zaisti ? Vienu rungtyniu gerai suzaisti neuztenka

  2. .

    As galvoju, kadangi Hayes isvis didziausias Zalgirio sudmalys. Jei jis gali, tai ir Dimsa gali.

  3. jooo

    yra tokių galvotojų, jog jie mano, kad iš tiesų galvoti gali, tik aš duodu ne 99, o 100 proc., kad Hayesas būtų Lietkabelyje ne tai kad lyderis, o lyderis su nerealia statistika, visi matom, kad š mala, bet tik nereikia nusišnekėti, kad visokie Dimšos geriau būtų, neimtų Dimšos NBA vasaros lygoje į starto penketą, nerinktų jis Eurocup 15,7 pts 5,6 reb vidurkių, Hyesą ne vien Žalgiris medžiojo, nes pakankamai stipriame klube stats buvo įspūdingi+dėl gynybos buvo (ir yra) giriamas, taip kad dėl šio veikėjo negalima peikti vadybos jokiu būdu, nes nėra, niekada nebuvo ir nebus tokio klubo, kuris su pirkiniais neprašautų, dėl Perezo tik buvo visiškai nesuprantamas sprendimas

  4. .

    Jei butu autobusas su sleikom, tai duodu ne 99, o 100 %, kad jis bitu troleibusas, o ne autobusas. Atsirado mesliaus gynejas.gal tu ta asila pats ir parekomendavai komandai ?

  5. ne, juokdary

    aš Dimšą rekomendavau, neėmė – nevykus vadyba

  6. .

    Nu jo. Jiems perezas pasirode pats sustriausias

  7. .

    Beje, juokdary, jei Zalgiryje gali „zaisti“ Lukosiunas, kodel negaletu Dimsa ?