Tritaškiais prapliupęs „Žalgiris“ atsirevanšavo „Olympiacos“ 17

Kauno „Žalgirio“ arenoje įvyko Eurolygos 23-iojo turo rungtynės, kuriose žalgiriečiai 94:69 (22:17, 24:20, 23:11, 25:21) pasiekė saldų revanšą prieš Pirėjo „Olympiacos“ komandą.

Rungtynes atidarė juvelyrinio Pauliaus Jankūno perdavimo sulaukęs Artūras Milaknis, individualius reidus organizavo Thomasas Walkupas – 6:7. Tuomet uraganinius išpuolius pratęsė tritaškiui komandiškai išvestas A.Milaknis, iš vidutinio nuotolio neklydo Martinas Gebenas, o nuo kranto iki kranto sužaidė pranašumą iki 13:7 padidinęs Edgaras Ulanovas. Antroje kėlinio pusėje kovingumo nestokojo kamuolį puolime ėmęs M.Gebenas, iš toli iššovė E.Ulanovas, galingai įsibėgėjusį Zachą LeDay stabdė tik pražanga ir sirena skelbė „Žalgirio“ persvarą rezultatu 22:17.

Solidus Lietuvos čempionų puolimas tęsėsi ir antrajame kėlinyje, kuomet tritaškį švystelėjo K.C. Riversas, o krepšį galingu dėjimu viena ranka drebinęs Z.LeDay sukūrė dviženklį atstumą – 27:17. Į dar gilesnę duobę Pirėjo komandą nusiuntė Luko Lekavičiaus epizodai bei greitajame puolime iš krašto tritaškį paleidęs Nigelas Hayesas – 34:20. Nuo baudų metimų linijos taškų kraitį atsidarė Rokas Jokubaitis, varžovams artėjant dar vieną tolimą metimą smeigė dviženklę persvarą 39:28 sugrąžinęs K.C. Riversas. Ketvirčio pabaigoje kamuolį į krepšį pasiuntė T.Walkupas, paskutinį žodį nuostabiu slalomu tarė skaičius 46:37 užfiksavęs L.Lekavičius.

Antra rungtynių pusė startavo itin sudėtingu tolimu T.Walkupo šūviu, aštuonis taškus paeiliui taikliais metimais susirinko atotrūkį iki 57:43 auginęs A.Milaknis. Visą atakos laiką išdeginęs pasižymėjo R.Jokubaitis, naują rekordinės persvaros ribą brėžė iš toli pataikęs T.Walkupas ir baudas sumetęs Z.LeDay – 64:45. Galingo kėlinio pabaigoje į kampą Graikijos krepšinio milžiną dar labiau įspraudė savo žodį taręs M.Gebenas – 69:48.

Ketvirtojo kėlinio pradžioje svečiai bandė griebtis šiaudo, bet jų padėčiai gerėti nė pro kur neleido iš toli neklydę K.C. Riversas ir L.Lekavičius – 75:54. E.Ulanovo aikštės matymą išnaudojo M.Gebenas, tačiau pranašumas menko iki 77:62, o tai ypač nepatiko minutės pertraukėlės prašiusiam Šarūnui Jasikevičiui. Po jos emociškai reikalingus tritaškius susmeigė triukšmo bombą sprogdinę E.Ulanovas ir A.Milaknis – 83:62. Pergalės dainos „Žalgirio“ arenoje skambėjo po R.Jokubaičio šou puolime asistuojant E.Ulanovui ir M.Gebenui bei pačiam gražiu reidu rinkus taškus – 89:65. Per likusį laiką formalumus sutvarkė ir pergalę rezultatu 94:69 atnešė jau 5-ąją tolimą bombą įsmeigęs A.Milaknis.

Komentarai

  1. Eurolyga

    Riversas nevynioja zodziu I vata noretu liktI zalgiryje ir kita sezona

  2. Zalgiris

    Be Lendale’o del ligos gal nebus problemu su Milotinovu

  3. Zalgiris

    Reikia +10 laimet nors nebus lengva zalgiriui reikes vel gerai atakuot Tritaskius su Spanouliu tvarkytis

  4. 709

    Su pergale!!! Taip ir toliau laikom!!

  5. 4 komentarai

    Tik zalgiris pakilyme fantastika su Sold out ir pergales

  6. Zalgiris

    Ant sparnu pagreitI pagavom 2 rate va kur zalgirio veidas kabinames I prielki katik is arenos puikios emocijos Tritaskiu pataikymas

  7. Saras

    Tritaskiu skaiciuomi nusistebejes saras gyre zaidejus bet nebuvo tikras del australo

  8. Milas

    Milaknis nesitikejome kad atsirevansuosim tokiu skirtumu

  9. Zalgiris

    Galima zalgirI paligyntI 1 rato ir 2 rato su kaupu revansuojasi jei ne 9 pralaimejimaI butu dar geriau buve

  10. Darius

    Beveik tobulos rungtynes, tik bent man susidare ispudis, kad teisejai 4 kelinyje leido musti zalgiriecius. Be to, prisvilpe nesamoniu, kaip pvz Luko prazanga pries Spanuli puolime. Nepaisant neaiskaus teisejavimo, vyrai nuo +15 padare +24, nors esame iprate, kad Zalgiris leidzia varzovams sumazinti skirtuma, bet ne si karta. Ir man todel dvigubai smagu, nes Bardzokas cia yra laimejes ne karta ir tikejosi laimeti ir si syki. Ir manau, kad tikejosi logiskai, nes Olimpiakoso sudetis ant popieriaus geresne. Bet Saras su sita komanda pradejo daryti stebuklus. Kai pagalvoji, nudege su komplektacija, o skina pergale po pergales. Manau, kad is turimos komandos Saras sugeba isspausti maksimuma.

  11. th

    Šaras arba galvą kažkur susitrenkė, arba jį prastas oro klimatas paveikė. Kadangi pradėjo rengti normalias atakas, o ne kaip ankščiau- 20sek varinėjo kamuolį, o po to kas bus tas bus. Tikiuosi taip bus ir per kitas rungtynes!

  12. Rimta pergale

    TobulaI kaip per sviesta

  13. Teisejai

    Teisejai atrode tik mate tik zalgirieciu prisilietimus o Olympiakos nemato Spanoulio gudrybes pries Lekaviciu milaknio kontakta po krepsiu

  14. Faktas

    Faktas, kad Žalgiriui rungtynės pavyko. Džiugu už Geben, gavo šansą ir jį puikiai išnaudojo.

  15. sveikinu

    tikrai geriausios rungtynes si sezona , ir gaila kad taip mazai kas pasidziaugia kai zalgiris laimi , bet tegu buna tai ju problema, galima sutikti teisejai si karta pabrybavo ne musu naudai , gerai kad nevirto tendencija. Visi isskyrus heisa suzaide puikiai , neturi sitas juodis puolime igudziu , bent jau lkl kartais suzaidzia

  16. Pakilimas

    Augantys zalgirio raumenys pagreitI Igave zaliai baltI kyla I lemiama sturma

  17. Solydu

    Galima pasidziaugt tokia Atkarpa zalgirio net ir be Grigonio zaidziant