Su „Žalgirio“ pagalba „One Team“ dalyviai drąsiai priima iššūkius (VIDEO) 4

Kauno „Žalgiris“ prieš kelias savaites užbaigė darbą su pirmąja grupe Eurolygos inicijuotoje socialinės atsakomybės programoje „One Team“. Šio sezono dalyviai yra iš „Specialiosios Olimpiados“ – organizacijos, dirbančios su intelekto sutrikimus turinčiais žmonėmis.

Programoje dalyvaujantis jaunimas su problemomis susiduria ne dėl to, kad jiems sunkiau įsisavinti naujas žinias ir vienodu tempu mokytis su savo bendraamžiais. Dažniausiai paaugliai turi ar yra turėję problemų namuose, kadangi nemaža dalis jų auga socialiai jautriose šeimose. Tiesa, dalis jau ir džiaugiasi augdami įtėvių namuose ir ištrūkę iš ankstesnės aplinkos gali svajoti apie aukštesnius tikslus gyvenime.

Nors Kauno klubo atstovai užsiėmimus vedė įvairiomis aktualiomis temomis – tolerancija, komandinis darbas, bendravimas, tikslų siekimas, emocijų valdymas, lyderystė – kiekvienas dalyvis surado aktualiausią ir šiam gyvenimo etapui svarbiausią temą.

„Man labai patiko užsiėmimas apie emocijų valdymą. Niekada nepagalvojau, kad būna tiek daug skirtingų emocijų ir yra būdų, kaip jas suvaldyti. Kartais būna tokių situacijų, kai „nervai nelaiko“, dabar žinosiu, kaip galiu su tuo susitvarkyti. Žinau, kad svarbu rasti, su kuo gali pasikalbėti apie tai“, – pasakojo vienas projekto dalyvių.

Kitas projekto dalyvis – Dainius stengėsi nepraleisti nė vieno užsiėmimo, o kiekviename dalyvavo su plačia šypsena. Didžiausią įspūdį jam paliko galimybė sėdėti ant žalgiriečių suolelio per „One Team“ programai dedikuotas Eurolygos 13-ojo turo rungtynes.

„Dainius pirmojo užsiėmimo metu nepratarė nė žodžio, nors to užsiėmimo tikslas bus susipažinti ir perlipti bendravimo su naujais žmonėmis barjerą. Po užsiėmimo jis pasakė, kad su nepažįstamais nedrįsta bendrauti ir nenori to daryti. Vėliau – kitų užsiėmimų metu – Dainius ne tik pradėjo daugiau kalbėti, bet ir sunku būdavo jį sustabdyti. Jis dalyvavo visur. Reikia užduoti klausimus žalgiriečiams? Jis susirašęs visą lapą. Reikia pravesti žaidimą? Jis bus savanoris. Pakalbėti į kamerą? Jokių problemų. Matyti tokį pokytį – absoliutus džiaugsmas. Ir tai – tik vienas pavyzdys“, – apie pokyčius projekto dalyviams pasakojo „One Team“ programos koordinatorė, klubo komunikacijos direktorė Akvilė Dagilytė.

Su Dainiumi ir jo istorija galite susipažinti vaizdo įraše.

Atliktos apklausos metu jaunuoliai taip pat atskleidė, kad jie „One Team“ užsiėmimuose lankosi ne tik dėl to, kad patinka pažaisti krepšinį, bet ir dėl to, kad čia gerai jaučiasi, sužino kažką naujo, patiko išmokti dirbti komandoje ir galėdavo pasikalbėti svarbiomis temomis. Po projekto net 87 proc. sakė, kad dabar jau žino, kas yra sektinas pavyzdys, ir norėjo lygiuotis į krepšininkus, tarp kurių paminėtas ir Marius Grigonis. 73 proc. teigė, kad programa jiems padėjo išsikelti tikslus savo gyvenime, o 93 proc. sakė išmokę kažko naujo.

Kauno „Žalgiris“ programą vykdo jau septintąjį sezoną, o jau trečiąjį sezoną programą palaiko socialiai atsakinga įmonė „Ramirent“.

Komentarai

  1. .

    Siandien buvo paskelbta, kad sitas eurolygos sezonas gali buti pratestas arba ne. Taciau jeigu ir bus pratesimas, tai visos varzybos vyks be ziurovu. Todel butu toks kreipimasis : grazinkite eurus uz neivykusias rungtynes abonementu turetojams. Moralizuojantys komentarai nedomina, tai galite net nesivarginti.

  2. manau

    visiems grazins kurie kreipsis , bet aisku vien tik sito komentaro neuzteks

  3. .

    Dėl ko prašau pinigų ? Nes Žalgiris nemoka algų. Be to, sumokėjome už rungtynes visą nustatytą kainą už VISĄ sezoną, bet trečdalio sezono nepamatėme. Taigi, dedat pinigus ant stalo už trečdalį sezono. Ir nevapaliokit, kad komandai sunku ir kažką turėtume dovanoti. Kas norit dovanokit ir dar papildomai primokėkit. Mano skaičiavimais per paskutinius 2-3 sezonus Žalgirio sąskaita turėjo riebiai papilnėti. Jei pinigų nėra, reiškia juos su chebra ištaškė toks geriausias eurolygos vadybininkas iš m raidės.

  4. as

    taip noriu pinigu savo ir iki paskutines “kapeikos“ ir man neaiskinkit, sumokejau uz rengini,jo negavau….. sumokejot algas krepsininkams uz tuos menesius be krepsinio????? jei sumokejot ir ne cento nesumazinot atsisakau pusantro simto euru uz bilietus.RIMTAI….