M.Grigonis ir L.Lekavičius toliau vilkės „Žalgirio“ marškinėlius 10

Kauno „Žalgirio“ komanda išsaugojo du svarbius krepšininkus – artėjančiame sezone žaliai baltus marškinėlius ir toliau vilkės Marius Grigonis ir Lukas Lekavičius.

Abiejų krepšininkų kontraktuose buvo numatyta galimybė vasarą pratęsti bendradarbiavimą, tad nors ir buvo sulaukę užsienio klubų dėmesio, abu gynėjai nusprendė ir toliau rungtyniauti Kaune.

Iš Berlyno ALBA klubo į „Žalgirį“ 2018-aisiais metais atvykęs 26-erių M.Grigonis nuo pat praėjusio sezono pradžios ėmėsi komandos lyderio vaidmens, tačiau lapkritį patyrė traumą ir praleido likusią sezono dalį.

Iki tol kaunietis Eurolygoje sužaidė 10 rungtynių, per kurias aikštėje vidutiniškai praleisdavo po 25 minutes, pelnydavo po 11,5 taško, atkovodavo po 2,6 kamuolio ir atlikdavo po 2 rezultatyvius perdavimus.

Tuo metu 26-erių metų L.Lekavičius į komandą praėjusiais metais sugrįžo po dvejų metų praleistų Atėnų „Panathinaikos“ klube.

Kiek sunkiau sezoną pradėjęs 180 centimetrų ūgio įžaidėjas sezono metu įsibėgėjo ir per 27 Eurolygoje sužaistas rungtynes vidutiniškai pelnydavo po 10,5 taško, atlikdavo po 2,8 rezultatyvaus perdavimo ir rinkdavo po 10,2 naudingumo balo.

„Kaune jaučiuosi puikiai, todėl likti čia nėra sudėtingas sprendimas. Taip pat kitame sezone mūsų laukia nemažai naujų iššūkių, o tai intriguoja“, – savo sprendimą komentavo L.Lekavičius.

Komentarai

  1. 709

    Aciu jiems. Manau jau yra komandos branduolys tik be trenerio.Bus treneris susiformuos ir komanda kuria palaikysim! PIRMYN ZALIAI-BALTI!!!

  2. Ačiū

    Dievui nors viena gera naujiena. Kitu atveju būtų reikėję dublerius turbūt imt

  3. Audrius

    na miške matyt visos vilkės dėl to labai laimingos.

  4. Sigis

    Naujiena gera,tik kad paciu geriausiu atveju kase tik per tv matysim ir tai labai abejotina ar vyks kas nors

  5. Žalia-balta

    Geros naujienos!

  6. ???

    Nuoširdžiai ačiū Mariui, Lukui ir visiems žalgiriečiams, nepalikusiems komandos sunkiu metu… Nepaliks jos ir sirgaliai. Sėkmės visiems naujajame sezone! „Žalgiris“ buvo ir bus…

  7. Geros naujienos

    Pagaliau visi sulauke geru ziniu zaliai baltiems. Dziugu uz Grigoni Luka nors ir turejo demesio vilioniu idomu ar susimazino algas

  8. Darius

    Iš pradžių nuvilianti naujiena dėl Jasikevičiaus, išeina ir trenerių štabą išsiveda, tada Ulanovas. nebus Riverso, Leday. Pradėjau galvoti, kas čia vyksta, su tokia sudėtim ką turime tik čempionų lygoje su rytu žaisti. O paskui pradėjau suprasti, kad turbūt išvis neteks niekur žaisti. Motiejūnas paleido brangiai kainuojantį trenerių štabą, brangiausius žaidėjus. Nes vargu ar mus įleis į areną, o jei įleis, nežinia kiek. Ko gero jei ir prasidės Eurolyga, tai vėl bus sustabdyta arba žais be žiūrovų, kol kuriose nors komandose neatsiras užsikrėtusių žaidėjų, o tada išvis viskas stos. Scenarijus labai realus, todėl klubo valdžia labai taupo pinigus, kad kuo mažiau paskui reikėtų už prastovas mokėti.

  9. Lrytas

    Didysis zalgirio galvos skausmas ivardijo koks didziausias issukis laukia Saro ipedinio kaune

  10. Yra daugiau variantu

    Zalgirio sirgaliai ir visas lietuvos krepsinio pasaulis laiko uzgniauzes kvapa. Tai matyt galetu daryti ir dar vienas visoje delioneje kartais ivardijamas treneri D. Adomaitis