Kauno „Žalgiris“ stiprinasi Eurolygos ir NBA patirties turinčiu aukštaūgiu 14

Kauno „Žalgirio“ sirgaliai artėjančiame sezone komandoje išvys dar vieną naujoką. Lietuvos čempionų komanda pasirašė vienerių metų sutartį su vidurio puolėju Joffrey Lauvergne.

28-erių krepšininkas nuo 2018-ųjų metų rungtyniavo Stambulo „Fenerbahce“ komandoje, o anksčiau yra ragavęs ir NBA duonos. Už Atlanto jis žaidė Denverio „Nuggets“, Čikagos „Bulls“, Oklahomos „Thunder“ ir San Antonijo „Spurs“ klubuose.

Prieš etapą NBA J.Lauvergne taip pat rungtyniavo Šalono „Elan“ (Prancūzija), Valensijos „Basket“ (Ispanija), Belgrado „Partizan“ (Serbija) ir Maskvos srities „Chimki“ (Rusija) ekipose.

211 centimetrų ūgio prancūzas praėjusiame Eurolygos sezone, vilkėdamas Turkijos komandos marškinėlius, aikštėje vidutiniškai praleisdavo po 13 minučių, per kurias rinkdavo po 6,3 taško ir sugriebdavo po 2,7 atšokusio kamuolio.

Turkijos čempionate J.Lauvergne rungtyniaudavo po 22 minutes per rungtynes ir per jas pelnydavo po 10,5 taško, atkovodavo po 6,7 kamuolio bei atlikdavo po 2 rezultatyvius perdavimus.

Naujasis žalgirietis taip pat buvo svarbus Prancūzijos rinktinės narys. Kartu su rinktine 2013 m. Slovėnijoje jis iškovojo Europos čempionato auksą, o 2015 m. Prancūzijoje pasidabino bronzos medaliu. 2014-ųjų metų FIBA Pasaulio krepšinio čempionate taip pat iškovojo bronzos medalį.

J.Lauvergne tapo ketvirtuoju „Žalgirio“ naujoku šią vasarą ir prisijungė prie anksčiau sutartis sudariusių Tomo Dimšos, Steve‘o Vasturios bei Mareko Blaževičiaus, o Marius Grigonis ir Lukas Lekavičius ir toliau rungtyniaus „Žalgiryje“.

Komentarai

  1. Bombardir

    Stiprus papildymas! Let’s go green boys!

  2. Linas

    Neblogas buvo, bet Turkijoj kažkaip prigeso…Žaidėjas rimtas, reik tikėtis,kad Kaune atsigaus. Panašu,kad ateina vietoj Landale. Jei Walkup, Hayes ir Milas lieka ir vietoj Leday ateina Rubitas, turim beveik suformuotą komandą:
    PG Walkup, Lekavicius, Jokubaitis
    SG Grigonis, Dimsa, Vasturia
    SF Hayes, Milaknis
    PF Rubit, Jankunas
    C Lauvergne, Gebenas, Blazevic

  3. aaa

    Jankunas arba Milaknis kaip antras pasirinkimas i pozicija jau tikrai nebelabai tinkami. Nu gal dar Milas is bedos pabegiotu 8-10 min, bet Jankis tai jau max 3-4 min eurolygoj temps…

  4. aaa

    Va cia tai tikrai rimtesnis pirkinys. Tikekimes neuzges Lietuvos klimatu:)

  5. Saras

    Vau, super!!!

  6. Nustebino staigmena

    Solydus pastiprinimas Zalgiris pucia raumenys kiti tikejosi kad dviems metams uz visu ispirkas ir nupirko raumenys

  7. Motiejunas

    Puikiai darbuojas treneris atejo ir darbai vyksta solydziai

  8. Oho

    Tokią žinoma pavardę matyt yra tikra staigmena

  9. Lauvergne'o

    Pirmoji J. Lauvergne ‘o zinute lietuviskai: man bus didele garbe kautis uz zaliai baltus

  10. zb

    zalgiriui snaiperio gero reikia kad milui padetu jeigu isvis milas pasiliks zalgirije,gero snaiperio ir viskas komanda suformuota

  11. Hyper

    Welcome Joffrey !

  12. Rokas

    Let’s go green boys!!!!

  13. ???

    Bienvenue à Kaunas, Joffrey ! Bonne chance à vous et à toute l’équipe !

  14. Darius

    Šita vasara yra staigmenų, pirma išėjo Šaras su asistentais, tada netikėtas trenerio pasirinkimas, dabar įsigytas labai stiprus centras. Kas dėl trenerio, tai čia surizikuota, bet kas nerizikuoja, tas negeria šampano, ar ne ? Manau Lauvergne labai tiks naujam treneriui ir Blaževičiui bus gerai šalia tokio meistro tobulėti.