„Žalgiris“ su M.Blaževičiumi priešakyje įveikė Utenos „Juventus“ (VIDEO) 3

Martino Schillerio vadovaujamas Kauno „Žalgiris“ iškovojo ketvirtąją pergalę „Betsafe–LKL“ čempionate. Sekmadienį kauniečiai „Žalgirio“ arenoje rezultatu 84:63 (19:17, 21:14, 24:17, 20:15) įveikė Utenos „Juventus“ komandą.

Rungtynėms registruotas nebuvo Augustine‘as Rubitas, o pirmą kartą oficialiose rungtynėse su „Žalgirio“ marškinėliais rungtyniavo Marekas Blaževičius.

Rungtynes tolimu metimu pradėjo Thomasas Walkupas, po du taškus surinko Steve‘as Vasturia, Nigelas Hayesas ir Joffrey Lauverge – 9:0. Dar du taškus pridėjo S.Vasturia, septynis taškus iš eilės surinko Martinas Gebenas, bet varžovai taip pat pradėjo rinkti taškus – 18:15. Kėlinio pabaigoje vieną baudos metimą realizavo Paulius Jankūnas ir žalgiriečiai buvo priekyje 19:17.

Pirmuosius savo taškus kėlinio pradžioje pelnė Rokas Jokubaitis, debiutinius savo taškus oficialiose rungtynėse „Žalgirio“ gretose pridėjo M.Blaževičius, o po Luko Lekavičiaus taškų varžovai prašė minutės pertraukėlės – 25:17. Po kartą iš po krepšio pataikė M.Blaževičius ir T.Walkupas, du taškus su pražanga pridėjo Marius Grigonis, baudos metimą įmetė M.Blaževičius, bet varžovai vėl priartėjo – 33:28. Iš toli pataikė S.Vasturia, iš baudos aikštelės viena ranka pataikė T.Walkupas, o kėlinį taikliu metimu iš po krepšio užbaigė P.Jankūnas – 40:31.

Po pertraukos šešiais taškais iš eilės pasižymėjo T.Walkupas, aštrų reidą surengė M.Grigonis, o po N.Hayeso dėjimo skirtumas išaugo – 50:37. Keturis taškus iš eilės surinko M.Gebenas, iš toli pataikė M.Grigonis, dvitaškį pridėjo ir R.Jokubaitis – 59:48. Netaiklų komandos draugo metimą pakartojo M.Gebenas, dar vieną tritaškį smeigė M.Grigonis ir žalgiriečiai po trijų kėlinių pirmavo rezultatu 64:48.

Paskutinį ketvirtį dvitaškiais pradėjo P.Jankūnas ir M.Blaževičius, o po L.Lekavičiaus taškų skirtumas išaugo iki dvidešimties taškų – 70:50. Iš toli pataikė Artūras Milaknis, dar keturis taškus iš po krepšio pridėjo M.Blaževičius, o varžovai šiek tiek sumažino atsilikimą – 77:58. Pirmuosius savo taškus tolimu metimu pelnė Karolis Lukošiūnas, dar vieną dvitaškį pridėjo M.Blaževičius, o rungtynes dviem taikliais baudos metimais užbaigė R.Jokubaitis. Žalgiriečiai iškovojo pergalę rezultatu 84:63.

„Žalgiris“: M.Blaževičius 13 (5 atk. kam.), M.Gebenas 13 (5 atk. kam.), T.Walkupas 13 (4 rez. perd.), M.Grigonis 11, S.Vasturia 7, R.Jokubaitis 6, P.Jankūnas 5 (8 atk. kam.), N.Hayesas 4 (5 atk. kam.), L.Lekavičius 4, A.Milaknis 3, K.Lukošiūnas 3, J.Lauvergne 2,

„Juventus“: B.Crawfordas 18, M.Kupšas 14, Ž.Skučas 7 (5 atk. kam.), J.Jucikas 7 (5 atk. kam.)

Komentarai

  1. ???

    Na štai, pagaliau „Žalgiryje“ žaidžia VISI. Džiaugiamės dėl Mareko ir sveikiname jį su šauniu debiutu. Sėkmės ir toliau!

  2. Zalgiris

    Labai gerai agalvota po dvigumos savaites neperlaikyt pagrindiniu zaideju nepo daug minuciu gavo daugiau Jaunimas Blazevicius Sulauke sanso

  3. Nu

    Ne visi žaidžia… P. Garino nežaidžia…