Valensijos ekipai nusileidęs „Žalgiris“ patyrė pirmą nesėkmę Eurolygoje 14

Pirmą nesėkmę Eurolygoje patyrė Kauno „Žalgirio“ krepšininkai. Martino Schillerio auklėtiniai namuose rezultatu 82:94 (27:22, 18:15, 12:30, 25:27) nusileido Valensijos „Basket“ ekipai.

Joffrey Lauvergne rungtynes atidarė taikliu dvitaškiu, tolimą metimą baigiantis atakai skirtam laikui pataikė Steve‘as Vasturia, o du tritaškius iš eilės pataikė Marius Grigonis – 11:10. Nors savo antrą tritaškį pridėjo S.Vasturia, varžovai išsiveržė į priekį – 14:18. Du taškus pelnė po keitimo aikštėje pasirodęs Lukas Lekavičius, Rokas Jokubaitis smeigė du tritaškius, Augustine‘as Rubitas pridėjo dvitaškį, o po Artūro Milaknio tolimos bombos žalgiriečiai pirmavo rezultatu – 27:22.

Iš po krepšio dvitaškį įmetė Paulius Jankūnas, tritaškiu pasižymėjo Nigelas Hayesas, o dvitaškį pridėjo J.Lauvergne – 34:28. Keturis taškus iš eilės pelnė N.Hayesas, iš toli pataikė Thomasas Walkupas, o po A.Rubito dvitaškio komandas skyrė dešimt taškų – 43:33. Kėlinuko pabaigoje du baudų metimus realizavo M.Grigonis, o kauniečiai po dviejų kėlinių pirmavo rezultatu 45:37.

Du nelengvus taškus iš po krepšio pelnė J.Lauvergne, reidą po krepšiu surengė N.Hayesas, bet gerą atkarpą sužaidę „Basket“ krepšininkai privertė M.Schillerį prašyti minutės pertraukėlės – 49:48. Du baudų metimus realizavo J.Lauvergne, tačiau spurtavę varžovai išsiveržė į priekį – 51:60. Keturis taškus surinko A.Rubitas, du pridėjo R.Jokubaitis, bet po trijų kėlinių varžovai turėjo dešimties taškų pranašumą – 57:67.

Kėlinuko pradžioje du taškus pelnė A.Rubitas, tačiau varžovai dar labiau nutolo – 59:75. Baudos metimais taškus rinko J.Lauvergne ir L.Lekavičius, dvitaškį pridėjo N.Hayesas, o po tolimų L.Lekavičiaus ir A.Milaknio metimų komandas vėl skyrė dešimt taškų – 70:80. Po du taškus surinko A.Milaknis, A.Rubitas, L.Lekavičius ir J.Lauvergne, keturis pelnė M.Grigonis, tačiau rungtynėse teko pripažinti varžovų pranašumą – 82:94.

„Žalgiris“: A.Rubitas 12 (5 atk. kam.), M.Grigonis 12, N.Hayesas 11 (6 atk. kam.), J.Lauvergne 11, L.Lekavičius 9 (4 rez. perd.), R.Jokubaitis 8, A.Milaknis 8, S.Vasturia 6, T.Walkupas 3 (4 rez. perd.), P.Jankūnas 2.

„Basket“: B.Dubljevičius 16, V.Marinkovičius 16, N.Kaliničius 14, K.Prepeličius 13, L.Labeyrie 12.

Komentarai

  1. Krikštatėvis

    Žalio kraujo Jankis, bet reikia susiprast kada išeit. Kam taip tyčiotis iš savęs?

  2. Darius

    Pabandė žaisti atvirą krepšinį ir sudegė. Vėl grįžo prie to, ką bandė žaisti rugsėjo mėn ir praleido 94 taškus. Šiandien reikėjo luptis, o ką jie ? Padarė 15 pražangų per visas rungtgnes, tai čia net 4 pražangų per 1 kėlinį nesigauna. Šiaip nieko bloga, pirmas pralošimas, bet 4 kėl atrodė sutrikę, o gynyba tikra skylė.
    P.s.
    Turbūt su žiūrovais nuo kitos sav jau nebus.

  3. Milaknis

    Milaknis kazKiek isimylejoje puolima ir gynyba primirsome

  4. Zalgiris

    Antroje maco puseje gynyboje subirejo

  5. Zalgiris

    Pirma puse buvo labai gerai 7 tritaskiai per kelini 2 kelini dar dar laikemes 3 Vel zalgiris neisvangia sausu duobiu valencia surakino

  6. Zalgiris

    Valencia po pertraukos isejo visai kI tokia agresiviau gintis Priverte zalgiri mest prastu padeciu Problemos Kamuoliai neatkovoti

  7. 709

    Na sugriuvom treciam kelinyje,bet ka padarysi toks jau tas zaidimas.Smagu kad zaide iki galo o ne lakste nuleide galvas.Manau bus padarytos isvados ir galesime megautis graziu zaidimu!

  8. heyhey

    rasiau kad vertinsiu po penkiu pirmu , taigi vertinti blogai tikrai negaliu , rezultatas geras , trenerio vertinti tikrai negaliu gerai vien del laisvos gynybos , todel vertinu vidutiniskai , juk vakar galejo treciam keliny gauti tris prazangas be jokiu pasekmiu vietoj to kad isileido tris tritaskius iš pat pradziu , kas neramina kad nebuvo plano b , ir kaip aiškeja is grigonio interviu kad niekas ju nepamoko tinkamai , cia tikrai visam treneriu stabui .

  9. Darius

    Galvojau ką man primena Schileris, ogi Brazį, kai tas vadovavo Žalgiriui. Abu taip ramiai vadovauja Žalgiriui, jei planas pavyksta, viskas gerai, o jei ne, tai taip ramiai ir nuskęsta laivelis. Nei kokios minutinės paims griūnant žaidimui, nei gynybą sutvarkys. Kažką lyg ir koreguoja žaidime, bet per lėtai. Jei davė žaisti jankūnui su Walkupu viename penkete, o abiems nesiseka, kažkodėl abu žaidžia ir skandina komandą. O treneris pritūpęs žiūri. 57 taškus praleisti per 3 ir 4 kėlinukus … žiauru. Gynybos nerasta. o jei nėra gynybos, nebus ir puolimo. Daug taktinių spragų žaidime, man toks vaizdas, kad trenerio kartais tiesiog nėra. Kaip koks Brazys, kuris kartais būdavo, o kartais „išeidavo“. Po Brazio Sireika pasakė atėjęs, kad rado komandą, kuri visai nemoka gintis.

  10. Ž1968 Dariui

    Pritariu nuoširdžiai. Dar daugiau. Bent jau kol kas treneriu esu nusivylęs dėl to, kad žmogus (tikiuosi – kol kas) „nesigaudo“ eurolygos specifikoje. Čia ne NBA. Šaras teisingai pavadino eurolygą „kiečiausia lyga pasaulyje“, nes čia kiečiausiai ginamasi. Kol kas matau žaidimą „bėk greičiau, mesk dažniau“. Nei vienas mūsiškių (deja) nėra tokie metikai kai Larkinas ar Švedas. Krenta, kol krenta. Štai ir rezultatas.

  11. SF

    Nebuvimas Isriskeja zalgirio spragos

  12. Samb

    To Darius visada paskaitas visų komentarus ir tavo buvo labai gerų pabrėžia buvo nes dabar pradėjai rašyti kažkokias lempas čia visi reiškia savo nuomonę bet Tu kažkaip jau nusivaziuoji po truputį suprantu nepatiko tau Walton man irgi nepatiko tau Perez man irgi kaip ir daug kam čia rašantiems bet negali viskas nepatikti teisingai Dariau daugiau gerų emocijų rašyk ir nepyk ant Žalgiriečiai būna ir man kad norisi juos labai pakritikuoti bet kai pagalvoju kad čia tavo komanda tai pats supranti linkiu mums visiems čia rašantiems mažiau piktų komentarų ir aišku sėkmės sekmadienį nors aš jos neabejuoju

  13. Darius

    Šį rytą perskaičiau, kad nuo kitos sav Kaunas patenka į raudoną zoną, bus įvedami nauji ribojimai. Bet taup ir nesupratau, ar Žalgiris žais tušęioje salėje, ar ir toliau įleis žiūrovus ? O kas liečia susirgimų rekordus, tai jų nėra. Tiie niekšai manipuliuoja skaičiais. Kiekvieną dieną vis didinamos testavimų apimtys, ty testų kirkvieną dieną padaro vis daugiau, negu darė vakar. Daugiau daro, daugiau randa. Jei anksčiau darė 3000 testų per dieną, tai dabar daro virš 10 000. Žmonės, nesitestuokit ir ta „liga“ baigsis.