Baltijos esporto lygos finaluose „Žalgiris“ iškovojo prizinę vietą 0

Praėjusį savaitgalį Estijos sostinėje Taline praūžė Baltijos esporto lygos (BESL) finalas, į kurį vyko ir Kauno „Žalgirio“ esporto „League of Legends“ komanda.

Antrasis BESL sezonas žalgiriečiams prasidėjo š. m. rugpjūčio 19 d., kai pirmojoje dviejų žaidimų serijoje „Žalgirio“ komanda susikovė su „Turing Esports“ komanda iš Lietuvos, o seriją baigė 1-1 rezultatu. Lygai įsibėgėjus, savo sąskaitoje žalgiriečiai serijų pergales skynė vieną po kitos, iki pat paskutiniosios savaitės išlaikydami pirmąją turnyrinės lentelės vietą.

Reikėtų paminėti, kad įpusėjus reguliariajam BESL sezonui, keitėsi „Žalgirio“ esporto „League of Legends“ komandos sudėtis: Aironą „Barsas“ Rajunčių „jungler“ pozicijoje pakeitė Artūras „ReaL“ Stefanovič, taip į komandos taktiką grąžindamas agresyvų puolimą „džiunglėse“.

Visgi pasikeitęs komandos žaidimo stilius nepadėjo Baltijos esporto lygos baigti pirmaujančioje pozicijoje ir komanda sezoną užbaigė užimdama antrąją turnyrinės lentelės vietą, vienu lemiamu tašku nusileidžiant „Iron Wolves“ komandai iš Lietuvos.

Šiais metais BESL finalų kovos suorganizuotos Estijos sostinėje Taline, „HyperTown“ technologijų ir esporto festivalio metu. Atvykę į „Paldiski“ areną, kurioje vyko Baltijos esporto lygos renginys, žalgiriečiai pirmiausiai turėjo sužaisti pusfinalio rungtynes.

Pusfinalyje „Žalgirio“ esporto komanda susitiko su latviais „Team Coinflip Gaming“. Mačo pradžioje lietuviai žaidė per daug atsipalaidavę, žinodami, kad kovoja prieš 6-oje vietoje reguliarųjį sezoną baigusią komandą. Vis dėlto po kelių latvių padarytų lemtingų klaidų, žalgiriečiams pavyko perimti žaidimo vairą į savo rankas ir išplėšti reikiamą pergalę (1-0). Antrasis mačas prasidėjo užtikrintu žalgiriečių žaidimu, žaidimas truko vos 24 minutes ir leido pusfinalių seriją užbaigti pergalingu 2-0 rezultatu.

Finale „Žalgirio“ esportininkai susidūrė su savo pirmąja sezono oponente – „Turing Esports“ komanda. Pirmasis žaidimas atrodė daug žadantis, žalgiriečiai oponentus prigavo nepasiruošusius ir tuo puikiai pasinaudojo, tačiau nekantrumas ir nesugebėjimas mačo užbaigti laiku, leido oponentams grįžti į žaidimą ir atimti pirmąjį tašką dviejų pergalių žaidimų serijoje.

Antrasis žaidimas prasidėjo neatsigavus po pirmojo serijos pralaimėjimo, žalgiriečiai pusiausvyrą prarado jau ankstyvoje žaidimo stadijoje ir į žaidimą grįžti nebepavyko. BESL finalų seriją Kauno „Žalgirio“ esporto „League of Legends“ komanda baigė rezultatu 0-2. Komanda namo parsivežė antrosios vietos medalius bei 600 eurų piniginį prizą.

„Iki pergalės pritrūko ramaus situacijos apmąstymo, kad galėtume susikaupti ir žaisti pagal savo žaidimo planą bei žemėlapio taktiką“, – pasakojo apatinės linijos ADC rolės žaidėjas Redas „Frexey“ Pakalnis.

Nors BESL sezonas buvo ilgas ir kupinas pokyčių, vaikinai neplanuoja ilgai ilsėtis. „Žalgirio“ arenoje rengiamose treniruočių stovyklose tobulėjantys esportininkai žada vėl kibti į darbą vos pasibaigus pagrindiniam „League of Legends“ žaidimo sezonui.

Komentarai