Prasideda “Mažosios Eurolygos” čempionatas 0

Su pirmu sniegu spalio 24 d. baigėsi “Mažosios Eurolygos” atrankinės varžybos, po kurių paaiškėjo visos komandos, kurios dalyvaus MEL čempionate.

Pagal šių metų reglamentą, “Mažosios Eurolygos” čempionate Kauno miesto vidurinių mokyklų ir gimnazijų vaikinų komandos yra suskirstytos į 4 grupes po 8 komandas kiekvienoje. Komandos grupėse žais vieno rato sistema. Keturios stipriausios grupės komandos pateks į atkrentamąsias varžybas.

Kauno apskrities mokyklų vaikinų krepšinio komandos yra suskirstytos į 6 grupes geografiniu principu ir pirmojo etapo varžybas žais savo miesto vienoje iš mokyklų. Kaišiadorių miesto ir rajono mokyklos varžysis Kaišiadorių A.Brazausko vidurinėje mokykloje, Kėdainių ekipos kovos “Aušros” vidurinės mokyklos sporto salėje, o Raseinių miesto ir rajono krepšininkai savo jėgas išmėgins žaisdami Raseinių “Žemaičio” gimnazijos sporto salėje.

Merginų komandos, kurių šiemet yra 12, burtų keliu buvo suskirstytos į dvi grupes po 6 komandas. Visos merginų varžybos vyks Kauno mieste.

Jau atrankinės varžybos parodė, kad šiais metais čempionato favoritais drąsiai galime laikyti Kauno “Vyturio” vidurinės mokyklos krepšinio komandą. Atrankinės čempionato varžybos jiems buvo lengvas pasivaikščiojimas. Žaisdami su ambicingais A.Timinskio vidurinės mokyklos žaidėjais, trečdalį savo atakų “Vyturio” vidurinės krepšininkai baigė dėjimais iš viršaus ir sukūrė puikų šou atėjusiems pažiūrėti varžybų. Tuo nereiktų stebėtis, nes pažvelgę į šios komandos sudėtį pamatytume, kad visi žaidėjai reguliariai treniruojasi A.Sabonio krepšinio mokykloje, o lyderiai P.Abromavičius ir A.Aleksandrovas jau įsitvirtino “Žalgirio – A.Sabonio mokyklos” (LKAL) sudėtyje.

Tačiau tai nereiškia, kad “Vyturio” mokyklai jau galime teikti MEL čempionų kardus. Lengvai nepasiduos “Rasos” gimnazijos komanda, kuri savo gretose turi pasaulio jaunių vice – čempioną J.Mačiulį, kuriam talkins M.Kalnietis, kartu žaidžiantis jau minėtoje “Žalgirio-A.Sabonio mokyklos” komandoje. Savo sudėtį išlaikė ir į prizinę vietą pretenduoja, V.Masalskio vadovaujama, “Varpo” gimnazijos rinktinė, kuri praeitais metais žaidė bene brandžiausia krepšinį lygoje. Nevertėtų pamiršti ir S.Nėries mokyklos komandos, kurioje visada yra mokančių gerai žaisti krepšinį, taip pat ir Jonavos “Senamiesčio” gimnazijos – praeitų metų čempionų.

Merginos favoritės paaiškės varžybų metu, bet galime spėti, kad S.Nėries vidurinės mokyklos komanda, vadovaujama patyrusios trenerės B.Zakienės, yra viena iš realiausių pretendenčių kovoti dėl pirmosios vietos merginų “Mažosios Eurolygos” čempionate.

Dauguma šių metų varžybų vyks dviejose Kauno miesto sporto salėse: tai A.Sabonio krepšinio mokykloje (K.Baršausko g. 66) ir “Kaustos” sporto komplekse (Naglio g. 4a.) Varžyboms teisėjaus Kauno miesto mėgėjų lygos teisėjai, vadovaujami R.Navicko.

“Mažosios Eurolygos” čempionatas prasideda jau lapkričio 3d. Apie čempionato eigą informuos du interneto tinklalapiai: tai www.zalgiris.lt ir www.eurobasket.lt/.

O kol kas linkime moksleiviams gerai pailsėti ir kupiniems jėgų grįžti į “Mažosios Eurolygos” aikšteles.

Komentarai